«Οι ιδέες προκαλούν φόβο σ'αυτήν την κοινωνία,αλλά ακόμα περισσότερο φόβο μπορεί να προκαλέσει η πίστη:η πίστη σε μια πατρίδα,η πίστη σε μια ιδέα,η πίστη σε μια αγάπη,είναι πράγματα πολύ μεγάλα για όποιον δεν έχει πια καρδιά....»


''Δεν θέλω να πεθάνει το Έθνος μου,το Έθνος αυτό, που τόσα έκαμε στην ζωή του, το έξυπνο,το τόσο ανθρώπινο. Για να το φυλάξω από τον θάνατο πρέπει τώρα να το κάμω πεισματάρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας είναι και υπερβολικό το αίσθημα που θέλω να δώσω στους Ελληνες. Μόνον έτσι θα ζήσει το ΈΘΝΟΣ.''

''Σε οποίους με κατηγορούν η με περιγελούν, γιατί τους κεντρώ το Εθνικό τους αίσθημα και τους μιλώ αποκλειστικά,θα λέγω:Λοιπόν θέλετε να πεθάνει το Έθνος σας;Αν το θέλετε,πέστε το καθαρά,μην κρυβόσαστε''
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Συνταξιούχοι... εισαγωγής ...

«Με μόνο έναν χρόνο δουλειάς στη χώρα μας, χιλιάδες αλλοδαποί δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και κατοχυρώνουν σύνταξη από το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ !!!»

Σύνταξη ακόμη και με έναν μόνο χρόνο δουλειάς στη χώρα μας έχουν κατοχυρώσει 7.000 έως 10.000 μετανάστες και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δηλώνουν ψευδή στοιχεία για να «ξεγελάσουν» τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το... σύστημα λειτουργεί ως εξής: μετανάστες από κράτη της ανατολικής Ευρώπης (τα οποία υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση) δουλεύουν 14 χρόνια στη χώρα καταγωγής τους και στη συνέχεια έρχονται στην Ελλάδα. Με βάση τη νομοθεσία και με έναν μόλις χρόνο δουλειάς μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ σε ηλικία 60 ετών οι γυναίκες και στα 65 οι άντρες.

Με τα χρόνια αυτά θα εισπράττουν από το ΙΚΑ το ποσό των 486 ευρώ τον μήνα, ενώ αν έπαιρναν σύνταξη στη χώρα τους θα περιορίζονταν περίπου στα 80 με 100 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το μεγαλύτερο ταμείο της χώρα μας, έχοντας εισπράξει εισφορές μόνο για έναν χρόνο, καταβάλλει από 386 έως και 406 σε κάθε αλλοδαπό (τα υπόλοιπα 80 έως και 100 ευρώ δίνονται από τον φορέα της χώρας προέλευσης)....»»»»

Προϋπόθεση
Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να έχουν ως τόπο κατοικίας την Ελλάδα, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους).

Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι μένει στην Ελλάδα και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του (το φαινόμενο είναι συνηθέστερο στους μετανάστες από τη Βουλγαρία που είναι και η πιο κοντινή χώρα).

Μάλιστα οι αλλοδαποί, που παίρνουν σύνταξη από τη χώρα μας, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάνει τα 230 ευρώ τον μήνα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν μετανάστες που, έχοντας πληρώσει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρα μας, παίρνουν κύρια σύνταξη και ΕΚΑΣ 716 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη δικηγόροι που... αναλαμβάνουν ανάλογες υποθέσεις ζητώντας 120 ευρώ για να αρχίσει να «τρέχει» η διαδικασία.

Συνολικά εκτιμάται πως 7.000 έως 10.000 μετανάστες έχουν κατοχυρώσει σύνταξη στη χώρα μας, με πολύ λίγα χρόνια δουλειάς (χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον τόπο κατοικίας τους).
Σε όλες τις χώρες της ΕΕ οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας δικαιούνται για κάθε χρόνο παραμονής και ασφάλισης το 1/44 της κατώτατης εθνικής σύνταξης

Συνεχίζει τονίζοντας πως «κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό, διεκδικούν και κατοχυρώνουν την κατώτερη σύνταξη από το ΙΚΑ. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα βιωσιμότητας στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας».

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό κίνημα, «σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας δικαιούνται για κάθε χρόνο παραμονής και ασφάλισης το 1/44 της κατώτατης εθνικής σύνταξης». Επομένως και στη χώρα μας «πρέπει για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν, να παίρνουν και το ανάλογο τμήμα της σύνταξης».

Γιάννης Παναγόπουλος - πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Λεηλατούν τα Ταμεία μας
«Γίνεται όχι μόνο αφαίμαξη αλλά λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από περιπτώσεις μεταναστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εκμεταλλεύονται κενά της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Πρέπει επειγόντως, και το διατυπώνουμε με έμφαση, να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας να παίρνουν αναλογικό τμήμα της σύνταξης όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Κοινότητας και όχι την πλήρη προνοιακή σύνταξη, γιατί αυτό οδηγεί σε αφαίμαξη των αποθεματικών των Ταμείων».

πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ; ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ; ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ; ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ; Ή ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ - ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ". ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

ellas είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Ιδεολογικό Βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ

Ιδεολογικό Βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ
\
.


.

Λίστα ιστολογίων 1

GreekBloggers.com,

SYNC BLOGS

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

Unique Visitors

Page Hits

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "youtube"
  © Blogger template 'Grease' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP