«Οι ιδέες προκαλούν φόβο σ'αυτήν την κοινωνία,αλλά ακόμα περισσότερο φόβο μπορεί να προκαλέσει η πίστη:η πίστη σε μια πατρίδα,η πίστη σε μια ιδέα,η πίστη σε μια αγάπη,είναι πράγματα πολύ μεγάλα για όποιον δεν έχει πια καρδιά....»


''Δεν θέλω να πεθάνει το Έθνος μου,το Έθνος αυτό, που τόσα έκαμε στην ζωή του, το έξυπνο,το τόσο ανθρώπινο. Για να το φυλάξω από τον θάνατο πρέπει τώρα να το κάμω πεισματάρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας είναι και υπερβολικό το αίσθημα που θέλω να δώσω στους Ελληνες. Μόνον έτσι θα ζήσει το ΈΘΝΟΣ.''

''Σε οποίους με κατηγορούν η με περιγελούν, γιατί τους κεντρώ το Εθνικό τους αίσθημα και τους μιλώ αποκλειστικά,θα λέγω:Λοιπόν θέλετε να πεθάνει το Έθνος σας;Αν το θέλετε,πέστε το καθαρά,μην κρυβόσαστε''
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

Μίκης Μάντακας:PRESENTE

«Οι ιδέες προκαλούν φόβο σ'αυτήν την κοινωνία,αλλά ακόμα περισσότερο φόβο μπορεί να προκαλέσει η πίστη:η πίστη σε μια γη,η πίστη σε μια αγάπη,είναι πράγματα πολύ μεγάλα για όποιον δεν εχει πια καρδιά....»

Δυστυχώς,σε ελάχιστους Έλληνες είναι γνωστό αυτό το όνομα: Μίκης Μάντακας
Αυτό γιατί Ο Μίκης Μάντακας,δολοφονήθηκε από τους υποστηρικτές της εγκληματικής αριστερής ιδεολογίας.Έπρεπε λοιπόν,εκτός από τον θάνατο να καταδικαστεί και σε λήθη.
Στις 28 Φεβρουαρίου 1975, στην piazza risorcimento της Ρώμης έπεφτε νεκρός ο Μίκης Μάντακας, δολοφονημένος από την μαρξιστική τρομοκρατία. Το έγκλημα του ήταν ότι υπήρξε εθνικιστής και αντικομουνιστής. Κάθε χρόνο από τότε οι Ιταλοί συναγωνιστές τιμούν την μνήμη του με μία λιτή τελετή στην οποία οι διαδικασίες ξεκινούν από τις 12:00 την νύχτα στη γωνιά της οδού Ottaviano όπου λίγοι συγκεντρωμένοι ανάβουν την Φλόγα εκεί που ήταν αναμμένη αυτή του Μίκη Μάντακα και φρουρούν τον χώρο ως την επομένη στις 6:00 το απόγευμα… Ένας ακόμα βαθύτερος συμβολισμός: η φλόγα που δεν σβήνει, οι Συναγωνιστές κοντά της… Ο ΜΙΚΗΣ ΖΕΙ, ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ!
Δυο Νέοι θα μεταφέρουν και πάλι το πορτραίτο του Μίκη, από τα γραφεία, να αντικρύζει τους Συναγωνιστές του και μετά την απόλυτη Σιγή θα ακουστεί σε όλη την Ρώμη: «Συναγωνιστής Μάντακας» - “PRESENTE!”!. Όπως όλα τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες εθνικιστές θα βρίσκονται εκεί για να φωνάξουν πως «Σκοτώσατε τον άνθρωπο αλλά όχι την ιδέα». Μίκης Μάντακας: Παρών!....»»»»


Ο Μίκης Μάντακας έπεσε δολοφονημένος από την αριστερή τρομοκρατία παραμένοντας όμως μέχρι την τελευταία του πνοή αγωνιστής, υπερήφανος, Έλληναςτα παρακάτω λόγια είναι οι μεταφρασμένοι στίχοι ενός ιταλικού τραγουδιού εμπνευσμένο από ένα γράμμα της Σαμπρίνα,της κοπέλας του Μίκη Μάντακα ....
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ:

Κοπέλα που περίμενες μια μέρα οπώς τόσες,
ένα σινεμά μια πίτσα,να βρεθείς λίγο με αυτόν,
έλα άνοιξε την πόρτα σου,έχω κάτι να σου πω:
"Ξέρεις,απόψε,στην πλατεία...ήταν πολλοί,και...
το αγόρι σου είναι νεκρό...σκοτώθηκε απόψε."
Είκοσι χρόνια είναι λίγα για να χυθεί αίμα,
από το μίσος αυτού που τα νιάτα μας ζηλεύει,
αυτού που ένα κόκκινο κουρέλι χρησιμοπίησε για σημαία,
γιατί δεν έχει το θάρρος να υπηρετήσει μια αληθινή τέτοια.
Η Νεολαία της Ευρώπης θα τραγουδήσει απόψε,
για όποιον σκοτώθηκε την άνοιξη για την πίστη του.
Οι ιδέες προκαλούν φόβο σ'αυτήν την κοινωνία,
αλλά ακόμα περισσότερο φόβο μπορεί να προκαλέσει η πίστη:
η πίστη σε μια γη,η πίστη σε μια αγάπη,
είναι πράγματα πολύ μεγάλα για όποιον δεν εχει πια καρδιά.
Ένα άνθος κερασιάς φόρεσε ανάμεσα στα μαλλιά,
βλέποντάς σε να περνάς θα σε αναγνωρίσω και...
Ήλιε της Δύσης που υποδεχεσαι τον φίλο μας,
γύρνα να φωτίσεις τον αρχαίο μας κόσμο.
Από τους λόφους της Αιώνιας Πόλης επιστρέφουν τα άλογα,
που μεταφέρουν τους κουρασμένους ήρωες αυτού του κόσμου.
Κοπέλα του φίλου μου που πέθανε απόψε,
το άνθος ανάμεσα στα μαλλιά σου όχι,δεν θα μαραθεί.
Από τον πόνο σου εμείς θα κάνουμε μια σημαία,
στο σκοτάδι της νύχτας μια φλόγα θα φωτίσει.
Θα είναι η δική μας φλόγα,θα είναι τα είκοσί σου χρόνια,
η δική μας άνοιξη,θα είναι η λευτεριά.


»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Μίκης Μάντακας: Οι Ιδέες δεν πεθαίνουν

Παρέμβαση Εθνικιστών στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, σαν συμβολική ένδειξη Τιμής στον αδικοχαμένο Έλληνα Εθνικιστή.

28 Φεβρουαρίου 1975… Ένας συμπατριώτης και Συναγωνιστής μας, ο Μιχάλης Μάντακας, χάνει τη ζωή του σε συμπλοκές που ξεσπούν στην Piazza Risorcimento της Ρώμης, μεταξύ Εθνικιστών και αριστερών. Δολοφονημένος από την ιταλική μαρξιστική τρομοκρατία, ο Μάντακας, φοιτητής στη γειτονική χώρα, θύμισε και θυμίζει μέχρι σήμερα σε εμάς ότι ο θάνατος κάτω από τέτοιες συνθήκες, αποτελεί δείγμα Ανδρείας και Θάρρους, που τόσο απουσιάζουν από τους μοντέρνους καιρούς στους οποίους ζούμε....»»»»

34 χρόνια μετά… Εθνικιστές προχωρούν σε συμβολική παρέμβαση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Βασιλίσσης Όλγας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη τιμής στον αδικοχαμένο Έλληνα Εθνικιστή. Το σημείο που επιλέγεται συμβολικό και αυτό, όπως ακριβώς και η συγκεκριμένη κίνηση. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο χώρο για μια περίπου ώρα και προχωρούν σε ενημέρωση των περαστικών, μέσω φυλλαδίων, φέιγ βολάν και πανό, το οποίο τελικά αναρτούν στην είσοδο του κτιρίου.

Σκεφτήκαμε ότι πρέπει να Τιμούμε τους Ήρωες, ανώνυμους ακόμα, αυτούς για τους οποίους λίγα έχουμε ακούσει και λίγα πρόκειται επίσης να ακούσουμε στο μέλλον. Ειδικά όταν πρόκειται για νέα παιδιά, που έφυγαν από τη ζωή με τέτοιο τρόπο, υπερασπιζόμενοι τη Σημαία της Πατρίδας τους και αυτήν της Ιδεολογίας τους. Ο Μίκης Μάντακας έπεσε δολοφονημένος από την αριστερή τρομοκρατία παραμένοντας όμως μέχρι την τελευταία του πνοή αγωνιστής, υπερήφανος, Έλληνας. Ένα παλικάρι 21 χρονών έφυγε τόσο γρήγορα, μα οι Ιδέες δεν πεθαίνουν με μια δολοφονία. Αντίθετα, στο πρόσωπο του Μίκη Μάντακα, ενσαρκώνουμε την Ελπίδα για ένα καλύτερο Αύριο για το Εθνικιστικό Κίνημα. Αντίσταση τώρα!

αναδημοσιευση απο:(novartists.webs.com)


»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Η Νέα Παγκόσμια Τάξη προχωρά με αλματώδεις ρυθμούς...

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας μια μικρή ομάδα ανθρώπων, που την απαρτίζουν κυρίως οι γνωστοί Διεθνείς Τραπεζίτες, έχει φθάσει πολύ κοντά στο να πετύχει την εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Η ιδιαιτερότητα της Κυβέρνησης αυτής είναι οτι θα την αποδεχτούν στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι ως μόνη λύση.

Η αδυναμία τους, κυρίως ψυχική και πνευματική, στο να αντισταθούν στην ιδέα για Παγκόσμια Κυβέρνηση οφείλεται στην απόκρυψη πληροφορίας και στην πλύση εγκεφάλου που έχουν επιτύχει οι εξουσιαστές μέσω των ΜΜΕ, των οικονομικών κρίσεων και των πολεμικών συγκρούσεων. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης και οι συνεχείς πολιτικοκοινωνικές αποσταθεροποιήσεις, μια εκ των οποίων ζούμε σήμερα στη χώρας μας.

Την ανοχή της κοινωνίας, το μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον, την εξασφάλισαν μέσω του ελέγχου της παιδείας. Δημιούργησαν και χρηματοδότησαν κάθε προσπάθεια απεθνικοποίησης και Διεθνοποίησης της παιδείας μας....»»»»


Θυμόσαστε όλοι την προσπάθεια που έκανε η κ. Ρεπούση μαζί με τον κ. Βερέμη και άλλους αριστερούς καθηγητές των πανεπιστημίων της Ελλάδος να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία. Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε επι κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα απο τον κ. Σημίτη. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ως Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για έλεγχο των σχολικών βιβλίων της Ελλάδας απο Τούρκους εμπειρογνώμονες.

Πρέπει να γνωρίζετε ακόμη οτι τα σχολικά βιβλία της Ελλάδος ελέγχονται και απο το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην Αμερικανοεβραϊκή οργάνωση International Task Force(την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Παιδείας) σε τι αλλαγές έχει προχωρήσει στα ελληνικά σχολικά βιβλία και θα διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια ότι η απάντηση του Υπουργείου είναι σαν υφιστάμενου προς προϊστάμενου...

Τώρα και τα προηγούμενα δέκα χρόνια υπάρχουν οργανώσεις στην Αμερική που ζητούν αλλαγή των βιβλίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ζητούν να απαλειφθούν τροπάρια απο τις λειτουργίες, τα οποία θίγουν τους Εβραίους γιατί είναι αυτό είναι ρατσιστικό. Συγκεκριμένα ζητούν να απαληφθούν τροπάρια απο την Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Αυτές τις ημέρες στη Κύπρο γίνεται προσπάθεια να αλλαχθεί η ιστορία της Κύπρου τώρα που ανέλαβαν την εξουσία άνθρωποι του αριστερού χώρου και προοδευτικοί.
Είναι πράγματι παράδοξο, το πως έφτασαν οι αριστεροί και οι αντικαπιταλιστές να συνεργάζονται με το ίδρυμα Σόρος, το Foreign Office, την Αμερικάνικη Πρεσβεία και οι απόψεις τους να ταυτίζονται με αυτές των μεγαλοτραπεζιτών που χρηματοδοτούν το Ιδρυμα Σόρος.

Εδω και 70 περίπου χρόνια ξεκίνησε η αλλαγή των σχολικών βιβλίων στις ΗΠΑ. Οι παραδοσιακοί ιστορικοί που αντιστάθηκαν στην αλλαγή των βιβλίων, εκτοπίστηκαν και αντικατστάθηκαν με ιστορικούς τύπου «Ρεπούση».
Το ίδιο συνέβη και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες αμέσως μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το σημαντικό όμως είναι οτι γίνονται διαδηλώσεις στη Κορέα, διότι η Κυβέρνηση ξεκίνησε την αλλαγή των σχολικών βιβλίων ιστορίας, ούτως ώστε να είναι αγαπημένοι με τους γείτονές τους. Αυτές τις διαδηλώσεις όμως δεν θα τις δείτε ποτέ στην τηλεόραση, γιατί έτσι θα υποψιαστείτε οτι υπάρχει ένα κοινό κέντρο, μια παγκόσμια αφανής κυβέρνηση. Εγινε προσπάθεια να αλλαχθούν τα σχολικά βιβλία στην Ρωσία, τα βιβλία μοιράστηκαν στα σχολεία, αλλά η εκεί Κυβέρνηση αντιλήφθηκε γρήγορα την αλλαγή, τα απέσυραν γρήγορα και τα αντικατέστησαν με τα παραδοσιακά βιβλία της χώρας τους. Εδω και λίγους μήνες γίνεται προσπάθεια αλλαγής των σχολικών βιβλίων και στην Ιαπωνία, ενώ το θέμα συζητιέται και στην Κίνα.

Ποιά είναι αυτή η δύναμη που αλλάζει τα σχολικά βιβλία απο τις ΗΠΑ μέχρι τη Κίνα. Πως είναι δυνατόν αριστεροί προοδευτικοί επαναστάτες να συνεργάζονται με αυτούς τους παγκόσμιους δικτάτορες; Έτσι τους ονόμασε ο Όργουελ.

Έχει παρατηρηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι, να συνεργάζονται με τα προαναφερθέντα ιδρύματα. Φυσικά θα ήταν αφέλεια να πεί κάποιος οτι τα σχολικά βιβλία της Ρωσίας και της Κίνας τα αλλάζουν οι Αμερικάνοι. Όλοι πια βλέπουν οτι υπάρχει μια κρυφή παγκόσμια κυβέρνηση, που πλησιάζει ο καιρός για να γίνει φανερή. Ήδη συζητούν πολλές κυβερνήσεις την δημιουργία ενός παγκόσμιου νομίσματος. Η δικαιολογία είναι ότι και με το ευρώ. Οτι δεν θα υπάρχει πληθωρισμός, δεν θα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Φυσικά έγινε ακριβώς το ανάποδο. Απο τότε που ήρθε το ευρώ άδειασαν οι τσέπες μας.

Η Παγκόσμια Κυβέρνηση και η πραγματική Νέα Τάξη Πραγμάτων έρχεται. Η εκλογή Ομπάμα κρύβει πίσω της το πιο επικίνδυνο τραπεζικό λόμπι. Σε ποσοστό 80% η Κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελείται απο Εβραίους. Ο Ομπάμα είναι η πολύ καλά στημένη μαριονέτα τους. Άνθρωποι όπως ο Μπρεζίνσκι, ο Σόρος, ο Ροκφέλερ τον στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και αυτό τα λέει όλα.

Για να επιτευχθεί όμως αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε κανείς να μην την αμφισβητήσει. Οι Παγκόσμιοι Δικτάτορες θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν το σχέδιό τους.

αναδημοσιευση απο:http://antipliroforisi.blogspot.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ!‏

Σε πολλούς μας τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί το ερώτημα «γιατί ορισμένα παιδιά έχουν διεστραμμένες ιδέες, ανθελληνισμό, μίσος τυφλό για τους γύρω τους και ισοπεδωτικές τάσεις προς κάθε αξία».

Ένας από τους παράγοντες είναι ότι ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε για να τις έχουν! Ναι, πληρώνει ο πατέρας, ο Έλληνας φορολογούμενος για να έχουν τα παιδιά μας καθηγητές ψεύτο-κουλτουριάρηδες να τους γεμίζουν το μυαλό με κάθε είδους ειδεχθή και νοσηρή αντίληψη των πραγμάτων σχετικά με όλα και σαφώς πρώτα στην λίστα τις στοχοποίησης είναι η Πατρίδα (και ότι περικλείει αυτό), η θρησκεία, οι ηθικές αξίες, η πολιτιστική μας κληρονομιά, το εθνικό συμφέρον και για περίεργο τρόπο είναι υπέρμαχοι πάντα της ομοφυλοφιλίας και ότι άλλου διεστραμμένου.

Ένα παράδειγμα όπως θα δείτε στην φωτογραφία, είναι η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ! Στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (στο οποίο φημολογείται ότι θα «ανέβει» ο νέος server του Indymedia”) που μοίρασε στους φοιτητές του ο.....»»»»


«Κος» ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Επίκουρος Καθηγητής - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
Ο οποίος στην ποιο καλοπροαίρετη κριτική μάλλον χρίζει ψυχιατρικής βοηθείας.

Αλλά στο PATRIA MEDIA λέμε τα πράγματα με το όνομα τους (μήπως και αφυπνιστούμε), ξέρουμε όλοι τι είδους «καθηγητές» έχει βάλει η ανθελληνική «Αριστερά» και με τι δηλητήριο μπολιάζουν τα μυαλά των νέων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε όλο το κείμενο και βάλτε συμπέρασμα!(κλικ στην φώτο για μεγέθυνση)
Πόσοι «κοι» ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΙ εξαπλώνουν σαν μολυσματική ασθένεια την ισοπέδωση των πάντων?
Εκτός από τις προσβλητικές προτάσεις (οι οποίες είναι και ενάντια στο Σύνταγμα της Ελλάδος) Παρατηρήστε ποίες προτάσεις βάζει σε εισαγωγικά αυτός ο «Κος», θέλοντας να περάσει τα δικά τους μηνύματα.
Μετά το πέρας του μοιράσματος των θεμάτων είπα στους φοιτητές «αν επιλέξετε την φιλική προς εμένα επιλογή (δηλαδή να υπερασπιστείτε και να αθωωθεί ο βλάσφημος), θα το εκτιμήσω δέοντος!»


ΑΥΤΟΙ! Διδάσκουν τα παιδιά μας! Και σαφώς αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του τι γίνεται στα «εκπαιδευτικά Ιδρύματα» που εμείς πληρώνουμε…

Στο άμεσο μέλλον θα δείτε και άλλα στοιχεία, φωτογραφίες και βιντεάκια από διάφορους που λυμαίνονται τους Ιερούς αυτούς χώρους!

πηγη:PATRIA MEDIA
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Ο πατριωτικός λόγος στο διαδίκτυο...

Έλληνες εκφραστείτε, το μέλλον μας ανήκει!

Σε συνθήκες ελευθερίας, μακριά από την αριστεριστική και παρασιτική καμαρίλα των μέσων μαζικής επικοινωνίας, που έχει κάτσει στο σβέρκο του Έθνους προσπαθώντας να το πνίξει και να επιβάλλει τις παρδαλές θεωρίες της, η Πατρίδα θριαμβεύει. Ο λόγος για τον πατριωτικό λόγο στο διαδίκτυο, που έχει πάρει τη μορφή πλημμυρίδας, προκαλώντας έκδηλη αμηχανία στους κήρυκες του εθνομηδενισμού, της αθεΐας, της ελευθεριότητας και του κοσμοπολιτισμού.
Μακριά λοιπόν από τη μέγγενη της δια των μέσων διαπόμπευσης, μακριά από τον ασφυκτικό έλεγχο συνειδήσεων που η παρακμιακή και διεφθαρμένη αριστερά εφαρμόζει εδώ και δύο δεκαετίες στη χώρα μας, μακριά από την περιθωριοποίηση που το «σύστημα» επιβάλει σε όσους διαφοροποιούνται και αρθρώνουν πατριωτικό λόγο, οι έχοντες εθνικές ανησυχίες θριαμβεύουν, κατατροπώνοντας κατά κράτος τους θιασώτες της πολιτικής ορθότητας, του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης. Τι μεγαλείο!...»»»»


Στο διαδίκτυο, χώρο ελεύθερης έκφρασης, όπου η επιβολή ελέγχου είναι από πολύ δύσκολη για τεχνικούς και όχι μόνο λόγους, η ανελεύθερη και σταλινική αριστερά και οι διάφορες παραφυάδες της, έχοντας ηττηθεί κατά κράτος,παρακολουθεί αμήχανη ένα κύμα ριζοσπαστικής πατριωτικής ρητορικής, να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο σαγηνευτικός είναι ο ελληνικός Πολιτισμός και η οικεία γραμματεία, αλλά και πόσο σαγηνευτικά είναι τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Ήδη, ο «προοδευτικός» χώρος, ανήμπορος να αντιδράσει στην γοητεία που ασκούν ο δεξιάς προέλευσης ριζοσπαστισμός και ο καθ’ όλα ελληνικός και πηγαίος εθνικός μας ανορθολογισμός, αρθρώνει λόγο κατασταλτικό, λόγο ανελεύθερο και διχαστικό (παλιά μου τέχνη κόσκινο), ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς τον «περιορισμό» της πατριωτικής ρητορείας στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό είναι ένα περσινό (24 Ιουλίου 2008) άρθρο του ιστορικού και ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Κρεμμυδά στην εφημερίδα «Τα Νέα», που εξέπεμπε την ανησυχία και το θυμό ορισμένων «προοδευτικών» να περιορίσουν την πατριωτική και εθνικιστική αντεπίθεση και εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για την κατάληψη του διαδικτύου από «ακροδεξιές» απόψεις, ζητώντας παράλληλα τη θέσπιση «λογοκρισίας» για τον περιορισμό του φαινομένου.

Στο άρθρο αυτό, διαβάσαμε το εξής, μετά την παράθεση διαφόρων «εθνικιστικών» ρήσεων από διάφορα blogs: «Και βέβαια, το συνολικό ερώτημα είναι αν είναι δυνατό να θεσπιστούν κανόνες λειτουργίας των πολλαπλών και περίπλοκων χρήσεων αυτού του, κατά κάποιον τρόπο, κρυφού μέσου προπαγάνδισης». Ποιοι μιλάνε για προπαγάνδα… Πόσο έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους! Τόσο καλά, τόσο δημοκρατικά, τόσο ελεύθερα… Από έναν πολύ «προοδευτικό» και δη πανεπιστημιακό, που φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα με τον πατριωτικό πολιτικό λόγο.

Λοιπόν, έχουμε νέα για την εγχώρια σταλινική αριστερά, που θέλει να στήσει διαδικτυακά γκουλάγκ: η ανελευθερία που ευαγγελίζονται, δεν θα περάσει. Λυπόμαστε για τους πονοκεφάλους που δημιουργούμε στις διάφορες ερυθρές ύαινες και στους αστούς κολαούζους της Νέας Τάξης και του διεθνιστικού καπιταλισμού. Όμως, ήρθαμε για να μείνουμε, για να παλέψουμε για τις αρχές και τις αξίες μας, για να δώσουμε τη μάχη μας, για να νικήσουμε. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε πίσω, όσον αφορά στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε αλλού. Η οπισθοχώρηση αρμόζει μόνο στις μειοψηφίες και στα ρετάλια του εθνομηδενισμού και του νεοφιλελευθερισμού. Εμείς, θα υπερασπιστούμε τα μετερίζια μας.

Ζήτω το Έθνος!

πηγη:
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

Το κυπριακό πρόβλημα δημιουργήθηκε από τις Αγγλικές κατοχικές δυνάμεις κάτω από τη στήριξη του διεθνούς σιωνισμού , την πολιτική του οποίου εξέβραζαν οι Η.Π.Α.. Η τουρκική εισβολή και κατοχή είχε ως σκοπό την αποδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας , γεγονός άκρως ευνοϊκό για την παράταση της Αγγλοκρατίας στη Κύπρο που ασκείται με την παραμονή των Αγγλικών βάσεων αλλά και την επιβολή της δεσποτικής αντίληψης της στα ζητήματα υψηλής πολιτικής , δηλαδή της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής .Στα ζητήματα αυτά η πολιτική που ακολούθησε το Κυπριακό κράτος από της γενέσεως του δεν ήταν τίποτα άλλο από πολιτική συνέχισης της αποικιοκρατίας με άλλα μέσα. Οι κύπριοι πολιτικοί διέπρεψαν στο χρυσοφόρο στίβο της υποτέλειας , της υποχωρητικότητας και της εξαπάτησης της λαϊκής συνείδησης .

Από την τουρκική εισβολή και εντεύθεν , όλες οι συμφωνίες που έγιναν , οι λεγόμενες συμφωνίες κορυφής , ως και οι βασικές θέσεις που προσυπέγραψε το παν-κομματικό συμβούλιο ( λεγόμενο εθνικό συμβούλιο ) δυνάμει των οποίων διεξάγονται οι συνομιλίες με τον τούρκο κατακτητή , αποτελούν επαίσχυντη υποχώρηση στα σχέδια του Αγγλο-τουρκο-σιωνιστικού ιμπεριαλισμού ....»»»»

Μοναδική και ελπιδοφόρα κίνηση υπήρξε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γενεσιουργό αίτιο αυτής της κινήσεως είναι η ελληνική πολιτική ως έκφραση της πανευρωπαϊκής πολιτικής βούλησης που θέλει τη Κύπρο χώρο Ευρωπαϊκό δια του οποίου να ασκήσει την πολιτική της στο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής .

Ας προσέξουμε όμως αυτό .Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου ουσιαστικά ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ με την επιβολή μιας λύσης ομοσπονδιακής που θα περιλαμβάνει συν τοις άλλοις , την αποστρατικοποίηση και την παραμονή των Αγγλικών βάσεων. Η λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας φράζει την επέκταση και κυριαρχία της Ευρώπης και κατά συνέπεια της Ελλάδος και κατοχυρώνει ολόκληρη τη περιοχή στην θανάσιμη κυριαρχία του Αγγλο-τουρκο-σιωνισμού .

Όταν λοιπόν η Ευρώπη δηλώνει πως δεν θα δεχθεί αποκλίσεις από το ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μας δείχνει το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε και να απαιτήσουμε για αυτό τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Η Ευρώπη μας δείχνει το δρόμο της αναίρεσης των κατακτητικών όρων του Ζυριχικού συντάγματος προς μια ενιαία Ευρωπαϊκή πλειοψηφική δημοκρατία , μας δείχνει το δρόμο για τη διεκδίκηση των κατεχομένων περιουσιών μας , μας δείχνει το δρόμο του πλήρους εξευρωπαϊσμού της Κύπρου .

Πάνω σε αυτή τη γραμμή μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική της διεκδίκησης και της απελευθέρωσης . Συμβαίνει μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία μας αυτή η πολιτική της διεκδίκησης που είναι το αίτημα ημών των εθνικιστών να συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή γεωπολιτική αντίληψη.

Ας προσέξουν οι κράκτες της υποχώρησης και συμπόρευσης με τον Αγγλο-τουρκο-σιωνιστικό άξονα . Η σύγκρουση που έρχεται θα είναι συνταρακτική και ανελέητη, σύγκρουση υψίστης ιστορικότητας . Η Κύπρος ή θα γίνει ευρωπαϊκός χώρος ή θα απορροφηθεί από την ανατολή .

Θέση του κινήματος μας είναι ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος δεν μπορεί να προκύψει μέσα από το παζάρι και το λεγόμενο πάρε – δώσε των συνομιλητών και των πατρώνων τους , αλλά θα τεθεί από την εθνική λαϊκή θέληση ως η συνέχεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και του υπέρτατου σκοπού της αυτοδιάθεσης . Θέλουμε μια Κύπρο που να είναι ένα δεύτερο ελληνικό κράτος μέσα στην Ευρώπη . Μια Κύπρο ελεύθερη που θα συμπορευθεί μέσα από κοινούς θεσμούς με την Ελλάδα στα μεγάλα πεπρωμένα του μεγάλου ελληνικού έθνους .Αυτό το ένδοξο μέλλον ανήκει στην εθνικιστική νεολαία.

Καμιά υποχώρηση

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ( Ε.ΛΑ.Μ. )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

KENAN AKIN, WANTED
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Ο Μιλόσοσκι προτείνει λύση στο αδιέξοδο...

Ελάτε να μοιραστούμε την... ιστορία!!!

Το ότι η Ελλάδα διοικείται από ανίκανους, είναι τοις πάσι γνωστό. Το ότι στα Σκόπια διοικούν ηλίθιοι επίσης... Το ότι οι ηλίθιοι ζητούν να συνεργαστούν με τους ανίκανους, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και παράδειγμα προς αποφυγήν.
Επανερχόμενος στα γνωστά ανιστόρητα λογίδριά του που στερούνται εκτός των άλλων και την σοβαρότητα σκέψης ενός 5χρονου παιδιού, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μιλόσοσκι, προκαλεί και πάλι την πελαγωμένη (από τα προβλήματα) και βαθιά νυχτωμένη(;) κυβέρνηση της Ελλάδας, σε μία συνεργασία των δύο χωρών μέσα από την οποία μπορεί να ξεπερασθεί το αδιέξοδο που υπάρχει για την ονομασία του κρατιδίου της Vardarska Banovina...

Ουκ ολίγα είναι τα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την πλήρη σκλήρυνση της σκοπιανής πλευράς, με τρόπο όμως που να εκτίθεται η Ελλάδα.
Ο Α. Μιλοσόσκι δήλωσε ότι η χώρα του....»»»»


διεκδικεί το δικαίωμα να πράξει ό,τι έκανε και η Ελλάδα ονομάζοντας την περιφέρεια Β. Ελλάδας «Μακεδονία» και το αεροδρόμιο της Μίκρας «Μακεδονία». Κατηγόρησε επίσης την ελληνική κυβέρνηση πως «παίζει» με το θέμα της ονομασίας για να αποσπάσει την προσοχή από τα σκάνδαλα διαφθοράς και από κοινωνικές ταραχές και ότι τελικά η πηγή του προβλήματος είναι η επιδίωξη της Ελλάδας για «μονοπωλιακή χρήση του όρου Μακεδονία»!!

Είναι άγνωστο αν ο κύριος Μιλόσοσκι προχώρησε στις δηλώσεις αυτές έχοντας ξεχάσει να πάρει τα χάπια του κατά των παραισθήσεων. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, αλλά και για την Ελληνική πλευρά που τον ανέχεται συνεχώς (αποκαλώντας γραφικότητες τις κινήσεις και τις γενικότερες προσβολές των Σκοπίων) ο κ. Μιλοσόσκι συνέχισε να κοπρολογεί κατά της Ελλάδας, προτείνοντας και μια... λύση: τη σύσταση «κοινής εκπαιδευτικής - ιστορικής επιτροπής», που θα αναζητήσει τρόπους για να μάθουμε οι δύο λαοί «να μοιραζόμαστε την Ιστορία»...

Μάλιστα, η λύση, σύμφωνα με τον κατεστραμένο εγκέφαλο του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών, είναι να καθήσουν δικοί μας ιστορικοί και να συζητήσουν την δική μας ιστορία και τον τρόπο διαμοιρασμού της με τους Σκοπιανούς ιστορικούς (επίσημοι παραχαράκτες και βιαστές της ιστορικής πραγματικότητας, που ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουν να καταγγέλονται στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα, από τους Έλληνες ακαδημαϊκούς ιστορικούς και αρχαιολόγους, προκειμένου να πάψουν να ενσπείρουν βρωμιές και να δημιουργούν -ενσυνείδητα και επί χρήμασι από την φασιστική κυβέρνηση του Γκρούεφσκι- σύγχυση, στους πολίτες του κρατιδίου των Σκοπίων, σχετικά με την πραγματική τους ιστορική ταυτότητα και τις εθνικές τους καταβολές)!!!

Δεν είναι θέμα η γελοιότητα, αλλά η θρασύτητα με την οποία μας αντιμετωπίζουν πλέον οι Σκοπιανοί. Και σε αυτό, εν μέρει υπεύθυνη είναι και η επιστημονική κοινότητα της χώρας μας, η οποία αν και αποτελείται από αξιόλογους επιστήμονες ιστορικούς και αρχαιολόγους, νομικούς, διεθνολόγους και εθνολόγους, δεν συσπειρώνεται σε έναν αγώνα κατά της συστηματικής (καθαρά προπαγανδιστικού περιεχομένου) επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα!!!

Το χειρότερο δεν είναι αυτά που λέει ο Σκοπιανός υπουργός, αλλά ότι υπάρχουν και κάποιοι στην Αθήνα που πιστεύουν τα ίδια... ή που έχουν πάψει από καιρό να αντιδρούν, παίζοντας τον ρόλο του νεκρού... Την ίδια στιγμή, η Ντόρα είναι στο κομμωτήριο στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζεται για τις αυριανές φωτογραφίες με την Χίλαρυ...
Ελλάς το μεγαλείο σου...

αναδημοσιευση απο http://kostasxan.blogspot.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

e πιλογές

»»»ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!!

»»»Οι τουρκολάγνοι του Indymedia

»»»ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ, ΦΙΛΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΕ ΓΑΡ ΜΕΤ’ ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ…

»»»Επιστολή του Έλληνα που συνάντησε τον Βάσκο μέσα στο ψυχιατρείο στις 17/2/2009

Μειονοτικά σωματεία στη Θράκη ζητούν με προσφυγές αναγνώριση του όρου «τουρκικός»

»»»Το αντίο άργησε 35 χρόνια

»»»Λογοκρισία στο INTERNET από το κράτος κατά Χρυσής Αυγής και ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΙΩΠΗΣ από τους «ευαίσθητους» για την ελευθερία του λόγου Bloggers…


»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Κατεβάστε τις φωτογραφίες του Σολωμού και του Ισαάκ λέει το ΚΚΕ...‏

Την στιγμή που ο Αμετανόητος και θρασύς ΤΟΥΡΚΟΣ, ΜΟΓΓΟΛΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού δήλωνε ότι «θα πυροβολούσα ξανά τον Σολωμού».
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ζητάνε να κατεβούν οι φωτογραφίες του ΙΣΑΑΚ και του ΣΟΛΟΜΟΥ απο το ΚΨΜ στο 503 ΤΠ/ΠΕΣ στη Λεπτή Ορεστιάδας.

Πιο συγκεκριμένα διαβάζοντας στο http://gkaratheodoris.blogspot.com Αυτό ζητάει με λίγα λόγια το ιδεολογικό όργανο της Νεολαίας του ΚΚΕ, ο Οδηγητής,καθώς όπως μας παρουσιάζει τα λόγια που χρησιμοποιούνται κάτω από τις φωτογραφίες, εκφράζουν εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις εναντίον του Τουρκικού Λαού!!! (βλέπε εδώ)!

Τα "ένοχα" λόγια που για τους προδότες είναι "εθνικιστικά" κάτω από την φωτογραφία του Σολωμού είναι τα εξής:Η αγάπη για τα εθνικά ιδεώδη και η αγάπη για την πατρίδα,τη θρησκεία ,την οικογένεια και το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι ανέβασαν τον ηρωικό Ελληνοκύπριο στο πάνθεο των ηρώων.Αυτός έπεσε νεκρός από τις άνανδρες,ύπουλες και φονικές σφαίρες των τουρκων,καθόσον άοπλος και ακάλυπτος έδειξε πόσο δυνατή και γενναία είναι η Ελληνική ψυχή.
Αυτά τα λόγια πείραξαν τους "δημοκρατικούς" προδότες γιατί μιλάνε για αγάπη στην πατρίδα,για το ιδανικό της ελευθερίας ,τον ηρωισμό των Ελλήνων και το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής....»»»»

Κάτω απο την φωτογραφία του Τάσου Ισαάκ τα λογία δεν είναι άλλο εκτός από αυτό που περιγράφει η ίδια η εικόνα ,δηλαδή την Τουρκική βαρβαρότητα και τα κτηνώδη ένστικτα που έδειξαν κατά την διάρκεια της άγριας δολοφονίας του (κλικ στην φωτο για μεγέθυνση)

Το συμπέρασμα είναι ένα:Ότι και να γίνει ούτε οι Τούρκοι θα αλλάξουν ούτε το ΚΚΕ...Οι μεν εχθροί οι δεν προδότες...και για να μη ξεχνάμε αντιγράφω απο το http://gkaratheodoris.blogspot.com

Φαίνεται πως το ΚΚΕ έχει μείνει αμετανόητο για τα δεκάδες παραπτώματα των προηγούμενων ηγεσιών του για θέματα όπως η εκστρατεία της Μικράς Ασίας, η Θράκη, το Μακεδονικό και το Βορειοηπειρωτικό, καθώς θεωρούν πως ήταν ιμπεριαλιστικοί και όχι απελευθερωτικοί πόλεμοι. Όταν συνεργαζόταν με τους κομμουνιστές της Αλβανίας για την εξόντωσιν των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όταν ονόμασαν την Μικρασιατική εκστρατεία ως άδικο,αρπαχτικό πόλεμο και οτι επιδίωξαν την Μικρασιατική καταστροφή!!!
Για το θέμα της Μακεδονίας, τα γεγονότα και οι προδοσίες του Κ.Κ.Ε. είναι γνωστές. Παρακάτω, παραθέτω αδιασειστη βιβλιογραφία από κομμουνιστικές πηγές για την απόδειξη των ανωτέρω.

Βιβλιογραφία:
1. Για την προδοσία της Μικρασιατικής Εκστρατείας βλέπε: "Ριζοσπάστης" 12-7-1935
περιοδικό "Νέος Κόσμος" τεύχος Σεπτεμβρίου 1951
"Ριζοσπάστης" 26-11-1929 (αποκαλούν τον Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομο της Σμύρνης "πράχτορα της Ελληνικής Μπουρζουαζίας"!!

2. Για την προδοσίας της Μακεδονίας και Θράκης βλέπε: "Ριζοσπάστης" 27-1-1925,"Ριζοσπάστης" 1 Μαρτίου 1931
Βλέπε από το βιβλίο "Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936" σελ.201,205,206,212
"να αγωνισθεί για την εθνική αυτοδιάθεση μέχρις αποχωρισμού των καταπιεζόμενων Μακεδόνων και Θρακών και να συνεργασθεί δια τον σκοπόν αυτόν με τας Βουλγαρικάς οργανώσεις της εσωτερικής επανάστατικής μακεδονικής οργάνωσης (ενωμένης) και της θρακικής επαναστατικής οργάνωσης"
Για τις ανεξάρτητες εθνότητες Μακεδονίας και Θράκης που φανταζόταν το ΚΚΕ βλέπε εδώ και εδώ

3. Για τη Βόρειο Ήπειρο βλέπε εδώ: το κυνήγι στον Μητροπολίτη Κορυτσάς, τα φυσικά μας σύνορα δεν είναι πέρα από τον Όλυμπο για τον Άρη Βελουχιώτη
Την προδοτική στάση του ΚΚΕ έναντι της Β. Ηπείρου θα επιβεβαίωσει και το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ζήσης Ζωγράφος, ο οποίος σε άρθρο στο κομμουνιστικό περιοδικό «Νέος Κόσμος» (τεύχος 9, Σεπ. 1950 σελ. 641-660) με τον τίτλο «Μερικά ζητήματα της πολιτικής μας γραμμής» διεκήρυξε ότι «Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν υπάρχει»!!

βλέπε συγκεντρωτικά τα προδοτικά κείμενα εδώ
και από το βιβλίο τα 10 θανάσιμα αμαρτήματα του Κ.Κ.Ε. του Νικολάου Μέρτζου (εδώ)
Μην τολμήσει κανείς και αμφισβητήσει τα γεγονότα και τις αποδείξεις γιατί θα δεχτεί καταιγισμό περαιτέρω αποδείξεων!
Μήνυμα πρός τον διοικητή του 503 ΤΠ/ΠΕΣ στη Λεπτή Ορεστιάδας και τους αξιωματικούς του:
Μην διανοηθείτε να βγάλετε τις φωτογραφίες αυτές,όσο κι αν σας πιέσουν! Θα ρθούμε και θα της βάλουμε μόνοι μας!! Δεν πρόκειται να λογοδοτούμε σε μειοδότες και προδότες προηγούμενων ετών. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Κάλεσμα - Μνημόσυνο Γρηγόρη Αυξεντίου

«Είναι χρέος όλων μας να τιμούμε τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την εθνική ολοκλήρωση.»

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο καλεί όλους τους Έλληνες να παρευρεθούν για να τιμήσουν την μνήμη του Σταυραετού του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου , την Κυριακή 1η Μαρτίου 2009, στις 9:00 π.μ. , στο μοναστήρι του Μαχαιρά. Για περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του κινήματος
http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com ή στο e-mail: ethnikolaikometwpo@gmail.com

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Αμετανόητος και θρασύς ο ΤΟΥΡΚΟΣ , ΜΟΓΓΟΛΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ...

Οργή και αγανάκτηση έχουν προκαλέσει οι προκλητικές δηλώσεις του δολοφόνου του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, Τούρκου έποικου Κενάν Ακίν.

Ο καταζητούμενος 67χρονος σήμερα υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες «βουλευτικές εκλογές» των κατεχομένων στις 19 Απριλίου 2009 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» δεν δίστασε να δηλώσει ότι «θα πυροβολούσα ξανά τον Σολωμού».
Στην ερώτηση πώς σχολιάζει τη δήλωσή του «γιατί κάνατε το σκότωμα ενός σκύλου να φαίνεται τόσο σημαντικό», ο Τουρκοκύπριος δολοφόνος απάντησε λέγοντας ότι δεν μετανιώνει για ό,τι είπε...«Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι» Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι είναι καθήκον τού οποιουδήποτε να κάνει το ίδιο πράγμα εάν βρεθεί στην ίδια θέση. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Ακίν είπε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί γιατί με αυτό τον τρόπο είναι σαν να παραδέχεται το αδίκημα.

Τι άλλο πρέπει να πούμε για την Ελληνοτουρκική φιλία που τόσο θέλετε να μας πουλήσετε;;;...»»»»


Ας ανοίξουμε τα μάτια μας ώστε να δούμε την πραγματικότητα ότι Τούρκοι είναι το όνομά τους, Μογγολική η καταγωγή τους και δολοφόνοι, ως φαίνεται από τα ανωτέρω ο "πολιτισμός" τους.Δηλαδή :ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ είναι και τίποτα άλλο. και μη ξεχνάμε και τα λόγια του ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ

Οι Τούρκοι είναι θεριά, δεν είναι ανθρώποι.
Για χιλιοστή φορά πάλι σηκώσου!
Το τρισένδοξο θέλει ριζικό σου
Θεριά να σφάξεις που τα θρέφει η Ευρώπη.....

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Η Ντόρα "κατέβασε ρολά" στο ΥΠΕΞ για να μην έχει πολιτική φθορά....

Μετά την οικονομία και η εξωτερική πολιτική πληρώνει το τίμημα της έντονης εκλογολογίας, καθώς μείζονα ζητήματα έχουν εγκαταλειφθεί στον «αυτόματο πιλότο», ενώ η παρουσία στην ηγεσία του ΥΠΕΞ της ισχυρότερης δελφίνου στο κυβερνητικό στρατόπεδο βραχυκυκλώνει την ήδη προβληματική, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα, άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

Είναι σαφής η απροθυμία της ηγεσίας του ΥΠΕΞ να εμπλακεί στη διαχείριση ζητημάτων, όπως π.χ. οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, θεωρώντας ότι ενδεχόμενες ανεπιθύμητες εξελίξεις μπορεί να βλάψουν το προφίλ της κ. Μπακογιάννη εν όψει εσωτερικών εξελίξεων και ακόμη σαφέστερη είναι η προσπάθεια «ΟΑΣΕ-οποίησης» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που θεωρείται σχετικά ακίνδυνη και ενισχύει τη διεθνή εικόνα της υπουργού.

Η στρατηγική αποφυγής με κάθε τρόπο ενδεχόμενου πολιτικής φθοράς οδηγεί όμως ουσιαστικά στην πλήρη ακινησία, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου επιχειρείται υποβάθμιση ή και απόκρυψη σημαντικών γεγονότων. (Χαρακτηριστικό δείγμα οι συνεχιζόμενες πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, αλλά και ο σχεδιασμός της τουρκικής άσκησης «Εgemen»)....»»»»

Συγχρόνως, πολλές από τις συνήθεις δραστηριότητες του ΥΠΕΞ εντάσσονται στον εσωτερικό πολιτικό σχεδιασμό ως πρόσθετος μηχανισμός προβολής του κορυφαίου στελέχους της ΝΔ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις φαίνεται να χρησιμοποιούνται κρίσιμα θέματα αρμοδιότητάς της, προκριμένου να έρθει σε δύσκολη θέση η κ. Μπακογιάννη. Το κλίμα... προσωρινότητας που έχει δημιουργηθεί στη Β. Σοφίας έχει επιπτώσεις στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών, απορρυθμίζοντας έτσι την άσκηση εξωτερικής πολιτικής...

Εντός των τειχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη λόγω και εσωτερικών εξελίξεων έχει περιορίσει τα ταξίδια της στο εξωτερικό στα απολύτως αναγκαία. Στο ζήτημα των Σκοπίων, ενώ σε λίγο θα έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από το βέτο στο Βουκουρέστι, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποδέχθηκε τη σκοπιανή επιδίωξη για πάγωμα της διαδικασίας Νίμιτς με πρόσχημα τις προεδρικές εκλογές της 22ας Μαρτίου και ακόμη περισσότερο μέχρι και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ολο αυτό το διάστημα όμως ο κ. Γκρούεφσκι το εκμεταλλεύεται για να ενισχύσει στο εσωτερικό της χώρας του τη θέση του και διεθνώς για να δημιουργήσει νέες συμμαχίες και συμπάθειες. Η Αθήνα απλώς αφήνει να εξαντληθεί και να ξεθυμάνει η δυναμική που προκάλεσε το βέτο στο ΝΑΤΟ.

Στο μείζον θέμα των ελληνοτουρκικών όμως η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή, καθώς η Αθήνα, υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους στο εσωτερικό, που θα είχε μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, αντιδρά μόνον όταν πιέζεται από τα ΜΜΕ.

Τόσο ο κ. Καραμανλής αλλά κυρίως η κ. Μπακογιάννη, που υποστήριξε θερμά τη νέα φάση ελληνοτουρκικής προσέγγισης, θέλουν να αποφύγουν την οποιαδήποτε αναζωπύρωση της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, ώστε να απαλλαγούν και από την ανάγκη απολογισμού της πολιτικής τους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κυρίως από την ανάγκη σχεδιασμού αντιμετώπισης της νέας, ποιοτικά αναβαθμισμένης, προσπάθειας της Τουρκίας να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Παρασύρουν τους συμμάχους

Η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, με δήλωση εκπροσώπου της, διαβεβαιώνει ότι «σε όλες τις ασκήσεις που συμμετέχουν βρετανικές δυνάμεις αυτό γίνεται με απόλυτη εναρμόνιση στο διεθνές δίκαιο και στον σεβασμό της αρχής της εθνικής κυριαρχίας».

Η δήλωση αυτή, που προφανώς είναι αποτέλεσμα των παρασκηνιακών ελληνικών παρεμβάσεων, πολιτικά είναι θετική, πρακτικά όμως δεν απαντά σε ερωτήματα, όπως το εάν το βρετανικό αποβατικό σκάφος Bulwark, που θα συμμετάσχει στην άσκηση θα ακολουθήσει τον σχεδιασμό που προβλέπει τουρκική ζώνη ευθύνης SAR μέχρι το μέσο του Αιγαίου.

Απολύτως προβληματική είναι και η πρόβλεψη για έλεγχο της άσκησης από το στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ, το οποίο θα ενημερώνεται για τις πτήσεις των αεροσκαφών σε μια προσπάθεια ευθείας παράκαμψης των ελληνικών αρχών.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr

ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ
Μέτρα οικοδόμησης της... αμφισβήτησης

Μια σειρά πολυδιαφημισμένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που χρησιμοποιήθηκαν για τον εξωραϊσμό της εικόνας της Τουρκίας, αλλά και για να δικαιολογήσουν τη στήριξη που παρείχε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα, αποδείχθηκαν άγραφο χαρτί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ για μήνες υποβαθμίζεται συστηματικά από το υπ. Εξωτερικών η πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, μόνο όταν αποκαλύφθηκε από τα ΜΜΕ ότι η τουρκική πλευρά διαμαρτυρήθηκε ακόμη και για τη μετάβαση με ελικόπτερο στο Φαρμακονήσι του ΑΓΕΕΘΑ, αποφάσισε να αντιδράσει.

Η τουρκική άσκηση Egemen («Ηγεμών»), με την οποία η Αγκυρα επιχειρεί τη νομιμοποίηση της επιχειρησιακής διχοτόμησης του Αιγαίου, με την πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή δυνάμεων και μέσων από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ ήταν γνωστή στην Αθήνα τουλάχιστον προ δεκαπενθήμερου, αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τη συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τη Χ. Κλίντον.

Αποκαλυπτικό των προθέσεων της Τουρκίας είναι ότι η άσκηση αυτή, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αμφισβητείται το στάτους κβο του Αιγαίου μέσω της έμπρακτης αμφισβήτησης και των δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει η χώρα μας από διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς οργανισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά έχει ήδη διαβιβάσει χάρτες στις τέσσερις συμμάχους χώρες, όπου επεκτείνει μέχρι το μέσο του Αιγαίου τη δική της ζώνη ευθύνης για έρευνα και διάσωση.
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Ήξεραν για την τουρκική άσκηση -ΗΓΕΜΟΝΑΣ-αλλά έκαναν τους υποτακτικούς...

Ήξεραν για την τουρκική άσκηση, το εύρος και τον επικίνδυνο χαρακτήρα της τουλάχιστον πριν 20 ημέρες, αλλά τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν!
Παρά το γεγονός ότι μόλις το τελευταίο 48ωρο έγιναν γνωστές τόσο η διεξαγωγή όσο και οι λεπτομέρειες που αφορούν την άσκηση EGEMEN οι πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι ολόκληρος ο φάκελος της ασκήσεως, συμπεριλαμβανομένων των χαρτών, παραρτημάτων και σχεδίων είχε αναρτηθεί στο διαθέσιμο ΝΑΤΟϊκό σύστημα αλληλογραφίας CRONOS , τουλάχιστον από τις αρχές του μήνα!
Επειδή στο συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπεται η διακίνηση σημαντικής αλληλογραφίας που αφορά μόνο θέματα της Συμμαχίας και χρησιμοποιεί αποκλειστικά την αγγλική γλώσσα θα ήταν πολύ σημαντικό να γίνει γνωστό γιατί η ελληνική πλευρά δεν απέστειλε δήλωση (statement) στο ΝΑΤΟ με το οποίο να απαιτεί την αφαίρεση από το σύστημα της σχετικής με την άσκηση αλληλογραφίας η οποία είναι εθνική (τουρκική) δραστηριότητα....»»»»

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την όλη επιχείρηση διαρροής του όλου ζητήματος αλλά και των σημερινών διαρροών περί πιθανής διεξαγωγής αντιάσκησης στις ίδιες περιοχές και στις ίδιες ημερομηνίες (ας σημειωθεί ότι χθες το βράδυ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέφθασε fax της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με αίτημα της αντίστοιχης τουρκικής υπηρεσίας για την δέσμευση για συγκεκριμένες ημερομηνίες 2 από τις 20 συνολικά περιοχές στις οποίες θα διεξαχθεί η EGEMEN) δημιουργούν αβεβαιότητα για την αποτελεσματικότητα της ελληνικής στρατηγικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η ελληνική πλευρά θα έπρεπε πρώτα να εξαντλήσει το σύνολο των διπλωματικών μέτρων (διάβημα στο ΝΑΤΟ και διπλωματικά διαβήματα στις χώρες που πρόκειται να συμμετάσχουν) ώστε να εξαλείψει οποιασδήποτε προσπάθεια στήριξης της τουρκικής δραστηριότητας.

Ας σημειωθεί εδώ ότι με ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (18 Φεβρουαρίου 2009) μιλάει για την μεγαλύτερη αρμάδα η οποία έχει συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια (Taurus Deployment) και η οποία πρόκειται να λάβει μέρος στην τουρκική άσκηση με έναν μεγάλο αριθμό σκαφών επιφάνειας (πολεμικών και αμφίβιων επιχειρήσεων) και πυρηνικά υποβρύχια (ας σημειωθεί ότι η άσκηση EGEMEN είναι και η μόνη που αναφέρεται ονομαστικά στην ανακοίνωση των Βρετανών, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θα συνασκηθούν στην μισή υδρόγειο και με 17 κράτη) κάτι το οποίο αποκάλυψε εχθές πρώτο ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER. Στο πλαίσιο της άσκησης EGEMEN θα διεξαχθούν από την βρετανική ομάδα (με συμμετοχή και γαλλικής φρεγάτας) ασκήσεις αμφίβιων επιχειρήσεων.

Το μέγεθος της δύναμης αλλά και οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην άσκηση δείχνουν πως η EGEMEN κάθε άλλο παρά μία τυπική άσκηση με προσκεκλημένη διεθνή συμμετοχή είναι.

Εάν μεν ο φάκελος στο σύστημα διακίνησης αλληλογραφίας CRONOS περιλαμβάνει σαφή αναφορά για την δύναμη που συμμετάσχει στην Taurus Deployment, τότε έχουμε μία περίπτωση επιλεκτικής διαρροής πληροφοριών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αν όμως αυτό δεν ισχύει, τότε έχουμε μία πολύ καλά στημένη και οργανωμένη τουρκική επιχείρηση αφού, όπως η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας αναφέρει η σχεδίαση ξεκίνησε 18 μήνες πριν (ενδιαφέρον έχει να επισημανθεί πως αν το όλο θέμα είναι «στημένο» τότε εξηγείται και με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια της Άγκυρας τους τελευταίους μήνες να δημιουργήσει «κλίμα» στο Αιγαίο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου).

Να υπενθυμίσουμε εδώ επίσης η ιδέα άσκησης-αντιάσκησης (σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) δεν αποτελεί παρά επανάληψη στην πράξη ενός παλιού αμερικανικού σεναρίου για την συγκυριαρχία και συνδιαχείρηση στο Αιγαίο σύμφωνα με το οποίο οι δύο χώρες θα μπορούσαν εκ περιτροπής ( με ένα σύστημα σαν τα… μονά-ζυγά) να συν-ασκούνται, συν-ελέγχουν, συν-κυριαρχούν και συν-διοικούν το Αιγαίο χρησιμοποιώντας τις ίδιες περιοχές αλλά με εκ περιτροπής ημερομηνίες και ώρες.

Πηγή:defencenet
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Άσκηση-πρόκληση στο Αιγαίο υπό την ονομασία HEGEMON (Ηγεμόνας)...

Με την διεξαγωγή μίας άσκησης, με διεθνή συμμετοχή, κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, υπό την ονομασία HEGEMON (Ηγεμόνας) η Τουρκία προσπαθεί να κάνει μία δυναμική και προκλητική συγχρόνως επανεμφάνιση στο Αιγαίο. Στα έγγραφα που αφορούν τον σχεδιασμό της άσκησης η Άγκυρα ουσιαστικά αποκαλύπτει και τις πραγματικές της προθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παρουσιάζονται με διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα ενώ όσο αφορά τα όρια έρευνας και διάσωσης αυτά τοποθετούνται στον 25ο μεσημβρινό, στο μέσω δηλαδή του Αιγαίου ! Ας σημειωθεί πως με του χάρτες αυτούς η Άγκυρα "ενημερώνει" τις συμμαχικές χώρες που θα λάβουν μέρος στην άσκηση.
Επιπροσθέτως, κάποιες από τις περιοχές τις οποίες οι Τούρκοι δεσμεύουν ανήκουν στο FIR Κωνσταντινούπολης και στο FIR Αθηνών. Είναι προφανές πως η Τουρκία, μέσω μίας ψευτοδιαδικασίας συντονισμού μεταξύ δύο περιοχών που ανήκουν σε γειτονικά FIR,
προσπαθεί να τους ασκήσει έλεγχο ως μία ενότητα με αποτέλεσμα να επιβάλλει και να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της....»»»»


Η Άγκυρα με την σχεδιαζόμενη αυτή άσκηση πρόκληση
προσπαθεί να «παρασύρει» και άλλες χώρες μέλη
του ΝΑΤΟ στους
μόνιμους σχεδιασμούς της για την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και ζωτικών συμφερόντων στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άσκηση είναι μίας μεγάλης κλίμακας αεροναυτική ενέργεια η οποία θα διεξαχθεί σε περιοχές
που θα δεσμευθούν σε όλο το Αιγαίο. Ο «Ηγεμόνας» πρόκειται να διεξαχθεί από το τουρκικό γενικό επιτελείο και σε αυτήν έχουν
προσκληθεί να συμμετάσχουν με δυνάμεις τους το Βέλγιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην ελληνική πλευρά , η άσκηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και επεισόδια έρευνας και
διάσωσης, ενώ αναμένεται να ακολουθηθεί και η συνήθης τουρκική πρακτική της μη κατάθεσης σχεδίων πτήσης.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν ασφαλώς προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά και την ανησυχία της Αθήνας η οποία μέσω διπλωματικών
και άλλων καναλιών τόσο σε διμερές όσο και σε συμμαχικό επίπεδο έχει αρχίσει μία εκστρατεία ενημέρωσης των χωρών που έχουν
προσκληθεί τόσο για τις ελληνικές θέσεις όσο και για τις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις.
Ταυτοχρόνως, επισημαίνεται η προσπάθεια της Τουρκίας να επιτύχει έστω και εμμέσως την νομιμοποίηση των όποιων διεκδικήσεων
της εκμεταλλευόμενη την παρουσία των 4 χωρών σε μία τουρκικής έμπνευσης και οργάνωσης δραστηριότηταπροβοκάτσια.
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ!

«Περισσότερα μαθαίνουν τα παιδιά μας για το ολοκαύτωμα και για τον αντιρατσισμό, παρά για τους Έλληνες και την Ιστορία του Μεγάλου μας Έθνους. Είναι προφανές πως το νέο κράτος που θέλουν να φτιάξουν απαιτεί πολίτες χωρίς εθνική ταυτότητα.»

Μετά το 1993, όταν και φάνηκε με τα ογκώδη συλλαλητήρια για το Μακεδονικό ότι ο Ελληνικός Λαός διατηρεί ισχυρά Πατριωτικά στοιχεία, ετέθη η νεολαία μας κάτω από ένα αυστηρό πρόγραμμα ανθελληνισμού και αποεθνικοποιήσεως. Άρχισε ένα νέο «παιδομάζωμα» στην κυριολεξία, παιδομάζωμα ψυχών, που είχε σαν αποτέλεσμα γενίτσαρους δύο ειδών: Τους συνειδητούς προδότες, που δεν θέλουν η Ελλάδα να είναι ένα κράτος εθνικό, αλλά μια απλή επαρχία μέσα στα πλαίσια μίας άχρωμης, χωρίς καμμία ταυτότητα, παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, και οι γενίτσαροι, που είναι το μέρος εκείνο της κοινής γνώμης, που αποδέχεται χωρίς αντίδραση τα κηρύγματα της «νέας εποχής».
Αλλάζουν συνεχώς τα σχολικά βιβλία αφαιρώντας τα τμήματα εκείνα που αποτελούν και την ουσία της εθνικής μνήμης του λαού μας. Μαθαίνουν τα παιδιά μας με το ζόρι να αγαπούν τους λαθρομετανάστες, όποιοι και εάν είναι αυτοί....»»»»

Και όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχουν αποτύχει! Η Ιστορία, ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνει το μέλλον του Έθνους, η νεολαία μας, το παρελθόν της μεγάλης Πατρίδος μας, είναι ένα καίριο σημείο για την διαπαιδαγώγηση ενός λαού. Για τον λόγο αυτό μία ανθελληνική συμμορία με την πλήρη κάλυψη της εξουσίας αλλάζει τα πάντα, χωρίς δυστυχώς να συναντά σοβαρή αντίδραση στον ακαδημαϊκό κόσμο, στην διδασκαλία της Ιστορίας του λαού μας. Περισσότερα μαθαίνουν τα παιδιά μας για το ολοκαύτωμα και για τον αντιρατσισμό, παρά για τους Έλληνες και την Ιστορία του Μεγάλου μας Έθνους. Είναι προφανές πως το νέο κράτος που θέλουν να φτιάξουν απαιτεί πολίτες χωρίς εθνική ταυτότητα.

Αναφερόμενη στην σχολική ύλη μια καθηγήτρια «προοδευτική», η οποία μάλιστα έχει διαχειριστεί και τεράστια κονδύλια για τον «επαναπροσανατολισμό» της παιδείας αποκαλύπτει την αποστολή της(…) γράφοντας:
«Η εθνική ταυτότητα που καλλιεργούν τα περιεχόμενα των σχολικών βιβλίων ανήκει σε εποχές περασμένες, ανήκει στις εποχές των επεκτατισμών και των ηρώων. Δεν προετοιμάζει για την αποδοχή της πραγματικότητας που υπερκαθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, η αυξανόμενη παρουσία αλλοδαπών, τόσο Ευρωπαίων πολιτών όσο και μεταναστών εργαζομένων».

Ιδού λοιπόν, η νέα «Ελλάς», που θέλουν οι δεξιοί και αριστεροί λακέδες της παγκοσμιοποίησης: Μια Ελλάδα χωρίς ήρωες, χωρίς σκλαβωμένες Πατρίδες, χωρίς θυσίες για την Πατρίδα. Μια Ελλάδα με αυξανόμενη την παρουσία των αλλοδαπών, με κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, μια Ελλάδα πολιτών με δικαιώματα και όχι εθνικό χρέος απέναντι στην Ιστορία. Το χρέος απέναντι στην Ιστορία είναι η ουσία του Εθνικισμού και για τον λόγο ακριβώς αυτόν, η πρώτη μεγάλη νίκη των «εκσυγχρονιστών», που το πολιτικό τους φάσμα αρχίζει από την μαρξιστική αριστερά και τελειώνει στην φιλελεύθερη δεξιά, είναι η δαιμονοποίηση του Εθνικισμού!

Για την σημερινή κατάσταση, βεβαίως, φταίνε πολλοί, φταίει προπαντός και η δεξιά, η λεγόμενη δεξιά και το κέντρο, που λειτουργώντας μόνιμα σαν πελατειακοί μηχανισμοί διαχειρίσεως της εξουσίας, παρέδωσαν τα πάντα σε κάθε είδους διεθνιστές, χωρίς να προτάξουν στον κυρίαρχης σημασίας τομέα των Ιδεών, την οποιαδήποτε αντίσταση. Τους αρκούσε και τους αρκεί να κυβερνούν και τίποτα άλλο, να διαχειρίζονται τα κονδύλια και τα κρατικά έσοδα και τίποτε άλλο, να βολεύουν τους «ημετέρους» και τίποτα άλλο.

Η Νεολαία(τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο μέρος της) ακόμη αντιστέκεται. Παρ’ όλα αυτά, είναι προφανές πως ένας θανάσιμος κίνδυνος απειλεί την Πατρίδα μας και πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Πρέπει να υπάρξει Αντίσταση και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν μπορεί να γίνει με ένα πνεύμα απολογητικό, αλλά με ξεκάθαρες Ιδέες και με μία ολομέτωπη επίθεση!

Πρέπει να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτούς που δημόσια και μάλιστα από καθέδρας(κυριολεκτικά) διακηρύσσουν ότι «Η εθνική ταυτότητα ανήκει σε εποχές περασμένες…». Απέναντι σε νεογραικύλους και νεογενίτσαρους, πρέπει να δώσουμε την μάχη των Ιδεών. Προπαντός επαναλαμβάνω όχι με πνεύμα απολογητικό, δεν έχουμε να δώσουμε κανέναν λόγο σε αυτούς που μας αρνούνται την εθνική μας ταυτότητα για το εάν είμαστε «φασίστες», «ρατσιστές» ή ό,τι άλλο θέλουνε…

Και αν ακόμη τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του α-εθνικού εάν όχι αντεθνικού κράτους έχουνε γίνει τα κέντρα του αφελληνισμού και της καταστροφής της εθνικής ταυτότητος του λαού μας, τότε ας κάνουμε το εθνικιστικό κίνημα το «Νέο Κρυφό Σχολειό» του Γένους μας!


αναδημοσιευση :http://xryshaygh.wordpress.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Ο Γιώργος, που τον φώναζαν Τζέφρι.......

Στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου προτού ασχοληθεί με την πολιτική («Του μιλάνε τα κύματα...», Εκδόσεις Καστανιώτη), μαθαίνουμε και κάτι ενδιαφέρον για τον Γιώργο Παπανδρέου προτού γίνει... Γιώργος. «Μα δεν ήταν πάντα Γιώργος;» είναι το εύλογο ερώτημα. Και όμως, δεν ήταν.

Στο κεφάλαιο στο οποίο ο συγγραφέας αφηγείται τις προετοιμασίες της οικογένειας του Α. Παπανδρέου για τη μετεγκατάστασή της στην Ελλάδα το 1960 αναφέρεται ότι ήδη από το 1959, με πρωτοβουλία του παππού τους Γεωργίου Παπανδρέου, τα τέσσερα παιδιά είχαν βαπτισθεί ορθόδοξοι χριστιανοί: «Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του» γράφει ο Γ. Λακόπουλος. Τον Γιώργο λοιπόν τον έλεγαν Τζέφρι (Geoffrey) προτού γίνει Γιώργος....»»»»


Εχω την εντύπωση ότι η αποκάλυψη αυτή του Γ. Λακόπουλου συνιστά τη σημαντικότερη εισφορά στη μελέτη του φαινομένου Γιώργος. Νομίζω επίσης ότι στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ πάει πολύ το Τζέφρι• και κάτι μου λέει ότι θα του κολλήσει... Το πιο πάνω έτος (1959) βαφτίστηκε με τον ορθόδοξο τρόπο και η Σοφία που μέχρι τότε την αποκαλούσαν Γκέηλ!!
ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ 7 ΧΡΟΝΩΝ;; ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ!!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ «ΧΑΝΟΥΚΑ» ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ;;

www.metharros.gr

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Εύλογο Ερώτημα… που βρίσκουν τα λεφτα?

Πολλές φορές προχωρώντας στο δρόμο, πατησιών, Εξάρχεια, Πειραιά και γενικά σε πολλές περιοχές της Αθήνας αλλά και τις Ελλάδος βλέπουμε αφίσες κολλημένες σε πολλά σημεία στην διαδρομή μας και δεν δίνουμε σημασία....

Θα θέλαμε στην επόμενη βόλτα σας να προσέξετε ΟΧΙ! Το κείμενο και το μήνυμα γιατί αυτό είναι ίδιο σχεδόν σε όλες (βία, μίσος προς τον Έλληνα, παραπληροφόρηση κ.λ.π) αλλά από ποιο χώρο προέρχονται.
Όταν τις κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε ότι το 70% είναι των αναρχικών (και καλά) μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις γνωστές άναρχο-συνιστόσες τους, το 25% του ΚΚΕ (που σαφώς έχει πολύ ποιο σοβαρή παρουσία) και ΟΛΑ! Τα υπόλοιπα κόμματα μαζί έχουν το 5%!!!

Αφιερώστε 5 λεπτά από την πολύτιμη σκέψη σας και αναρωτηθείτε, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ???....»»»»

Πήγατε ποτέ σαν ιδιώτες να τυπώσετε 100 αφίσες ή φυλλάδια?
Έχετε αναρωτηθεί πόσο είναι το κόστος για να δημιουργηθούν (Σχεδιασμός, εκτύπωση κ.λ.π.)?
Ατελείωτο πανάκριβο προπαγανδιστικό υλικό, πολλές φορές εντελώς ηλίθιο απλά για να εκφράσουν μίσος τυφλό!

Ποίος μηχανισμός είναι αυτός που τις κατασκευάσει και τις κολλάει τόσο γρήγορα ανάλογα με την περίσταση (Θυμάστε με τον Αγ. Παντελεήμονα, μέσα σε 2 μέρες γέμισαν με αφίσες τρομοκρατίας εναντίων των κατοίκων όλους τους δρόμους)

Προσέξτε ορισμένες από αυτές που φωτογραφίσαμε (και έχουμε 10δες και σε ορισμένες με αυτούς που τις κολλάνε ) κολλημένες στο δρόμο, προσέξτε την ποιότητα, όλες διαφορετικές μεταξύ τους, έγχρωμες, ατελείωτες και μάλιστα οποιοσδήποτε κολλήσει από πάνω, αστραπιαία ξανά κολλάνε από πάνω τις ίδιες οι με άλλο θέμα!

Μιλάμε για κοστολόγια χιλιάδων , και εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται στον απλό νου!

Που βρίσκουν οι υποτιθέμενοι άνεργοι, κατατρεγμένοι, αδικημένοι, φτωχοί, λαθρομετανάστες, που δεν έχουν στον Ήλιο μοίρα (και φοράνε μπουφάν 300  όταν πετάνε μολότοφ) ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ για να έχουν τέτοιο μηχανισμό παραγωγή τόσων ακριβών αφισών μόνο για να σπείρουν την τρομοκρατία και το μίσος προς τον Έλληνα?

Προσθέστε τώρα και τα διαφόρων ειδών έντυπα (που είναι χιλιάδες και πανάκριβα), πανό! Ηχητικές εγκατάστασης στις παράνομες αντί-συγκεντρώσεις, τώρα και νέα μόδα μαζεύουν λαθρομετανάστες τους ταΐζουν και μετά τους στέλνουν σαν πρώτη γραμμή να χτυπάνε όποιους Έλληνες τολμάνε να μιλήσουν (το είδαμε στον Αγ. Παντελεήμονα)…

Αν τα βάλουμε όλα κάτω και τα σκεφτούμε απλά, καθημερινά, λογικά θα καταλήξουμε ότι κάποιος «χώνει» πολύ ευρόπουλο για να μας κάνει πόλεμο αφανισμού, από το τι θα σκεφτούμε έως και επιθέσεις εναντίων ζωής σε απλούς πολίτες!

Ηλίθια και ανώφελα ελπίζουν! Και ενέσεις αναρχοσυριζομακαλίτιδας να μας κάνετε στον ύπνο μας, πάλι θα φάτε «πόρτα», και σύντομα θα φάτε και «πόρτα» στην Βουλή και στον δρόμο από τον κόσμο που σας κατάλαβε και σας σιχάθηκε!πηγη : Elliniko DNA
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Οι γνωστοί "δίκαια εξεγερμένοι ..." νέοι έκαναν άλλη μια πορεία.
Με θέμα-πρόσχημα για την πορεία αυτή τη φορά μία συνδικαλίστρια που πριν από αρκετό καιρό δέχθηκε επίθεση με βιτριόλη. Ένα πρόσχημα πάντα θα υπάρχει για να βρίσκουν μια αφορμή και να δίνουν νόημα στη ζωή τους τα ΠΛΟΥΣΙΑ και ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ κωλόπαιδα και να τα σπάνε .

Η συγκέντρωσή τους ξεκίνησε από την Καμάρα αργά το απόγευμα και συμμετείχαν οι γνωστές αναρχικές ομάδες της πόλης μας.
Κλείνοντας την πορεία τους και επιστρέφοντας στην Καμάρα, τα ελεεινά κορπόσκυλα ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου.
Έσπασαν τα τζάμια από το παρεκκλήσι...»»»»


Πέταξαν μπογιές πάνω στην τοιχογραφία της Μητέρας του Θεού. Λερωμένη και η εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Οι υπόλοιπες καταστραμένες εικόνες ευτυχώς είχαν τζάμι μπροστά και καθαρίσθηκαν άμεσα από ευσεβείς ενορίτες.
Σαν να μην τους έφταναν αυτά, τα κακομαθημένα κωλόπαιδα πέταξαν μπογιά και στο ψηφιδωτό του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται πάνω από την είσοδο του κυρίως ναού. Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους (τα οποία επίσης σβήστηκαν άμεσα)

και φυσικά δεν γλίτωσε ούτε η βυζαντινή σημαία

Επιπλέον, ως κανίβαλλοι όταν εντόπισαν το αυτοκίνητο του ιερέα της εκκλησίας, ανέβηκαν πάνω στο καπώ και στον ουρανό χτυπώντας το με λύσσα ενώ πετώντας πέτρες ράγισαν ή έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα.
Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης για μία ακόμη φορά ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΙ.
Τα ΜΑΤ (εκτελώντας άνωθεν εντολές) όταν οι αναρχικοί κάνουνε πορεία περιορίζονται στο να προστατεύουν ΜΟΝΟΝ τα αστυνομικά τμήματα!! (του Λευκού Πύργου στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Όταν τελικά τους επιτράπηκε να επέμβουν είχε περάσει ήδη αρκετή ώρα και η πόλη αλλά και η θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά βεβηλώθηκε ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ φορά ΒΑΝΑΥΣΑ.
Η κυβέρνηση φυσικά και φέρει ευθύνη για την κατάσταση αυτή.
Και θα πληρώσει γι αυτό (εκτός αν της έχει ήδη ανακοινωθεί από ξένα κέντρα εξουσίας η αντικατάστασή της, οπότε δεν την πειράζει να συνεχίζει την αυτοκαταστροφική της πορεία).
Με εξαίρεση μεμονωμένα ιστολόγια (που προς τιμήν τους ανέφεραν έστω και επιγραμματικά τις νέες βεβηλώσεις) ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ δεν φρόντισε να καλύψει μέχρι σήμερα το γεγονός.
Η οργή και η αγανάκτησή μας φυσικά δεν περιγράφεται.
Η Νέμεσις δεν θα αργίσει, σε κάθε υπεύθυνο και υπόλογο.

Θυμίζουμε με θλίψη παλαιότερα περιστατικά βεβήλωσης από τα ίδια ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ

http://antiparakmi.blogspot.com/2008/12/blog-post_7467.html
http://antiparakmi.blogspot.com/2008/12/blog-post_24.html

αναδημοσιευση απο http://antiparakmi.blogspot.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1914

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΩΝΙΑΣ

Για ακόμα μια φορά ήμασταν εκεί. Πλάι στα αδέλφια μας... Πλάι σ' αυτούς που αρνούνται να ξεχάσουν την ιστορία και τους αγώνες των πατεράδων και παππούδων τους για ένωση και λευτεριά. Αυτή τη φορά αφορμή ήταν η ιστορική επέτειος της κήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου το 1914. Ο Βορειοηπειρωτικός Αγώνας - αγώνας ολόκληρου του Ελληνισμού - αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα για το τί μπορούν να καταφέρουν οι Έλληνες που διεκδικούν έστω κι αν έχουν απέναντί τους το κακομοιριασμένο Ελλαδίτικο κράτος και την αδιαφορία του. Οι Βορειοηπειρώτες και οι Ελλαδίτες συμπολεμιστές τους κατάφεραν τότε αρχικά στα πεδία των μαχών και αργότερα μέσω της διπλωματίας να κρατήσουν ζωντανό το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα την ώρα που όλη η απόπειρα έδειχνε να είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Δικό μας χρέος είναι όχι μόνο να τιμούμε και να θυμόμαστε αυτούς τους αγώνες αλλά και να διεκδικούμε με το ίδιο πάθος τη λευτεριά στα σκλαβωμένα εδάφη της Ηπείρου -και σε κάθε σκλαβωμένη γωνιά μας- με οποιονδήποτε τρόπο....»»»»

Χτες βροντοφωνάξαμε το σύνθημα - υπόσχεση που δίνουμε κάθε χρόνο με αφορμή αυτή την επέτειο.

''ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,
ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ".

Πλάι μας οι Κύπροι συναγωνιστές που δεν περιορίζονται στη διεκδίκηση της απελευθέρωσης του τόπου τους, της ιδιαίτερης Πατρίδας τους, αλλά συμπαραστέκονται στη πράξη στους αγώνες των Ηπειρωτών δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα σε όλους όσους θεωρούν ότι το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν τους αφορά.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΔΟΘΕΙ... ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!
"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009

"Ζουμε σε ένα τοπο πολυεθνικο", ειπε ο Λιανης στη Φλωρινα

Ευκαιρία δεν χάνει να βάζει στο πολιτικό παιχνίδι και να καθιστά συνομιλητές, όσους επιβουλεύονται τη Μακεδονία μας! Ο λόγος για τον Γιώργο Λιάνη, ο οποίος στην παρουσίαση στη Φλώρινα του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού "Εν ονόματι της Μακεδονίας", είπε πράγματα και θάματα, αποκαλύπτοντας παράλληλα πτυχές της οικογενειακής του ιστορίας. Αφού διαπίστωσε ότι "ζούμε σε ένα τόπο πολυεθνικό", πρόσθεσε ότι "μια χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία""! Φυσικά, αυτά που ο ίδιος είπε και τον αφορούν, λύνουν πολλές απορίες για την κατάπτυστη στάση του στο εθνικό μας θέμα με τα Σκόπια.

Πάλι για το "Ουράνιο Τόξο"!
Και συνέχισε, με άλλη μια απόπειρα να "υπενθυμίσει" την "παρουσία" της αποσχιστικής και προδοτικής οργάνωσης "Ουράνιο Τόξο": "Θα πρέπει να καταλάβουμε και εμείς απλά και το "Ουράνιο Τόξο" απλούστερα, ότι ζούμε σε ένα τόπο πολυεθνικό, ότι η Μακεδονία δεν είναι η πατρίδα ενός και μόνου έθνους, ότι μπορεί να λέγονται έτσι και κάποιοι που δεν είναι Έλληνες, "Μακεδόνες" λέγονται χωρίς να χρειάζεται όμως το ιδεολόγημα της "διαμελισμένης Μακεδονικής Πατρίδας". Το ζητούμενο λοιπόν είναι μια σύνθετη ονομασία για να ξεμπερδεύουμε,....»»»»

αλλά μια ονομασία που να αντανακλά την πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι κανένα Μέρος, μεγάλο ή μικρό, δεν μπορεί να σφετεριστεί το Όλον. Μια χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία", χωρίς να χρειάζεται να έχουν τη φαντασίωση μιας αλύτρωτης Μακεδονίας, μιας ενωμένης Μακεδονίας, μιας Μακεδονίας του Αιγαίου…".

Η σλαβική καταγωγή
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε τα κάτωθι στη διάρκεια της εκδήλωσης: "Θα ήθελα να αποκαλύψω σε όλους τους Έλληνες τη στυγνή αλήθεια της πατρίδας μας, μέσα από την περιπέτεια της δικής μου οικογένειας που φέρει το επώνυμο Λιάνης. Ο Θεμιστοκλής ερωτεύτηκε παράφορα τη μάνα μου, την Αικατερίνη, την Κάτα στα ντόπια, γεννημένη από την Ανδρομάχη και τον Τεοντόρ, πιθανώς Κωνσταντίνωφ, τον παππού μου, που κάποια στιγμή από την κομψότητα του ελληνικού κράτους βρέθηκα στην ταυτότητά μου το γένος Κωνσταντίνου.
Οι δύο γιαγιάδες μου λοιπόν, η μητέρα του πατέρα μου και η μητέρα της μητέρας μου δεν μιλιούνταν, προφανώς θα τις χώριζε θανάσιμη έχθρα. Το Λιανέικο έριξε μαύρα κρέπια στην πομπή του γάμου του Θέμη με τη "Βουλγάρα" και αργότερα οι φυρονεριές του καιρού, στα χρόνια του Μεταξά, έφεραν τον Τεοντόρ στα Μπίτολα, όπου έζησε με όλη την υπόλοιπη οικογένεια πλην της μητρός μου που μας μεγάλωνε στο Αμύνταιο. Απίστευτες ψυχομαχίες σε 17 χιλιόμετρα απόσταση. ¶λλα αδέλφια χάθηκαν στο Μέλνικ, στο παλιό βυζαντινό Μελένικο, μια θεία έσβησε σε ένα ψυχιατρείο στα Σκόπια. Η μάνα με σφραγισμένο το στόμα μισό αιώνα. Και ο πατέρας γλυκός, μειλίχιος αλλά να μη σκαλίζει πολύ τα πράγματα…"

Επικίνδυνες και κατάπτυστες απόψεις
Ορισμένοι νομίζουν ότι οι υπόλοιποι σκέφτονται όπως αυτοί ή ότι τους "καταλαβαίνουν" όταν μιλάνε. Ορισμένοι περνάνε τους υπόλοιπους για βλάκες, ενώ αλαζονικά παρουσιάζονται ως πραγματιστές ή ορθολογιστές. Ο Γιώργος Λιάνης έκανε λόγο χαρακτηριστικά για "μια ονομασία που να αντανακλά την πραγματικότητα". Ποια πραγματικότητα; Την εθνική ή τη δική του;
Όσοι διάβασαν τα παραπάνω, έχουν πλέον εικόνα του τι απόψεις ο κύριος αυτός πρεσβεύει. Κατά την άποψή μας και όσο αυτή μετράει, επικίνδυνες και μειοδοτικές. Είναι καιρός να ερωτηθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν ανάλογες τοποθετήσεις την εκφράζουν. Γιατί αν την εκφράζουν, δεν υπήρχε κανένας λόγος απομάκρυνσης του Γρηγόρη Βαλλιανάτου από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.


πηγη:http://elkosmos.gr/
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Πάει για… «βουλευτής» ο δολοφόνος του Σολωμού

Μονάχα οργή προκαλεί η είδηση της συμμετοχής του δολοφόνου του Σ. Σολωμού στις «εκλογές» του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Οχι μόνο κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, αλλά κάνει και την επανεμφάνισή του στην πολιτική ζωή του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Ο λόγος για τον έποικο Κενάν Ακίν, καταζητούμενο με ερυθρό δελτίο της Ιντερπόλ για την άνανδρη δολοφονία του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, κατά τη διάρκεια των γεγονότων της Δερύνειας, τον Αύγουστο του 1996 στην Κύπρο.
Ο μογγόλος δολοφόνος- που τιμήθηκε απο την Τουρκία για την προσφορά του... θα είναι
υποψήφιος με το κόμμα «Ελευθερία και Μεταρρύθμιση».

η Ελληνική πλευρά θα «αντιδράσει φυσικά Με «ψυχραιμία» ….
και ο Χριστοφιας θα χαρεί να συνομιλεί μαζί του και γιατί όχι να μη τον προτείνει και για πρόεδρο του μορφώματος που θέλει να δημιουργήσει...

Όλα ξεπουλιούνται στον βωμό της δήθεν η ελληνοτουρκικής «φιλίας».


»»»Διαβάστε Περισσότερα»

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

Τι έχει να πει άραγε το σάπιο Κατεστημένο της Ελλάδος; Τι έχουν να πουν αυτοί που κρατούν το Έθνος υπό κατοχή; Τι να πουν αυτοί που δεν αφήνουν τίποτα να ανθήσει σ’ αυτόν τον έρημο τόπο; Τι να πουν αυτοί που ευθύνονται για την διάλυση του κράτους, για την άνοδο των ουτιδανών; Τι να πουν οι πράκτορες, οι δοσίλογοι, οι χρυσοκάνθαροι, τα κομματόσκυλα, τα αποβράσματα της κοινωνίας;

Τι να πουν οι υπηρέτες των νταβατζίδων; Τι να πουν οι προστάτες των κουκουλοφόρων, των εκχυδαϊστών της νεολαίας μας και πάσης διαφθοράς; Τι να πουν αυτοί που πνίγουν τη χώρα στον ζόφο που ξεχειλίζει από το άνοιγμα του οχετού του διεφθαρμένου πολιτικού τους συστήματος;

Η χώρα μας... κυβερνάται από σπείρες κλεπτών, απατεώνων και γκάνγκστερ που παριστάνουν τους πολιτικούς....»»»»

Η διαφορά τους από τους μαφιόζους έγκειται στο ότι αυτοί χαίρουν άπλετης δημοσιότητος και ατιμωρησίας, με τον περιβόητο νόμο περί ασυλίας, ενώ οι άλλοι δρουν στο σκοτάδι και τιμωρούνται εάν και όταν αποκαλυφθούν

Η σπείρα των ανίκανων, βρώμικων, ανήθικων, φιλόπλουτων, διεφθαρμένων και επαγγελματιών πολιτικών- οι πλείστοι των οποίων είναι ανεπάγγελτοι και γόνοι πολιτικών οικογενειών- νομοθετώντας εξυπηρετούν μόνο και μόνο τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους και της κάθε λέσχης "Μπίλντερμπεργκ" ή κάθε ΣΤΟΑΣ στην οποία απολογούνται και των οποίων τα σχέδια υπηρετούν αφού ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αγαπητοί, σας γνωρίζω ότι, τόσο τα λεχθέντα υπό της Πυθίας προέδρου της τότε Βουλής κυρίας Ψαρούδα-Μπενάκη όσο και η μη αντίδραση αφ’ ενός υπό του κυρίου Παπούλια, μετέπειτα Προέδρου της «Δημοκρατίας», αφ’ ετέρου υπό των 300
βο[υ]λευτών, συνιστά το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, αλλά πού εισαγγελείς!!!
Τι να αντιτάξουν όμως οι «εθνοπατέρες» όταν έχουν ψηφίσει οι ίδιοι το άρθρο 28 παράγραφος 2 του ισχύοντος Συντάγματος, το οποίο και σας το παραθέτω, που αποτελεί το μεγάλο έγκλημα κατά του Έθνους και όχι μόνο ΟΥΔΕΙΣ ΥΨΩΣΕ ΦΩΝΗ, από οποιαδήποτε πολιτική γιάφκα αλλά και σφυρίζουν αδιάφορα για το συντελεσθέν κακούργημά τους. Μήπως του Γουδή κάποτε πρέπει να ξαναλειτουργήσει; Λέω, μήπως!!!!!

ΑΡΘΡΟ 28:
2. "Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών."
3. "Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας."

Ειδικά η παράγραφος 3 είναι η παράγραφος που αποτελεί το ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ γιατί έτσι παραδίδεται το ΕΘΝΟΣ προδομένο από τους φύλακες.

Ας έχουμε κατά νου τα λόγια του Μεγάλου μας ήρωα της Εθνεγερσίας, του Γέρου του Μοριά: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.»

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Οδυσσέας Τηλιγάδας

Αναδημοσίευση απο :http://apneagr.blogspot.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Από την κατάργηση στην παραποίηση του εθνικού ύμνου στην Κύπρο...

«Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι και λίγο πριν, η νέα κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει σταδιακά τον "Ύμνο εις την Ελευθερία" από εθνικό ύμνο της Κυπριακής Δημοκρατίας Το ίδιο γίνεται και με την ελληνική σημαία που αποσύρεται σιγά-σιγά... »

Έντονη αντιπαράθεση για την παραποίηση του Εθνικού Ύμνου

Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ επιτέθηκαν κατά του ΑΚΕΛ καταγγέλλοντας προσπάθεια παραποίησης του Εθνικού Ύμνου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, στη γιορτή της προστάτιδας του πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας, στο στρατόπεδο Χρήστος Σαμάρας στην Αθαλάσσα κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου από την ΣΜΕΦ κατά τρόπον διαφορετικό από αυτόν που ο Νικόλαος Μάτζαρος συνέθεσε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε πως σε μια τελετή της Εθνικής Φρουράς, στην οποία προσκλήθηκε και παρέστη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας,η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο κατά τρόπο που προκάλεσε τη δυσφορία των παρισταμένων επειδή δεν αποδόθηκε μουσικώς ορθά ο εθνικός ύμνος και όπως τον μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος....»»»»

Παγκόσμια πρωτοτυπία
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών δήλωσε πως διασκευές σε εθνικούς ύμνους δεν υπάρχουν και αναφέροντας πως η Κύπρος πρωτοτύπησε και πάλι παγκοσμίως, είπε πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο εθνικός ύμνος ανακρούσθηκε από τη φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς με τον τρόπο που ανακρούσθηκε και διατύπωσε τη θέση πως τα μηνύματα που περνούν από τη στιγμή που η Εθνική Φρουρά και το αρμόδιο σώμα δεν μπορεί να εκτελέσει σωστά τον Εθνικό Υμνο στην ιδιαίτερα ευαίσθητη εθνικά περίοδο που διανύουμε σήμερα, είναι λανθασμένα.
«Εάν η ΣΜΕΦ δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο και το έργο ως η φιλαρμονική του στρατού θα πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις ώστε η Εθνική Φρουρά να μην εκτίθεται με τον τρόπο που εκτέθηκε στη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας», πρόσθεσε ο κ, Σαμψών.

Και άσχετος να είναι κάποιος, δεν κάνει λάθος
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας που ενέγραψε το θέμα προς συζήτηση είπε πως αυτό που ακούστηκε κάθε άλλο από εθνικός ύμνος ήταν.
Πρόσθεσε πως κατά τη σημερινή συζήτηση δόθηκε η ελαφρά δικαιολογία ότι τα παιδιά που παρουσιάσθηκαν για τη θητεία τους τον Ιούλιο δεν ήξεραν καλά τον εθνικό ύμνο, αναφέροντας πως δεν δόθηκαν πειστικές εξηγήσεις.
«Και άσχετος να είναι κάποιος, όταν εκπαιδευτεί μια - δυο μέρες δεν μπορεί να κάνει λάθος στο σύντομο κομμάτι του εθνικού ύμνου», είπε ο κ, Κουλίας, αναφέροντας επειδή «οι καιροί είναι χαλεποί», και επειδή το 1960 δεν υπήρξε ανάλογο συμβάν, ο καθένας μπορεί να έχει σοβαρές επιφυλάξεις κάτω από το κλίμα της εποχή και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τους λόγους τους συμβάντος.
Ανέφερε ακολούθως πως δόθηκαν διαβεβαιώσεις και ο ίδιος ο διοικητής της ΣΜΕΦ δήλωσε πως δεν επιτρέπονται λάθη στον εθνικό ύμνο.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κουλίας είπε πως «υπάρχουν πληροφορίες πως έκαναν και πρόβα για να καταφέρουν να τον παίξουν έτσι».
Πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα ήταν να ανακρουσθεί παραποιημένος ο εθνικός ύμνος και ήταν οτιδήποτε άλλο παρά ο εθνικός ύμνος.

πηγη
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΛΥΣΗ... ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.

Είχε προηγηθεί από τις 9 Φεβρουαρίου η ύψωση της Σημαίας του Αυτονομιακού Αγώνα στην Χειμάρα από τον Συνταγματάρχη Σπυρομήλιο. Οι ΒορειοΗπειρώτες επιστρατεύονται στον Αγώνα την 1 Μαρτίου και ολόκληρη η αλύτρωτη Πατρίδα γεμίζει Ιερολοχίτες,που μπαίνουν στην μάχη και την κερδίζουν, απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Μπαίνουν στην μάχη και κερδίζουν, με αποτέλεσμα την παρέμβαση των ξένων δυνάμεων που οδηγεί στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και συγκεκριμένα:...»»»»

Η Βόρειος Ήπειρος αναγνωρίζεται ως Αυτόνομη Πολιτεία στα πλαίσια του αλβανικού κράτους.
· Αποστέλλει βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο.
· Η ελληνική καθίσταται επίσημη γλώσσα της Βορείου Ηπείρου (στη διοίκηση και τα σχολεία), ενώ η αλβανική θα διδάσκεται προαιρετικά.
· Η Βόρειος Ήπειρος θα διατηρεί δική της χωροφυλακή και δικά της δικαστήρια.

Ένα πρωτοκολο όμως που έμεινε ανενεργό και παραμένει και εως τις μέρες μας, παρατημένο και από την μάνα Ελλάδα, όπως παρατημένα από τον ακραίο Ελλαδιτισμό, παραμένουν όλα τα Εθνικά μας ζητήματα.

Αυτήν την ημέρα, της ανακήρυξης του Αυτονομιακού Αγώνα,τιμούν και θυμούνται καθε χρόνο οι αδερφοι μας Βορειοηπειρώτες. Έτσι και φέτος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του «Συλλόγου Βορειοηπειρωτών», την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα βρισκόμαστε δίπλα τους, στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση (πίσω από την πλατεία Κολοκοτρώνη) και στην πορεία που θα ακολουθήσει για την επίσημη κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Χωρίς ιδεολογοπολιτικά διακριτικά, μόνο με τις Ελληνικές Σημαίες μας και με το πάθος μας για την λευτεριά κάθε Ελληνικής Πατρίδας, να είμαστε εκεί!

«ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ...

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων από τη πλευρά της κατοχικής διοίκησης χαιρετίστηκε ως ένα μέτρο καλής θελήσεως και ως μια ευκαιρία επαναπροσέγγισης , διάνοιξης φιλικών σχέσεων και πολλαπλών συνεργασιών που θα συνέβαλλαν στην πορεία μιας συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος. Εξαπάτησαν το κυπριακό ελληνισμό οι κρατούντες με τέτοιες απατηλές εικόνες που καμία σχέση έχουν με την σκληρή πραγματικότητα της τουρκικής υστεροβουλίας .

Διότι οι στυγεροί τούρκοι κατακτητές πέτυχαν δια του στρατηγήματος αυτού τα ακόλουθα , χωρίς να γνωρίζουμε τι άλλο αποτρόπαιο και δολερό έχουν στο μυαλό τους:
Πρώτο : Πέτυχαν να ενισχύσουν τα ταμεία τους από την αφελή απλοχεριά των Ελλήνων επισκεπτών ως και διαφόρων καζινόβιων .
Δεύτερο : Τη προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων που στον οικοδομικό τομέα παραδόξως δέχθηκε μια ιλιγγιώδη ανάπτυξη ....»»»»

Τρίτο : την έναρξη αγοραπωλησιών των προσφυγικών περιουσιών με τη συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας .
Τέταρτο : Την απρόσκοπτη διακίνηση των τουρκοκυπριακού εργατικού δυναμικού , αλλά και ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα, προς τα ελεύθερα εδάφη της κυπριακής δημοκρατίας με αποτέλεσμα την άνοδο της ανεργίας των Ελλήνων.
Πέμπτο : Την απορρόφηση διαφόρων ωφελημάτων , όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , που αφειδώς παρέχουν οι κρατούντες προς τους τουρκοκυπρίους ενώ από την άλλη αφήνουν τελείως απροστάτευτους τους Έλληνες επαναπατρισθέντες σε σημείο που να τους αποτρέπουν να επιστρέψουν στο τόπο τους
Έκτο : Την αυξανόμενη εισαγωγή ναρκωτικών , και άλλων παρανόμων ουσιών από τα κατεχόμενα , που βρήκαν εύκολη δίοδο προς την κοινωνία μας, και κυρίως στην νεολαία μας που την θέλουν να κοιμάται στο λήθαργο των παρανόμων ουσιών χωρίς εθνικές και άλλες αξίες!
Έβδομο : πέτυχαν την σταδιακή, μελετημένη, αθόρυβη και διαρκώς αυξανόμενη εγκατάσταση τούρκων στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου. Με αυτό τον τρόπο πριν από οποιαδήποτε λύση επιτυγχάνουν την δημογραφική αλλοίωση και του μη κατεχομένου τμήματος της πατρίδος μας.

Με αυτά και με άλλα οι τούρκοι ανοίγουν νέες στρατηγικές προοπτικές και δυνατότητες προς αυτοσυντήρηση του τουρκικού στρατού κατοχής , προς αύξηση του εποικισμού και επέκταση των διεκδικήσεων τους προς το νότο χωρίς να είναι απαραίτητη η λεγόμενη λύση του Κυπριακού προβλήματος .

Η μόνη απάντηση που δίνουν οι κυβερνώντες και τα κόμματα , σε αυτή τη νέα εισβολή , σε αυτή τη νέα επέκταση του τουρκισμού , είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι από τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης , να τους δεχθούμε ως πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο ψέμα. Διότι μόνο όταν υπάρχει αμοιβαία αποδοχή του ευρωπαϊκού κεκτημένου θα ήταν επιβεβλημένη η αποδοχή των τουρκοκυπρίων ως πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εν όσο οι τουρκοκύπριοι επιλέγουν να συνεργάζονται με το τουρκικό κατοχικό στρατό , να συγκατέχουν τη γη μας και να αψηφούν κάθε δίκαιο , αυτοαναιρούν το δικαίωμα του πολίτου της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Θα πρέπει ως εκ τούτου να αντιμετωπισθούν ως έκπτωτοι πολίτες και εκούσια όργανα των τούρκων κατακτητών , συνυπεύθυνοι και συμμέτοχοι στη παράνομη κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Για να ανακοπεί η τρίτη εισβολή που είναι ήδη εν εξελίξει , ένα και μόνο μέτρο αμύνης επιβάλλεται . Να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος της υποχώρησης και με πολιτικό σθένος και αποφασιστικότητα ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ .

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ( Ε.ΛΑ.Μ. ) ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1914

«Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτσης επ' ευκαιρίας της 95ης επετείου της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου θα τελεστεί
την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.»

Οι αγώνες των Βορειοηπειρωτών συνεχίζονται (αναδημοσίευση απο www.antibaro.gr)

Στίς 17 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 95 χρόνια ἀπό τήν ἔναρξη τοῦ ἡρωικοῦ Αὐτονομιακοῦ Ἀγῶνος τῶν Βορειοηπειρωτῶν Ἑλλήνων. Ὁ Ἑλληνικός Στρατός εἶχε ἀπελευθερώσει ὅλη τήν ἑνιαία τότε Ἤπειρο ἀπό τόν τουρκικό ζυγό τό 1912-13. Ὅμως οἱ πιέσεις τῶν Μεγάλων Δυνάμεων καί ἡ γεωπολιτική ἀνάγκη τῆς Ἰταλίας καί τῆς Αὐστρουγγαρίας νά ἐλέγξουν τήν εἴσοδο τῆς Ἀδριατικῆς θαλάσσης ὁδήγησαν στήν ἵδρυση τοῦ Ἀλβανικοῦ κράτους. Τότε ἡ Ἑλλάς ἀναγκάσθηκε νά ἀποσύρει τόν Στρατό της ἀπό τό βόρειο τμῆμα τῆς Ἠπείρου, ἄν καί κατοικεῖτο κατά μεγάλη πλειοψηφία ἀπό Ἕλληνες Ὀρθοδόξους....»»»»

Οἱ Ἕλληνες τῆς περιοχῆς εἶχαν ἐπανειλημμένως ἐξεγερθεῖ κατά τῶν Ὀθωμανῶν Τούρκων μέ ἐπίκεντρο τήν ἀδούλωτη Χειμάρρα. Τήν διατήρηση τῶν Χριστιανικῶν παραδόσεων καί τήν ἀποτροπή τοῦ ἐξισλαμισμοῦ στήν περιοχή ἐνίσχυσε ἡ διδασκαλία τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, ὁ ὁποῖος μάλιστα μαρτύρησε δι’ ἀπαγχονισμοῦ στό Κολικόντασι τῆς Βορείου Ἠπείρου τό 1779.

Πιστοί στίς ἀγωνιστικές τους παραδόσεις οἱ Βορειοηπειρῶτες ἀπεφάσισαν νά πάρουν τά ὅπλα καί νά διεκδικήσουν μόνοι τους τήν έλευθερία καί τά δικαιώματά τους. Στίς 17 Φεβρουαρίου 1914 2000 νέοι Ἱερολοχῖτες μαζί μέ τήν προσωρινή κυβέρνηση τῆς Β. Ἠπείρου κήρυξαν στό Ἀργυρόκαστρο τήν Αὐτονομία τῆς Βορείου Ἠπείρου, ἡ ὁποία περιλάμβανε μέ τά τότε διοικητικά θέσμια τούς Νομούς Ἀργυροκάστρου καί Κορυτσᾶς. Στίς 18 Φεβρουαρίου ἠ Κυβέρνηση τῆς Αὐτονόμου Ἠπείρου ὕψωσε τήν σημαία της πού ἦταν ἡ ἑλληνική πολεμική σημαία μέ τόν δικέφαλο ἀετό στό κέντρο τοῦ λευκοῦ σταυροῦ καί μέ τά ἀρχικά Α.Η., δηλαδή Αὐτόνομος Ἤπειρος. Τήν ἴδια ἡμέρα ἡ Κυβέρνηση ἐξέδωσε προκήρυξη, ἡ ὁποία μεταξύ ἄλλων ἔλεγε τά ἑξῆς:

«Ἠπειρῶτες,

Ἡ ἀπόφαση γιά τήν αὐτόνομη πολιτεία τῆς Βορείου Ἠπείρου ἐλήφθη γιατί ἡ πατρίδα μας κινδυνεύει..... Μᾶς ἀποσποῦν ἀπό τήν ἀγκαλιά τῆς μητέρας μας Ἑλλάδος. Μᾳς ἀρνοῦνται τήν αὐτοδιοίκηση στό ἀλβανικό κράτος. Μᾶς ἀρνοῦνται ἀκόμη καί τίς ἐγγυήσειςπού θά περιφρουροῦσαν τήν ζωή, τή θρησκεία, τήν περιουσία, τήν ἐθνική μας ὕπαρξη.

Γι’ αὐτούς τούς λόγους.

Κ η ρ ύ σ σ ε ι

Ἡ Βόρειος Ἤπειρος τήν ἀνεξαρτησία της καί προσκαλεῖ τούς πολίτες της, μέ κάθε θυσία νά ὑπερασπίσουν τήν ἀκεραιότητα τοῦ ἐδάφους καί τίς ἐλευθερίες της ἐναντίον κάθε προσβολῆς.Ἡ προσωρινή ΚυβέρνησηὉ Πρόεδρος

Γεώργιος Χρηστάκη ΖωγράφοςΤά μέληὉ Δρυινουπόλεως Βασίλειος

Ὁ Κρυτσᾶς Γερμανός

Ὁ Βελλᾶς καί Κονίτσης Σπυρίδων»Ὁ ἀγώνας μέ ἐπικεφαλῆς τόν Ὀρθόδοξο κλῆρο διήρκεσε τρεῖς περίπου μῆνες καί οἱ Ἕλληνες Ἠπειρῶτες νίκησαν τά στρατεύματα τοῦ νεαροῦ ἀλβανικοῦ κράτους χωρίς νά ἔχουν τήν παραμικρή ἐπίσημη ἐνίσχυση ἀπό τήν κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος. Στόν ἡρωικο ἀυτό Αὐτονομιακό Ἀγῶνα διεκρίθησαν Μακεδονομάχοι ὅπως ὁ Χειμαριώτης Σπυρομήλιος, φοιτητές ἐθελοντές ἀπό τό Πανεπιστήμιο Ἀθηνῶν καθώς καί πολλοί Ἕλληνες ἀπό τήν Κύπρο καί τήν Ὁμογένεια. Ἡ ἑλληνική κυβέρνηση εἶχε ὑποστῆ τόν ἐκβιασμό: Ἤ ἀφήνετε τήν Βόρειο Ἤπειρο ἤ χάνετε τά νησιά τοῦ Βορείου Αἰγαίου. Τελικά ὁ ἀγώνας ἐστέφθη μέ μία διπλωματική ἐπιτυχία. Στίς 17 Μαΐου 1914 στήν Κέρκυρα ὑπεγράφη Πρωτόκολλο μεταξύ τῶν Βορειοηπειρωτῶν, τῆς Ἀλβανίας καί τῶν Μεγάλων Δυνάμεων τῆς ἐποχῆς, μέ τό ὁποῖο ἡ ἀλβανική κυβέρνηση ἀνελάμβανε τήν δέσμευση νά στηρίσει ἐμπράκτως τήν διοικητική, ἐκκλησιαστική, ἐκπαιδευτική καί ἀστυνομική αὐτονομία καί αὐτοδιοίκηση τῶν Ἑλλήνων στούς Νομούς Ἀργυροκάστρου καί Κορυτσᾶς. Δυστυχῶς τό Πρωτόκολλο τῆς Κερκύρας δέν ἐτηρήθη ἀπό ἀλβανικῆς πλευρᾶς οὔτε ὑποστηρίχθηκε ὅσο θά ἔπρεπε ἀπό τήν ἐπίσημη Ἑλλάδα.

Σήμερα οἱ ἀγῶνες τῶν Ἑλλήνων Βορειοηπειρωτῶν συνεχίζονται μέ διαφορετικές βεβαίως συνθῆκες, ἀλλά μέ ἔντονα προβλήματα ἐθνικῆς καί πολιτιστικῆς ἐπιβιώσεως. Ἀπό τά μέσα Νοεμβρίου 2008 στήν περιοχή τῆς ἱστορικῆς Χειμάρρας οἱ ἐκσκαφεῖς τοῦ ἀλβανικοῦ κράτους προσπαθοῦν νά καταπατήσουν ἐκκλησιαστική γῆ πού ἀνήκει στό Ὀρθόδοξο μοναστῆρι τῆς Κακαομαίας καί νά μετατρέψουν τήν περιοχή σέ ξενοδοχειακή ζώνη. Οἱ κάτοικοι τῆς περιοχῆς μέ ἐπίκεντρο τό χωριό Νίβιτσα ἐξεγείρονται καί ἀντιμετωπίζουν ἄφοβα τούς ὁδοστρωτῆρες καί τήν ἀστυνομική βία. Δυστυχῶς τά ἑλληνικά ΜΜΕ ἐλάχιστα ἀσχολήθηκαν μέ τό θέμα . Ἐπί μῆνες γυνᾶικες καί παιδιά ματώνουν γιά νά περιφρουρήσουν τήν περιουσία τους καί τήν ἑλλληνορθόδοξη ταυτότητα τῆς Βορείου Ἠπείρου μέ σεβασμό πάντοτε πρός τά ὑφιστάμενα σύνορα. Ἡ καλή γειτονία μεταξύ Ἑλλάδος καί Ἀλβανίας εἶναι ἐπιθυμητή ἀπό ὅλους, ἀλλά μόνον ἡ Ἑλλάς τήν ὑλοποιεῖ μέ ἔργα καί λόγια. Ἀντιθέτως παρατηροῦμε μέ θλίψη νά παραβιάζονται τά δικαιώματα τῆς Ἑλληνικῆς Ἐθνικῆς Μειονότητος, ἀλλά καί τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας.

Στίς 12-1-2009 παρόντος τοῦ Ἕλληνος Ὑφυπουργοῦ Ἐξωτερικῶν κ. Θ. Κασσίμη πραγματοπιήθηκε στήν Δερβιτσάνη τῆς Β. Ἠπείρου σύσκεψη τῶν ἡγετικῶν κλιμακίων τῆς Ἑλληνικῆς Κοινότητος μέ τήν συμμετοχή τῆς ὀργανώσεως ΟΜΟΝΟΙΑ καί τοῦ Κόμματος Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στό ψήφισμα, τό ὁποῖο ἐξεδόθη, ἀναφέρονται καί τά ἑξῆς:

«Σέ μιά περίοδο πού γιά τήν Ἀλβανία διανοίγεται προοπτική Εὐρωπαϊκῆς πορείας, οἱ λογικές ρατσισμοῦ καί ἐθνοκάθαρσης καθυστεροῦν τίς διαδικασίες ἔνταξης... Ὁ Βορειοηπειρωτικός Ἑλληνισμός δέν πρόκειται νά ἀνεχθεῖ τήν συνέχιση τῶν προκλήσεων καί θά ἀντιδράσει ὅπως ἐπιβάλλουν ἡ Ἱστορία του καί ὁ πολιτισμός του». Ἐπίσης ἐκφράζεται ἡ ἔντονη ἀνησυχία γιά τήν συνεχιζόμενη ἀμφισβήτηση καί ὑφαρπαγή τῆς ἀκίνητης περιουσίας μονμαστηριῶν, ἐνοριῶν καί κοινοτήτων μας μέ προφανῆ στόχο τήν ἀπξένωση τῆς Ἐθνικῆς Ἑλληνικῆς Μειονότητος στά πάτρια ἐδάφη. Ὑπενθυμίζεται ἐξ ἄλλου στήν Ἀλβανία ὅτι ἔχει ἀθετήσει τήν ὑποχρέωσή της πρός τούς διεθνεῖς Ὀργανισμούς νά διενεργήσει ἀντικειμενική ἀπογραφή τῶν μειονοτήτων καί νά καταγράψει τόν πραγματικό ἀριθμό τῶν Ἑλλήνων σέ ὅλη τήν ἀλβανική ἐπικράτεια.

Ὡς Χριστιανοί Ὀρθόδοξοι καί ὡς δημοκρατικοί πολίτες ἐπιθυμοῦμε τήν εἰρηνική συνύπαρξη μέ ὅλους τούς γείτονες καί εὐχόμεθα τήν εὐημερία τοῦ ἀλβανικοῦ λαοῦ. Ὅμως δέν μποροῦμε νά μένουμε ἀπαθεῖς ἐνώπιον μιᾶς συνεχιζομένης καί μεθοδευμένης καταπιέσεως τῶν ἀδελφῶν μας Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων τῆς Ἀλβανίας. Σέ μιά ἐποχή, κατά τήν ὁποία ἄλλοι κτασκευάζουν ἀνύπαρκτες μειονότητες, ἐμεῖς ὀφείλουμε νά προστατεύσουμε τίς ὑπαρκτές μειονότητες, ὅπως εἶναι οἱ ἀγωνιζόμενοι Βορειοηπειρῶτες.Κ.Χ. ΦΕΒ. 2009

Κωνσταντῖνος Χολέβας
Πολιτικός Ἐπιστήμων

http://www.antibaro.gr/articles/balkans/0209-agwnes-boreiohpeirwtwn.html
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Ιδεολογικό Βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ

Ιδεολογικό Βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ
\
.


.

Λίστα ιστολογίων 1

GreekBloggers.com,

SYNC BLOGS

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

Unique Visitors

Page Hits

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "youtube"
  © Blogger template 'Grease' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP