«Οι ιδέες προκαλούν φόβο σ'αυτήν την κοινωνία,αλλά ακόμα περισσότερο φόβο μπορεί να προκαλέσει η πίστη:η πίστη σε μια πατρίδα,η πίστη σε μια ιδέα,η πίστη σε μια αγάπη,είναι πράγματα πολύ μεγάλα για όποιον δεν έχει πια καρδιά....»


''Δεν θέλω να πεθάνει το Έθνος μου,το Έθνος αυτό, που τόσα έκαμε στην ζωή του, το έξυπνο,το τόσο ανθρώπινο. Για να το φυλάξω από τον θάνατο πρέπει τώρα να το κάμω πεισματάρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας είναι και υπερβολικό το αίσθημα που θέλω να δώσω στους Ελληνες. Μόνον έτσι θα ζήσει το ΈΘΝΟΣ.''

''Σε οποίους με κατηγορούν η με περιγελούν, γιατί τους κεντρώ το Εθνικό τους αίσθημα και τους μιλώ αποκλειστικά,θα λέγω:Λοιπόν θέλετε να πεθάνει το Έθνος σας;Αν το θέλετε,πέστε το καθαρά,μην κρυβόσαστε''
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2008

Πώς βλέπουν τα κόμματα την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας για το μέλλον


Πολύ αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίον ευελπιστούν να το «λύσουν» είναι η Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση της πολιτικής της μετανάστευσης.
(1). Η έκθεση αυτή δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2007 και στην επιτροπή συμμετείχαν τα κόμματα που αποτελούσαν την προηγούμενη Βουλή (της περιόδου από τον Μάρτιο 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο 2007), δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι «η Ελλάδα βρέθηκε σε ελάχιστο χρόνο να έχει το υψηλότερο
ποσοστό αλλοδαπών στο σύνολο του πληθυσμού από κάθε άλλη χώρα. Η Πολιτεία ήταν ανέτοιμη να υποδεχθεί τα κύματα των μεταναστών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν λαθραίοι» (σελ. 107). Η επιτροπή παραδέχεται ότι «δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των «νομίμων» και «μη νομίμων» μεταναστών» (σελ. 108), ενώ τονίζει ότι «το φαινόμενο της λαθραίας εισόδου μεταναστών ... εξακολουθεί και υπάρχει. Καθημερινά στους αδήλωτους και ανομιμοποίητους αλλοδαπούς προστίθενται και άλλοι» (σελ. 109).

Η διακομματική επιτροπή όχι μόνο δεν ασκεί καμία κριτική στις εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις των παρανόμων μεταναστών στις οποίες προχώρησαν οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ αλλά, αντιθέτως, τις χαρακτηρίζει ως «θετικές» και «χρήσιμες» (σελ. 107). Επιπλέον, χαρακτηρίζει ως «αρνητικό το γεγονός ότι ... εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών, που ζουν στην Ελλάδα δεν νομιμοποιήθηκαν» (σελ. 109). Πάντως, κατά την επιτροπή «η [ελληνική] κοινωνία συνολικά ... αποδέχθηκε τελικά την συμβίωση [με τους μετανάστες]» (σελ. 109).Η επιτροπή υποστηρίζει ότι η μεταναστευτική πολιτική της χώρας θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν ότι «το φαινόμενο [της παράνομης μετανάστευσης] δεν θα ανακοπεί ... και οι αναπόγραφοι [μετανάστες] θα παραμείνουν αορίστως δίπλα μας» (σελ. 111). Γι’ αυτό και προτείνει ότι «όσοι αλλοδαποί βρέθηκαν ή βρίσκονται εδώ πρέπει να διευκολυνθούν στη νομιμοποίησή τους» (σελ. 111). Το πώς αντιλαμβάνεται η επιτροπή την διευκόλυνση φαίνεται από τις παρακάτω προτάσεις της (σελ. 112):
* η χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας στη δεύτερη γενιά μεταναστών χωρίς όρους
* η χωρίς όρους διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης
* οι μειωμένες απαιτήσεις για παιδιά, που γεννώνται και μεγαλώνουν εδώ

Στην έκθεση δεν γίνεται η παραμικρή εκτίμηση για τις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες της
αγοράς εργασίας σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, αλλά ούτε και για τις προτιμητέες χώρες
προέλευσης των μελλοντικών μεταναστών. Επιπλέον, δεν εκφράζεται ο παραμικρός προβληματισμός για την αύξηση του αριθμού των εισερχομένων στην χώρα (παρανόμων και εκ των υστέρων νομιμοποιημένων) μουσουλμάνων μεταναστών και μάλιστα σε μία περίοδο εξάπλωσης του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις σοβαρές ανησυχίες που διατυπώνονταν στο πόρισμα της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας το 1993

Ακόμη, η επιτροπή όχι μόνον δεν εκφράζει κανέναν προβληματισμό για τον μεγάλο αριθμό Αλβανών μεταναστών στην χώρα μας, αλλά θεωρεί ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς «σε προβλέψιμο χρόνο» (σελ. 108) η Αλβανία θα ενταχθεί στην ΕΕ, επομένως «δεν θα ομιλούμε για μεταναστευτική πολιτική, αλλά για ελεύθερη διακίνηση πολιτών της ΕΕ» (σελ. 108) και άρα «η κατάσταση εκείθεν θα ομαλοποιηθεί» (σελ. 111).
Βεβαίως, η έκθεση δεν καθορίζει πόσος είναι αυτός ο «προβλέψιμος χρόνος» (10 χρόνια; 20 χρόνια; 30 χρόνια;). Επιπλέον, υπονοεί ότι μέχρι να παρέλθει ο «προβλέψιμος χρόνος»
και να ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ, η διαμορφωθείσα κατάσταση δεν χρήζει άλλης
αντιμετώπισης και άρα θα συνεχίσει να υφίσταται.

Τέλος, παραβλέπει την δυνατότητα των χωρών μελών της ΕΕ να θέτουν περιορισμούς στο δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας πολιτών νεοενταχθεισών χωρών στο έδαφός τους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ένα τέτοιο δικαίωμα έχει ασκήσει η χώρα μας ως προς τους πολίτες της Βουλγαρίας και
της Ρουμανίας, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας στην χώρα μας
μέχρι το τέλος του 2008 οπότε και η Ελλάδα θα επανεξετάσει το θέμα.
Η ανυπαρξία έστω και μίας χονδρικής εκτίμησης για τις ανάγκες της οικονομίας σε αλλοδαπό
εργατικό δυναμικό (πόσοι, από ποιές χώρες, για ποιές θέσεις, για πόσο χρονικό διάστημα), η
παραδοχή ότι η εισροή παρανόμων μεταναστών θα συνεχιστεί επ’ αόριστον, η έλλειψη κριτικής αποτίμησης της πρακτικής των εκ των υστέρων νομιμοποιήσεων, ο στρουθοκαμηλισμός της επιτροπής για το θέμα της αυξανόμενης εισροής μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα αλλά και οι ευσεβείς πόθοι της για την «διευθέτηση» του θέματος του μεγάλου αριθμού Αλβανών μεταναστών καταδεικνύουν ότι τα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν στην Επιτροπή αρνήθηκαν να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος, το οποίο αντιλαμβάνονται από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία από ότι η Κοινή Γνώμη. Δυστυχώς, η στάση αυτή της πολιτικής ελίτ της χώρας δεν προοιωνίζεται την λήψη των
απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά, αντιθέτως,
προϊδεάζει για την συνέχιση μίας κατ’ επίφασιν πολιτικής η οποία μας έφερε στην σημερινή
κατάσταση. ΑΠΟ : ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε όλοι ότι υπάρχει έξοδος κινδύνου προκειμένου να σωθούμε από μια τυχόν καταστροφή. Σήμερα αυτό που συμβαίνει στην ελληνική επικράτεια είναι μια ανεξέλεγκτη είσοδος κινδύνου. Μια μαζική είσοδος αλλοδαπών με ποικίλες συνέπειες τις οποίες κάποιοι ή αγνοούν ή για κάποιον ύποπτο λόγο δε θέλουν να παραδεχθούν και να αντιμετωπίσουν
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
Εθνολογικά ο πληθυσμός αλλοιώνεται, δημιουργούνται μειονότητες εθνικές στην ελληνική
επικράτεια και ανοίγει η όρεξη των όμορων εχθρικών προς την πατρίδα μας χωρών.
Η Αλβανικής υπηκοότητος μετανάστες, σε μερικές δεκαετίες , λόγω της γειτονίας της χώρας τους, αλλά και λόγω του μεγαλοϊδεατισμού τους, αλλά και λόγω του νόμου 2910/2001, ο οποίος τους παρέχει όλες τις προϋποθέσεις να νομιμοποιηθούν και αργότερα να λάβουν και την ιθαγένεια, συνεπικουρούμενοι και από άλλους Ισλαμιστες και την προπαγάνδα "φίλων" και "εχθρών", δεν πρόκειται να αφήσουν ανεκμετάλλευτο για αυτούς ένα τέτοιο θείο δώρο. Είναι πλέον αυταπόδεικτο και φανερό ότι αν η Ελληνική πολιτεία δεν λάβει γενναία μέτρα για την πάταξη του φαινομένου αυτού, θα ξεφυτρώσουν όσον ούπω νέες "Τσαμουριές" και τεράστια μειονοτικά θέματα.
Τα κοινωνικά βέβαια προβλήματα (πολλά και μεγάλα) "ας πούμε πως είναι δευτερεύοντα".
ΑΥΤΟ που πρέπει να μας απασχολεί είναι η πολιτική δύναμη που αποκτούν οι ξένοι. Τα δύο μεγάλα κόμματα επιθυμώντας τις ψήφους των λαθρομεταναστών στοχεύουν να τους παράξουν πολιτικά δικαιώματα! Αυτό σημαίνει ότι αύριο θα δούμε αρχικά αλλοδαπούς βουλευτές στους κόλπους των κομμάτων του συστήματος και αργότερα ένα πανίσχυρο κόμμα εθνικών μειονοτήτων, το οποίο ουσιαστικώς θα αποφασίζει για την κυβέρνηση της χώρας και στην πραγματικότητα θα εξανδραποδίσει την ελληνική εθνική πολιτική στις δικές του επιδιώξεις.Εάν σε αυτό αναλογιστούμε την υπογεννητικότητα των Ελλήνων και το μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης των αλλοδαπών τότε η κατάσταση γίνεται πραγματικά οριακή......
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ;
ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ιδεολογικό Βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ

Ιδεολογικό Βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ
\
.


.

Λίστα ιστολογίων 1

GreekBloggers.com,

SYNC BLOGS

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

Unique Visitors

Page Hits

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "youtube"
  © Blogger template 'Grease' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP