«Οι ιδέες προκαλούν φόβο σ'αυτήν την κοινωνία,αλλά ακόμα περισσότερο φόβο μπορεί να προκαλέσει η πίστη:η πίστη σε μια πατρίδα,η πίστη σε μια ιδέα,η πίστη σε μια αγάπη,είναι πράγματα πολύ μεγάλα για όποιον δεν έχει πια καρδιά....»


''Δεν θέλω να πεθάνει το Έθνος μου,το Έθνος αυτό, που τόσα έκαμε στην ζωή του, το έξυπνο,το τόσο ανθρώπινο. Για να το φυλάξω από τον θάνατο πρέπει τώρα να το κάμω πεισματάρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας είναι και υπερβολικό το αίσθημα που θέλω να δώσω στους Ελληνες. Μόνον έτσι θα ζήσει το ΈΘΝΟΣ.''

''Σε οποίους με κατηγορούν η με περιγελούν, γιατί τους κεντρώ το Εθνικό τους αίσθημα και τους μιλώ αποκλειστικά,θα λέγω:Λοιπόν θέλετε να πεθάνει το Έθνος σας;Αν το θέλετε,πέστε το καθαρά,μην κρυβόσαστε''
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

ΙΜΙΑ 2010 - Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ


Greekalert


»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Θράκη τέλος; Η Ευρώπη προωθεί την κατάργηση της Συνθήκης της Λοζάνης, ως αναχρονιστική!!!

Ζητούν να τιμωρούνται όσοι έλληνες θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον ελληνισμό!
Η Ευρώπη «στήνει» την ανεξαρτησία της Θράκης
Η σιωπή του Παπανδρέου αποδεικνύει το μεθοδικό ξεπούλημα το οποίο συντελείται

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε παρουσιάσει την επικείμενη στημένη ψηφοφορία και είχαμε προσδιορίσει την επικινδυνότητα μεταβολής του υπάρχοντος πολιτειακού καθεστώτος το οποίο συγκεκριμένοι κύκλοι της Ευρώπης προσπαθούν να επιβάλουν στην Ελληνική Θράκη, παραδίδοντάς την ουσιαστικά σε μία κατάσταση περίπου όπως ήταν το Κόσοβο πριν από την εμφύλια διαμάχη που ξέσπασε και η οποία ξεκίνησε τη δημιουργία του ανεξάρτητου ψευδοκράτους του Κοσόβου (του οποίου η υπόσταση σήμερα αμφισβητείται από πάρα πολλά κράτη).
Η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, λοιπόν, ασχολήθηκε με το ψήφισμα 1704 (2010)1 που είχε τίτλο «Θρησκευτική ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία και την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη», το οποίο τελικά και εγκρίθηκε με πλειοψηφία 102 ψήφων υπέρ, 18 κατά και 4 αποχές...»»»


Την έκθεση του συγκεκριμένου ψηφίσματος εισηγήθηκε ο Γάλλος βουλευτής Μισέλ Υνό (Michel Hunault), από την ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών (σύμφωνα με πληροφορίες, συγκαταλέγεται από τους φίλους του κ. Σαμαρά)!!!
Το συγκεκριμένο ψήφισμα της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ουσιαστικά προσπαθεί να καταργήσει κυριολεκτικά τη Συνθήκη της Λοζάνης και θέτει παράξενες αιτιάσεις σχετικά με θέματα που αφορούν έλληνες πολίτες (αμφισβητεί τον άξονα στον οποίο έγινε η Συνθήκη της Λοζάνης, βάσει του οποίου οι διαμένοντες στην Ελλάδα μουσουλμάνοι είναι έλληνες πολίτες), ενώ ταυτόχρονα αποδέχεται τις αστήρικτες αιτιάσεις της Άγκυρας περί «τούρκων πολιτών» στην Ελληνική Θράκη… Η παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα μίας χώρας αντίκειται στις αρχές δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθιστά αυτομάτως εχθρικά κείμενη προς την Ελλάδα την συγκεκριμένη επιτροπή, περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία συγκλήθηκε έπειτα από διεργασίες του τουρκικού λόμπι στις Βρυξέλλες…!

Μέχρι στιγμής, καμία τοποθέτηση δεν υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έχουν φροντίσει να καλύψουν πλήρως ΟΛΑ τα ΜΜΕ της χώρας, αποκρύπτοντας από τους έλληνες πολίτες –και κυρίως από τους έλληνες της Θράκης που είναι και άμεσα ενδιαφερόμενοι αυτού του ψηφίσματος- τις μεθοδεύσεις που γίνονται εις βάρος της ελληνικής κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη.
Έτσι, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί την Ελλάδα(!) και την Τουρκία να αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και χωρίς να επηρεάζονται από τον τρόπο που η γειτονική χώρα αντιμετωπίζει τους δικούς της πολίτες. Μόνο που η συγκεκριμένη αιτίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στηρίζεται αποκλειστικά σε λεκτικά επιχειρήματα της Άγκυρας και σε συγκεκριμένα πρόσωπα που δρουν στη Θράκη κάτω από την εποπτεία του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής… Φυσικά, οι ψηφίσαντες ευρωβουλευτές, τοποθετούν την Ελλάδα και την Τουρκία στο ίδιο επίπεδο καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραγράφοντας αυτομάτως τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας κατά του ελληνισμού της Τουρκίας, τον οποίο και κατάφεραν οι πολιτικές των πογκρόμ να εξαφανίσουν (από 120.000 έλληνες σήμερα υπάρχουν μόνο 1.500!!!).

«Η συνεχής προσφυγή των δύο αυτών χωρών στην έννοια της αμοιβαιότητας, προκειμένου να αρνηθούν στις μειονότητές τους τα δικαιώματα που τους εξασφαλίζει η Συνθήκη της Λοζάνης, είναι αναχρονιστική και μπορεί να ζημιώσει την εθνική ενότητα της κάθε χώρας στις αρχές αυτές του 21ου αιώνα», υποστηρίζουν οι βουλευτές και ζητούν η αντιμετώπιση των μειονοτήτων να γίνεται πλέον από κάθε χώρα, βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και με αυτόν τον τρόπο, χαρακτηρίζοντας ως «αναχρονιστική» την Συνθήκη της Λοζάνης, το Συμβούλιο της Ευρώπης τολμά να επιχειρήσει την κατάργησή της, ενώ θα έπρεπε να αγωνίζεται για την στήριξή της. Ο «εκμοντερνισμός» της πολιτικής περί μειονοτήτων, που ασκείται σε απομακρυσμένες, για τους ευρωβουλευτές, χώρες, φαίνεται πως δεν δύναται να καταγράψει την σοβαρή πιθανότητα δημιουργίας έκρυθμων πολιτικών (και όχι μόνο) καταστάσεων, τις οποίες φυσικά δεν θα βιώσουν οι ίδιοι…
Αντίθετα, καλούν τις δύο χώρες να πάρουν μέτρα υπέρ των θρησκευτικών μειονοτήτων, στα θέματα εκπαίδευσης και ιδιοκτησίας και να συμβάλλουν ώστε η πλειοψηφία να μην αντιμετωπίζει τις μειοψηφίες αυτές ως να είναι ξένες στην χώρα τους. Φυσικά, από το ίδιο το ψήφισμα, προκύπτει πως οι συντάκτες του αγνοούν πλήρως την ομαλή διαβίωση των μουσουλμάνων και των χριστιανών στην Θράκη, όπως αγνοούν (ή θέλουν να αγνοούν) την άνθιση των χώρων λατρείας του Ισλάμ στην ελληνική αυτή περιοχή. Αντίθετα, θέλουν να εμμένουν σε απόψεις που τους έχουν μεταφερθεί μονομερώς από την τουρκική πλευρά.
Επίσης, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, συνιστούν στις δύο χώρες να προχωρήσουν στην τελική επικύρωση της «Σύμβασης πλαίσιο για την προστασία των μειονοτήτων » (STE-157) και της Ευρωπαϊκής Χάρτας για τις Περιφερειακές και Μειονοτικές Γλώσσες.

Κι επειδή οι ψηφίσαντες ευρωβουλευτές γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό το κύμα των αναίτιων παραχωρήσεων εκ μέρους της Ελλάδας, μέσω του ίδιου του ψηφίσματος προτείνουν την λογοκρισία στα Μέσα ενημέρωσης και την δίωξη όσων χρησιμοποιούν "γλώσσα μίσους", και ζητάει από την Ελλάδα να επιτρέψει την εκλογή του Μουφτή. Δηλαδή, με απλά λόγια, απαιτούν την φίμωση των πάντων, έως ότου υλοποιηθεί το επαίσχυντο ψήφισμά τους. Δεν επιθυμούν αντεπιχειρήματα, δεν επιθυμούν ενημέρωση των ελλήνων πολιτών, δεν επιθυμούν καν την δυνατότητα αντίδρασης στην σχεδιαζόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Θράκης σε μία περίοδο κατά την οποία ούτε η Ευρώπη, ούτε η παγκόσμια κοινότητα θα αισθάνονται υπερηφάνεια για τα όσα πρόκειται να συμβούν. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, περνώντας σε άκρως φασιστικές μεθόδους, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, μέσω του ψηφίσματός τους, προχωρούν στην πιθανότατη σμίκρυνση της Ελλάδας. Και αυτή θα είναι μόνο ο αρχή, δυστυχώς, εάν δεν υπάρξει η αντίσταση των ελλήνων πολιτών, τους οποίους οι αχυράνθρωποι των Βρυξελλών δείχνουν να τρέμουν, γι αυτό άλλωστε προχωρούν και σε προτάσεις διώξεων.

Η άγνοιά τους, δε, γύρω από την πραγματικότητα, είναι τέτοια, που προτείνουν την ψήφιση του Μουφτή, ενώ αυτό δεν ισχύει ούτε στην Τουρκία, η οποία είναι ισλαμικό κράτος!!! Σε αυτό το σημείο, να τονιστεί πως η ψήφιση Μουφτή, σημαίνει δημιουργία αριθμού πιστών μουσουλμάνων οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο πολιτικής και εθνικής πίεσης από την Άγκυρα (υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά), προκειμένου να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα, δηλαδή αυτό της ανεξαρτησίας της Θράκης (με σημαία το μισοφέγγαρο και τα τρία αστέρια που συμβολίζουν την Τουρκία, την Κύπρο και την Θράκη)… Όλα αυτά, όμως, μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» για τους «γκαζοτενεκέδες» (όπως θα τους χαρακτήριζε ο αείμνηστος Γιαννόπουλος) των Βρυξελλών. Η απόφασή τους έχει παρθεί και στην ελληνική κυβέρνηση –αλλά και στους έλληνες πολίτες- πέφτει το βάρος της αντίδρασης, της αντίστασης, στους σχεδιασμούς που γίνονται εις βάρος της Ελλάδας.

Το ψήφισμα ζητάει επίσης από την Ελλάδα, να οργανώσει Εθνική εκστρατεία "κατά του Ρατσισμού και της "έλλειψης ανεκτικότητας". Δηλαδή, με απλά λόγια, ζητείται από τη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να δημιουργήσει έναν μηχανισμό προπαγάνδας, ο οποίος θα επιβάλει στους έλληνες πολίτες το ανθελληνικό αυτό ψήφισμα. Οι έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ανεκτικοί, ακόμη και εάν απειλούνται με αφανισμό, με εκδίωξη από τις πατρογονικές τους εστίες και ποιος ξέρει τι άλλο…
Η Θράκη, λοιπόν, βρίσκεται προ της Κοσοβοποίησής της όσο ποτέ άλλοτε και οι ασθενείς φωνές ανησυχίας, γίνονται πλέον κυνηγημένες (από την Ευρώπη) φωνές αντίστασης. Οι έλληνες της Θράκης έχουν ανάγκη της πλήρους και έμπρακτης στήριξής τους, επειδή στην πραγματικότητα κινδυνεύει η χώρα μας να εμπλακεί σε επικίνδυνες ατραπούς, οι οποίες πιθανότατα θα σημάνουν και την σμίκρυνσή της, επιβεβαιώνοντας έτσι το γνωστό ρηθέν της κυρίας Ψαρούδα Μπενάκη, περί «γεωγραφικής σμίκρυνσης της Ελλάδας»…
Τέλος, να σημειωθεί πως η «έγνοια» των ευρωπαίων για εβραϊκά μνημεία και τάφους, καθώς και για ταφικά μνημεία ευρωπαίων καθολικών, είναι πολύ μεγαλύτερη από την ευθύνη τους να βάλουν φωτιά στην πυριτιδαποθήκη που λέγεται Βαλκάνια…
Το ψήφισμα της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

1. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ως στόχο την προώθηση της αμοιβαίας ανοχής, προκειμένου να συμβάλει στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ήδη επισημάνει ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις αποτελούν μια ολόκληρη διάσταση του πολιτισμού, και έχει αναγνωρίσει ότι η γνώση των θρησκειών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό.
2. Ο διαπολιτισμικός διάλογος, είναι ένα μέσο που θα καταστήσει την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών σε μια πηγή αμοιβαίου εμπλουτισμού. Όπως επισήμανε πρόσφατα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, «Η ύπαρξη στη (χώρα) των μειονοτικών ομάδων, είτε πρόκειται για «εθνική», « θρησκευτική» ή« γλωσσική», θα πρέπει να θεωρείται ως ένας σημαντικός παράγοντας, που δεν διαιρεί, αλλά εμπλουτίζει την κοινωνία".

3. Ο πλουραλισμός, στην ανοχή και στο ανοικτό πνεύμα είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της πολιτιστικής και θρησκευτικής πολυμορφίας. Θα πρέπει να συνοδεύονται από προληπτικά μέτρα, ιδίως από τις κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών των κρατών μελών.
4. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση έχει επίγνωση του γεγονότος ότι -σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από την ιστορία- το ζήτημα των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Ελλάδα και στην Τουρκία είναι συναισθηματικά πολύ έντονα φορτισμένο. Σημειώνει ότι το περιεχόμενο των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την αντιμετώπιση των αντίστοιχων μειονοτήτων τους.

5. Η Συνέλευση τονίζει ότι τα μέλη των εν λόγω θρησκευτικών μειονοτήτων είναι και στις δύο περιπτώσεις, οι πολίτες των χωρών στις οποίες ζουν. Για ιστορικούς λόγους, γίνεται επίκληση τακτικά από τις δύο πλευρές στην αρχή της αμοιβαιότητας. Ενώ η «δηλώνουν συγγενείς», η Ελλάδα και η Τουρκία, μπορεί να θεωρούν ότι έχουν ευθύνες απέναντι στα μέλη των θρησκευτικών μειονοτήτων στη γειτονική χώρα, είναι στην πραγματικότητα κατά κύριο λόγο στις χώρες όπου διαβιούν οι μειονότητες οι οποίες είναι υπεύθυνες για τους πολίτες τους, συμπεριλαμβανομένων τα μέλη των αντίστοιχων θρησκευτικών μειονοτήτων.
6. Η Συνέλευση τονίζει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει υποστηρίξει, στην περίπτωση του Αποστολίδη και άλλων κατά της Τουρκίας, ότι η σύμβαση υπερβαίνει το πλαίσιο της απλής αμοιβαιότητα μεταξύ των συμβαλλομένων κρατών.

7. Ωστόσο, οι ίδιοι, βασιζόμενοι σχετικά με το άρθρο 45 της Συνθήκης της Λωζάνης, και αναφέρονται σε «αμοιβαιότητα», ενώ ερμηνεύουν με αρνητικούς όρους, η Ελλάδα και η Τουρκία θέτει μερικές φορές υπό αμφισβήτηση πολλά από τα δικαιώματα των πολιτών τους, οι οποίοι είναι μέλη των μειονοτήτων που προστατεύονται από παρούσα συνθήκη.
8. Η Συνέλευση θεωρεί ότι η περιοδική επίκληση από αυτά τα δύο κράτη της αρχής της αμοιβαιότητας, ως βάση για να αρνηθεί να εφαρμόσει τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των μειονοτήτων που αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναχρονιστική και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική συνοχή κάθε χώρας σε αυτά τα πρώτα χρόνια της 21ου αιώνα.

9. Η Συνέλευση καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες αδιακρίτως, αν δεν ληφθεί υπόψη ο τρόπος με τον οποίο το κράτος μπορεί να αντιμετωπίζει τους πολίτες των γειτόνων της. Ζητά επίσης από τα δύο κράτη την πλήρη εφαρμογή των γενικών αρχών σχετικά με τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων αναπτυχθεί από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία ισχύει ανεξάρτητα από την επικύρωση ή μη της σύμβασης-πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων (ETS αριθ. 157) και του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τις Περιφερειακές ή Μειονοτικές Γλώσσες (ETS αριθ. 148).
10. Σε γενικές γραμμές, η Συνέλευση συμμερίζεται πλήρως τη θέση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σύμφωνα με την οποία «η ελευθερία του εθνικού αυτοπροσδιορισμού η αναγνώριση είναι μια σημαντική αρχή στην οποία θα πρέπει οι δημοκρατικές πλουραλιστικές κοινωνίες πρέπει να στηρίζονται και να εφαρμόζονται αποτελεσματικά σε όλες τις μειονοτικές ομάδες, είτε πρόκειται για εθνικές, θρησκευτικές ή γλωσσικές» και η έκφραση των οποίων πρέπει να είναι σύμφωνη με την εθνική ενότητα.
11. Η Συνέλευση μετέχει της ανησυχίας του Επιτρόπου ότι η πολυμορφία και η ύπαρξη των μειονοτικών ομάδων θα πρέπει να μπορούν να εκφράζονται.
12. Η Συνέλευση σημειώνει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έδειξαν πρόσφατα μεγαλύτερη κατανόηση των ειδικών χαρακτηριστικών στις εγγενείς μειονότητες που αποτελούν το αντικείμενο του παρόντος ψηφίσματος. Η Συνέλευση χαιρετίζει κάποια νέα γνώση από τις αρχές των δύο χωρών, οι οποίες έχουν αποδείξει τη δέσμευσή τους να βρουν τις κατάλληλες απαντήσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη των μειονοτήτων αυτών.

13. Έχουν ληφθεί μέτρα και στις δύο πλευρές των συνόρων για να βελτιωθεί η κατάσταση αυτών των «μειονοτήτων». Η Συνέλευση χαιρετίζει επίσης τα πρόσφατα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ιστορική επίσκεψη στην Τουρκία από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Ιανουάριο του 2008 (επίσκεψη Καραμανλή), και τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, την έκφραση μιας εποικοδομητικής προσέγγισης και του αμοιβαίου σεβασμού.
14. Ωστόσο, ορισμένα ζητήματα παραμένουν ανεπίλυτα και απαιτούν από τις δύο χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, προσπάθειες οι οποίες δεν μπορεί να επιτύχουν εάν δεν υπάρξει ανοικτός και εποικοδομητικός διάλογος με τα μέλη των εν λόγω μειονοτήτων.
15. Η Συνέλευση ενθαρρύνει τις αρχές των δύο χωρών να κάνουν τα πάντα για να αλλάξει η αντίληψη των ανθρώπων των μελών των μειονοτήτων αυτών, οι οποίοι θεωρούνται μερικές φορές ως ξένοι στη χώρα τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τόσο τα μέλη της πλειοψηφίας όσο και των μελών των μειονοτήτων αλλά και την αίσθηση ότι οι τελευταίοι είναι πλήρως πολίτες της χώρας διαμονής τους.
16. Η Συνέλευση ενθαρρύνει επίσης τις δύο χώρες να υπογράψουν και / ή να επικυρώσουν τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων. Η επικύρωση του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τις Περιφερειακές ή Μειονοτικές Γλώσσες, θα αναφέρει επίσης την κατανόηση και την αποδοχή της ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

17. Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να συνειδητοποιήσουν επίσης την καίρια σημασία της εκπαίδευσης των μελών των μειονοτήτων. (σσ. Δραγώνα στην Θράκη) Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι το επίπεδο της διδασκαλίας στα μειονοτικά σχολεία θα είναι υψηλής ποιότητας και θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά που ανήκουν σε μειονότητες να ενσωματωθούν πλήρως στην εθνική κοινότητα, ενώ θα διατηρούν την πολιτιστική τους ταυτότητα.
18. Ειδικότερα όσον αφορά την Ελλάδα, η Συνέλευση προτρέπει τις ελληνικές αρχές για:
18.1. Να παρασχεθεί κατάλληλη βοήθεια σε μειονοτικά σχολεία, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ποιότητας διδασκαλία, ιδιαίτερα μέσω της -από καιρό αναμενόμενης- έκδοσης ορισμένων σχολικών βιβλίων για τα μειονοτικά σχολεία που αναθεωρήθηκαν το 1997, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης -χρηματοδοτούμενο έργο-, και με την εξέταση της δυνατότητας δημιουργίας νέων μειονοτήτων στα λύκεια.
18.2. εγγύηση ότι η Ειδική Εκπαίδευση Καθηγητών της Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (EΠAΘ) παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική γλώσσα, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την κατάλληλη κατάρτιση των μελλοντικών εκπαιδευτικών που θα εργαστούν στα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
18.3. Να παρέχουν διαρκή υποστήριξη -συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης- για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας και της πλειοψηφίας, καθώς και για την καλύτερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τα μέλη της μειονότητας, ιδιαίτερα του προγράμματος για την «Εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων», έτσι ώστε η εκπαίδευση να αποτελεί παράγοντα για την ολοκλήρωση και την κατανόηση.
18.4. Να εφαρμόσει πλήρως το Νόμο αριθ. 3647 του Φεβρουαρίου 2008, οι διατάξεις του οποίου θα πρέπει να είναι σε θέση να ρυθμίζουν, σε σημαντικό μέτρο, τα προβλήματα -που περιμένουν να εξεταστούν για αρκετές δεκαετίες- που συνδέονται με το νομικό καθεστώς των βακουφίων (θεμέλια της μουσουλμανικής μειονότητας) .
18.5. Να επιτραπεί στην μουσουλμανική μειονότητα να επιλέγει ελεύθερα τους μουφτήδες της ως απλούς θρησκευτικούς ηγέτες (δηλαδή δεν θα έχουν δικαστική εξουσία), μέσω της εκλογής ή του διορισμού, και, συνεπώς, να καταργήσουν την εφαρμογή του νόμου της Σαρία -η οποία εγείρει σημαντικά ερωτήματα της συμβατότητας με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου- όπως συνιστώνται από τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
18.6. Να εξασφαλίσει ότι δεν γίνονται προσπάθειες που έγιναν για να επιβάλουν μια ταυτότητα σε ένα άτομο ή μια ομάδα προσώπων, ακόμη και από τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων ενδιαφερομένων στο πλαίσιο της μειονότητας, σύμφωνα με το πνεύμα του άρθρου 3 της Σύμβασης-Πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.
18.7. Να συνεχίσει την ανάπτυξη της οικονομίας και των υποδομών της Θράκης, για παράδειγμα, από τη διερεύνηση της δυνατότητας να γίνεται χρήση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη δημιουργία ζωνών ανάπτυξης της υπαίθρου ή ζώνες ελεύθερου εμπορίου στην περιοχή αυτή.
18.8. Να επιλύσει το συντομότερο δυνατό τις περιπτώσεις των ατόμων που εξακολουθούν να επηρεάζονται από την ανάκληση της ελληνικής ιθαγένειάς τους κατ’ εφαρμογή του άρθρου 19 του κώδικα ιθαγένειας (άρθρο που έχει πλέον καταργηθεί), συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που κατέστησαν απάτριδες κατά την εφαρμογή του εν λόγω άρθρου, αν και δεν ζουν πλέον στην Ελλάδα.
18.9. Να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την ελευθερία της θρησκείας και του συνεταιρίζεσθαι, μεταξύ άλλων σχετικά με τους τίτλους των ενώσεων, και να επιτρέψει τις ενώσεις να χρησιμοποιούν το επίθετο «τουρκική» στην ονομασία τους, εφόσον το επιθυμούν.
18,10. Να εφαρμόσει πλήρως και ταχέως τη νομοθεσία του 2008 που προβλέπει ποσοστώσεις με βάση την πρόσβαση στο δημόσιο τομέα για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.
18.11. Να ενθαρρύνει την ανάπτυξη από τα μέσα ενημέρωσης ενός κώδικα δεοντολογίας για τον σεβασμό των θρησκευτικών μειονοτήτων, έχοντας κατά νου τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην αντίληψη αυτών των μειονοτήτων από την πλειοψηφία, και να τιμωρεί τις προτροπές σε μίσος που κοινοποιούνται από τα μέσα ενημέρωσης, σε συμφωνία με τις αρχές που ορίζονται στη Σύσταση αριθ. R (97) 20 της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη μέλη για την ομιλία μίσους.
18.12. Να οργανώσει μια εθνική εκστρατεία κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, τονίζοντας ότι η ποικιλομορφία είναι να μην θεωρείται ως απειλή αλλά ως πηγή εμπλουτισμού.
19. Ειδικότερα όσον αφορά την Τουρκία, η Συνέλευση καλεί τις τουρκικές αρχές να:
19.1. Να καταλήξουν σε εποικοδομητικές λύσεις για την εκπαίδευση του κλήρου των θρησκευτικών μειονοτήτων» και τη χορήγηση των αδειών εργασίας για τα ξένα μέλη του κλήρου.
19.2. Να αναγνωρίσει τη νομική προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, το αρμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, της Αρμενίας Καθολική Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινούπολης, της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Κοινότητας στο πλαίσιο των δομών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχηγός Rabbinate, και η Αποστολική Vicariate της Κωνσταντινούπολης. Η απουσία της νομικής προσωπικότητας που αφορά όλες τις ενδιαφερόμενες κοινότητες που έχουν άμεσες συνέπειες όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και διαχείρισης ακινήτων.
19.3. Να βρει μια συμφωνημένη λύση με τους εκπροσώπους της μειονότητας, με στόχο την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ορθόδοξης θεολογικής σχολής (η Ιερατική Σχολή της Χάλκης), μεταξύ άλλων, μέσω της επίσημης γραπτώς πρότασης να ανοίξει εκ νέου το εκπαιδευτήριο, ως τμήμα της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστήμιο της Χάλκης, με σκοπό την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων σχετικά με την πρόταση αυτή.
19.4. Να δώσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης την ελευθερία να επιλέξει να χρησιμοποιήσει το επίθετο "οικουμενικό".
19.5. Να επιλύσει το ζήτημα της καταγραφής των τόπων λατρείας και το ζήτημα των ιδιοκτησιών που κατασχέθηκαν από το 1974, οι οποίες πρέπει να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους ή στα πρόσωπα που τις δικαιούνται ή, όταν η απόδοση των στοιχείων του ενεργητικού είναι αδύνατη, να προβλεφθεί δίκαιη αποζημίωση.
19.6. Να διασφαλιστεί ότι η συριακή ορθόδοξη μονή της Mor Gabriel, ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μοναστήρια στον κόσμο, που ιδρύθηκε το 397 μ.Χ., δεν έχει στερηθεί των εδαφών της, και ότι προστατεύεται στο σύνολό της. Η Συνέλευση εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με την ίση με την τρέχουσα κατάσταση των παράνομη ιδιοποίηση σημαντικές ποσότητες γης ιστορικά και νομικά ανήκουν σε ένα πλήθος άλλα αρχαία μοναστήρια, εκκλησίες Συριακή, ιδιοκτήτες και στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.
19.7. Να αναγνωρίσει, την προώθηση και την προστασία των ανθρώπων ως συριακή μειονότητα, η οποία είναι γηγενής στο νοτιο-ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις που εγγυώνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους. Αυτή η αναγνώριση πρέπει να περιλαμβάνει, αλλά δεν πρέπει να περιορίζει την επίσημη ανάπτυξη της εκπαίδευσης τους και τη διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών στα Αραμαϊκά, που είναι η μητρική τους γλώσσα.
19.8. Να ληφθούν πρακτικά μέτρα για να καταστήσουν δυνατή για τα μέλη των εθνικών μειονοτήτων την εισαγωγή στις δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού, της δικαιοσύνης και της διοίκησης.
19.9. Να καταδικασθεί σταθερά κάθε μορφή βίας κατά των μελών των θρησκευτικών μειονοτήτων (είτε πρόκειται για τους Τούρκους πολίτες ή μη), και τη διεξαγωγή αποτελεσματικών ερευνών και άμεση δίωξη των υπευθύνων για βία ή απειλές βίας εναντίον των μελών των θρησκευτικών μειονοτήτων, ιδίως όσον αφορά τη δολοφονία ενός ιταλού καθολικού ιερέα στην 2006 και τριών προτεσταντών στη Μαλάτια τον Απρίλιο του 2007.
19.10. Να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία σχετικά με τη δολοφονία του Hrant Dink, το 2007. Η Συνέλευση καλεί ιδιαίτερα το τουρκικό κοινοβούλιο να δώσει συνέχεια και να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έκθεση για τις υποομάδες της αρμόδιας επιτροπής για τη διερεύνηση της δολοφονίας του Χραντ Ντινκ, μια έκθεση η οποία έχει επισημάνει τα λάθη και την αμέλεια από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας και της εθνικής αστυνομίας, με βάση την οποία η δολοφονία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.
19.11. Να διασφαλιστεί ότι η εγκύκλιος για την ελευθερία της θρησκείας των μη-μουσουλμάνων Τούρκων πολιτών, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 19 Ιουνίου 2007, τίθεται σε εφαρμογή και να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της.
19.12. Να εφαρμόσει πλήρως το Νόμο αριθ. 3998, ο οποίος προβλέπει ότι κοιμητήρια που ανήκουν σε μειονοτικές κοινότητες δεν μπορούν να παραδοθούν στους δήμους, και έτσι να αποτραπεί η κατασκευή των κατοικιών που έχει παρατηρηθεί σε ορισμένα εβραϊκά νεκροταφεία.
19,13. Να αντιμετωπίσει σοβαρά το πρόβλημα της βεβήλωσης του νεκροταφείου της Καθολικής Εκκλησίας στην Αδριανούπολη, το οποίο είναι ένας ιερός τόπος ταφής για τους πολωνικούς, βούλγαρους, γάλλους και ιταλούς καθολικούς, και να διευκολυνθεί η αποκατάσταση των κατεστραμμένων μνημείων και τάφων εκεί.
19,14. Να γίνει προσαρμογή της νομοθεσίας, έτσι ώστε να επιτρέπουν στα παιδιά από μη μουσουλμανικές μειονότητες, που δεν έχουν την τουρκική ιθαγένεια, να γίνουν δεκτοί σε μειονοτικά σχολεία.
19,15. Να εφαρμοστεί το ψήφισμα 1625 (2008) της Συνέλευσης για την Ίμβρο και την Τένεδος: διατήρηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα των δύο τουρκικών νησιών ως πρότυπο για τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και την Ελλάδα προς το συμφέρον των ενδιαφερομένων ατόμων.
19,16. Να δημιουργηθεί ινστιτούτο του γραφείου του διαμεσολαβητή (εκκρεμεί από το 2006), καθώς αυτό θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αποφυγή εντάσεων στην κοινωνία.
19,17. Να απαγορευθούν αντισημιτικές δηλώσεις και άλλα λόγια μίσους και εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης κάθε μορφή υποκίνησης σε βία εναντίον των μελών των θρησκευτικών μειονοτήτων, σύμφωνα με το ψήφισμα 1563 (2007) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την "Καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη» και την Γενική Σύσταση Πολιτικής αριθ. 9 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
19,18. Να προχωρήσει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενός κώδικα δεοντολογίας για τον σεβασμό των θρησκευτικών μειονοτήτων, έχοντας κατά νου τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην αντίληψη αυτών των μειονοτήτων από την πλειοψηφία των πολιτών και να τιμωρεί τις προτροπές σε μίσος που κοινοποιούνται από τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις αρχές που ορίζονται στη Σύσταση αριθ. R (97) 20 της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη μέλη για την "πρόκληση μίσους".
19,19. Να οργανώσει μια εθνική εκστρατεία κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, τονίζοντας ότι η ποικιλομορφία δεν πρέπει να θεωρείται ως απειλή αλλά ως πηγή εμπλουτισμού.
20. Η Συνέλευση καλεί τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας να υποβάλουν έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε κάθε σημείο στα σημεία 16, 18 και 19 του παρόντος ψηφίσματος μέχρι το Φεβρουάριο του 2011.
Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να πούμε πως… η Θράκη δεν πωλείται, αλλά παραδίδεται από τους Ευρωπαίους στην φωτιά…
Κωνσταντίνος

Αναδημοσιευση απο:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Eπιτέλους το κέντρο της Αθήνας γέμισε από ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ...

Πέντε χιλιάδες Έλληνες είπαν το βροντερό ΟΧΙ

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

IMIA 2010: Θα είμαστε όλοι εκεί


Οι Έλληνες που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ, που ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, που ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ .ΕΣΥ;;;

Εθνικό προσκλητήριο Μνήμης και Αντίστασης, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 7:00 μμ – Πλατεία Ιμίων, Οδός Ρηγίλλης

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Ράδιο Αντίσταση - Κυριακή 31 Ιανουαρίου: Μεταναστευτικό ζήτημα και η λαϊκή απαίτηση για δημοψήφισμα


Αυτή την Κυριακή στο Ράδιο Αντίσταση συζητάμε ζωντανά για το φλέγον ζήτημα της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς αλλά και για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010: Μεταναστευτικό ζήτημα και η λαϊκή απαίτηση για δημοψήφισμα. 22.00 - 24.00 Ζωντανά.
http://radio.antistasi.info/»»»Διαβάστε Περισσότερα»

29 Ιανουαρίου 1941 – Θάνατος Ιωάννου Μεταξά

Στις 29 Ιανουαρίου του 1941 αφήνει την τελευταία του πνοή ο Πατέρας του ΟΧΙ, ο Εθνικός Κυβερνήτης του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου Ιωάννης Μεταξάς, εν ενεργεία πρωθυπουργός όταν η χώρα διεξήγαγε έναν πόλεμο νικηφόρο και όμως κανένας σήμερα δεν τον θυμήθηκε κανένας δεν τον τίμησε…

Λίγο πριν τον θάνατό του στις 13 Ιανουαρίου του 1941 φθάνει στην Ελλάδα ο Άγγλος στρατηγός Ουέηβελ. Αμέσως μετά την άφιξή του προτείνει την αποστολή στο μέτωπο της Βορείου Ηπείρου ενός αγγλικού συντάγματος αντιαεροπορικών και αντιαρματικών όπλων. Ο Ιωάννης Μεταξάς αρνείται την προσφορά χωρίς εξηγήσεις, ενώ ο στρατηγός Παπάγος (που δεν ακολούθησε τον Γεώργιο στην Μέση Ανατολή…) ζητεί την αποστολή τουλάχιστον εννέα μεραρχιών με ισχυρή αεροπορική κάλυψη. Ο Ουέηβελ ανταπαντά ότι μπορεί να διαθέσει… δύο μόνο μεραρχίες! Ο Μεταξάς του λέγει ότι το μόνο που μπορεί να επιτύχει με τις δύο αγγλικές μεραρχίες είναι να επισπεύσει την γερμανική επίθεση...»»»


Η διπλωματική πίεση από το Λονδίνο είναι αφόρητη. Έτσι, φθάσαμε στις 29 Ιανουαρίου 1941 και στον πολύ περίεργο θάνατο του πρωθυπουργού της χώρας Ιωάννου Μεταξά, έναν θάνατο για τον οποίον πολλοί λίγοι έχουν μιλήσει και κανείς δεν θέλησε να πει όλη την αλήθεια, ακόμη και από τα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Ο λόγος προφανής: Το δίκαιον των νικητών γνώριζε να ανταμείβει ή τουλάχιστον να μη ενοχλεί αυτούς που σιωπούσαν και γνώριζε να τιμωρεί αυτούς που μιλούσαν.

Ο υπουργός ασφαλείας του καθεστώτος του Ιωάννου Μεταξά Κωνσταντίνος Μανιαδάκης είχε δηλώσει μετά τον πόλεμο ότι εάν ο Ιωάννης Μεταξάς νοσηλευότανε στην τρίτη θέση ενός δημόσιου νοσοκομείου, θα ζούσε… Όμως το αρχείο του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται. Φρόντισαν κάποιοι να το εξαφανίσουν.πηγη:ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ»»» Ο περίεργος θάνατος του Μεταξά
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Ο φασισμός της υποκρισίας ή η υποκρισία του φασισμού

Ο φασισμός της υποκρισίας των εθνομηδενιστών είναι μια πραγματικότητα που μόνο αδαείς δεν μπορούν να διακρίνουν. Βλέποντας χθες 30 λεπτά από μια εκπομπή της Ετ3 για την απόδοση ιθαγένειας συνειδητοποίησα για μία ακόμη φορά την υποκρισία των εθνομηδενιστών στο πρόσωπο και τις εκφράσεις του Δημήτρη Χριστόπουλου και του Αντώνη Μανιτάκη.
Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι τόσο η απουσία επιχειρημάτων, ούτε η κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο δόλος και το υποβόσκον μίσος των συγκεκριμένων εθνομηδενιστών προς κάθε τι ελληνικό* συνεπώς και λογικό και δίκαιο *(και για να μην γίνει παρανόηση εννοώ τις απόλυτες αρετές του ελληνισμού διαχρονικά). Αυτό έρχονται να καταλύσουν, έχοντας τις πλάτες των αλλόφυλων εξουσιαστών, με σκοπό ως μαθητευόμενοι σοφιστές του 21ου αιώνα να ξεπληρώσουν εργολαβίες που δεν πρόλαβαν οι πρόγονοι τους.

Τέτοια απύθμενη λύσσα προς κάθε τι το ελληνικό, τέτοια διαστροφή της πραγματικότητας και ακύρωση της λογικής και των νόμων, τέτοια φασιστική και ρατσιστική αντιμετώπιση προς κάθε έλληνα πολίτη που αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δεν μπορεί να εξηγηθεί μέσω απλής πληρωμένης εργολαβίας...»»»


Δεν φτάνει μόνο ο χρηματισμός για να εξηγήσει την καθημερινή τους τυφλότητα. Δεν ζούμε σε άλλη χώρα τουλάχιστον όσο αναφορά τις πέντε αισθήσεις. Ο οφθαλμοφανέστατος κοινωνικός αναβρασμός, η γνώση των δίκαιων ανησυχιών των ελλήνων πολιτών είναι κάτι που η πανεπιστημιακή τους μόρφωση δύναται να τους προσφέρει. ΄Ισως να μην χρειάζεται ούτε αυτή, η κατάσταση που δημιουργείται είναι απελπιστική όσο αναφορά τα απόλυτα νούμερα και η υποκρισία του δεν γνωρίζω στατιστική, ή ότι ο κόσμος έτσι προχωράει είτε το θέλουμε είτε όχι,(προχωράει ως νεοταξίτικος αμνήμον χυλός) είναι μόνο μία ένδειξη απουσίας επιχειρημάτων και μία φασίζουσα προκλητική εξουσιαστική και δεσποτική επισήμανση.

Έτσι γυρνάμε στα πιθανά αίτια αυτής της απύθμενης λύσσας προς κάθε τι ελληνικό και πατριωτικό, η μόρφωση τους δεν τους δίνει άλλοθι, ούτε καν η πιθανή ισχυρή ιδεοληψία τους(πιθανολογώ μια διεθνιστική μαρξιστική), ούτε αυτή εξηγεί πλήρως τη λύσσα, τα χρήματα δεν μπορούν ούτε και αυτά να μας δώσουν σαφή εξήγηση.
Μένει λοιπόν ο εσωτερικός κόσμος, οι ιστορικές καταβολές και πιο λαικά μένει η καταγωγή και οι πρόγονοι. Αυτοί είναι η ζωντανή απόδειξη ότι έλληνας γεννιέσαι και δεν γίνεσαι, δέχτηκαν την ελληνική παιδεία πριν πολλά χρόνια που ήταν κατάτι ανώτερη της σημερινής και δεν έγιναν έλληνες, αντ΄ αυτού πολεμούν με λύσσα και μίσος κάθε λογικό και δημοκράτη πατριώτη υιοθετώντας την εξουσιαστική ρότα-γραμμή των διαχρονικών μας σφαγέων αγγλοσαξόνων ΗΠΑ-Ε.Ε και εβραίων πρώην βοσκών της ερήμου και νυν μεγαλοτραπεζιτών. Μήπως είναι απόγονοι παιδιών παιδομαζώματος, γιατί δρουν καθαρά ως νεογενίτσαροι, ο εγκέφαλος τους είναι προκλητικά κλειδωμένος και η ψυχή οριστικά ταγμένη και ορκισμένη να επιφέρει το μέγιστο κακό στον Ελληνισμό, ήτοι να συντελέσει την αναίμακτη, αθόρυβη εξαφάνιση του Ελληνικού γένους σε βάθος μερικών δεκάδων ετών.
Εμείς θα πούμε απλά: Έχουν γνώση οι φύλακες.

ΠΗΓΗ:http://etinarcadia-ego.blogspot.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας καταγγέλλει στον ελληνικό λαό, την κοινή συνάντηση στα Σκόπια, (26-01-2010), των στελεχών της ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Κωνσταντίνου Τσιτσελίκη και Λάμπρου Μπαλτσιώτη, της εθνομηδενίστριας του Centre for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe (CDRSEE) Χριστίνας Κουλούρη , και της Αθηνάς Σκουλαρίκη, με καθεστωτικούς παράγοντες του Ψευτομακεδονισμού, για να χτίσουν «γέφυρες φιλίας» και να λύσουν το «Μακεδονικό» σε βάρος των Ελλήνων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ξένων Κέντρων που τους επιχορηγούν .

Το αυγό του φιδιού που τόσα χρόνια τώρα, επωαζόταν υπό την κάλυψη των «προοδευτικών δυνάμεων», εκκολάφθηκε,και γιγαντώθηκε.
Τα φίδια έχουν αρχίσει να κατασπαράσουν τον Ελληνικό Εθνικό κορμό.
Οι εκπρόσωποι της «5ης Φάλαγγας» ,όπως αναφέρουν οι εφημερίδες των Σκοπίων, συζήτησαν για την προσέγγιση των δύο λαών, ( του ελληνικού και του «Μακεδονικού»), με ιδιαίτερη έμφαση,...»»»


«στην ένταξη των μουσουλμάνων και χριστιανών Αλβανών στην ελληνική κοινωνία, για τα (δήθεν) δικαιώματα του ανθρώπου, καθώς και για την εδραίωση, του «κράτους δικαίου μέσα από το πρίσμα του νόμου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας», (που προωθεί η «Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» , που συνέταξε το «λαθρονομοσχέδιο» για την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες ).

Οι απεσταλμένοι του Σόρος που κάθισαν να συνομιλήσουν με τα «ακαδημαϊκά όργανα», του φασίστα Γρούεφσκι δεν έδειξαν την ελάχιστη ευαισθησία για τη σύλληψη, την φυλάκιση και τον βασανισμό του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Καλούμε κάθε πολίτη να σκεφτεί: Οι κύριοι και οι κυρίες που αυτόκλητοι εμφανίζονται να ασκούν «δημόσια διπλωματία» ,ποιόν εκπροσωπούσαν;

Σημειώνουμε ότι, ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της πΓΔΜ Μιλάνο Νέντκοφ μίλησε στη συνάντηση, «για τα δικαιώματα της ατομικής ιδιοκτησίας των Αιγαιατών», ότι ,οι «χριστιανοί Αλβανοί» είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και ότι «Τα δικαιώματα του ανθρώπου» σε ότι αφορά στους Έλληνες πολίτες, παραβιάζονται στο σύνολό τους, αλλά αυτό δεν αγγίζει τους επιδοτούμενους ανθρωπιστές

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε πατριώτη, να καταγγείλει να καταδικάσει και να απομονώσει αυτούς τους Εφιάλτες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

ΥΓ. (Απομένει να μας εξηγήσουν οι κύριοι αυτοί (όσοι είναι μόνιμα μέλη ΔΕΠ) αν απουσίασαν στο εξωτερικό κατόπιν αδείας κάποιου οργάνου, όπως προβλέπει το άρθρο 17 του ν. 1268/1982, ή αυθαίρετα, κατά παράβαση της υποχρέωσης τους να εκπληρώνουν τα καθήκοντα της θέσης τους όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας)

ΠΗΓΗ:http://deltio11.blogspot.com

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Δημήτρης Παπαχρήστου & Δημήτρης Παπαγεωργίου. Καμαρώστε ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ Χρυσοχοϊδη ... μέ διαφορά 3 μηνών

Ας ξεκινήσουμε από το περιστατικό (21/10/2009) στο οποίο προσήχθει ο κ. Παπαχρήστου (εκφωνητής του Πολυτεχνείου) μαζί με δύο δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ, διαβάστε την είδηση από το in.gr:

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από το περιστατικό στα Εξάρχεια με τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το ξανακάνω δημοσίως» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι και ζήτησε να διερευνηθεί ποιός έδωσε την εντολή για αυτές τις προσαγωγές.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1066738
Στις φωτογραφίες παρακολουθούμε καρέ-καρέ τον κύριο Παπαχρήστου Δημήτριο να προσπαθεί να βγάλει το κράνος από τον αστυνομικό...»»»Ολόκληρο το βίντεο μπορείται να δείτε εδώ :
http://www.youtube.com/watch?v=AE4H6BLCQ_0&feature=player_embedded

Συνοψίζοντας,
Τόσο ο Δημοσιογράφος Δημ. Παπαχρήστου όσο και οι δημοσιογράφοι Στέλιος Ελληνιάδης («Ελευθεροτυπία» & «στο Κόκκινο», μέλος ΣΥΝ) και Σωτήριος Διαματόπουλος με εντολή του Υπ.Προστ. του Πολίτη
  • αφήνονται ελεύθεροι με προφορική εντολή του Υπουργού (ποιος έδωσε στον Υπουργό το δικαίωμα να υποκαθιστά ο ίδιος την Ελληνική δικαιοσύνη;)
  • ο Υπουργός ζητάει δημόσια συγνώμη και
  • ζητάει και υποχρεώνει τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να παραιτηθεί εξαιτίας του συμβάντος
  • ο Υπουργός Προ.Πο ζητάει να διερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή για τις προσαγωγές (για να το σκεφθεί καλά κάθε αστυνομικός που θα θελήσει να προσαγάγει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ άσχετα αν τους εξυβρίζουν ή αν τους βγάζουν το κράνος ή αν υποθάλπτουν εγκληματίες που επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση)

Ας δούμε τώρα και πως αντιμετωπίστηκε ένα αντίστοιχο περιστατικό, 3 μήνες μετά, όπου όμως οι προσαχθέντες ανήκουνε στον «πατριωτικό» χώρο.
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος και του περιοδικού Patria προσαγάγεται το σάββατο 23/1/2010 μαζί με άλλα 43 άτομα στους Αμπελόκηπους(στην Αθήνα) , κατά τη διάρκεια συμπλοκών αναρχικούς και αντιρατσιστές.

Προσαγάγονται και τελικά συλλαμβάνονται συνολικά 44 άτομα,
ΟΛΟΙ τους εθνικιστές (κανένας αναρχικός ή αντιρατσιστής δεν συνελλήφθηκε),
προφυλακίζονται ΟΛΟΙ, ανάμεσά τους και 13 ανήλικοι.
Δύο ημέρες μετά, δηλ την Δευτέρα 25/1/10 αποφυλακίζονται προσωρινά μόνον οι 13 ανήλικοι και χρειάζονται άλλες δύο ημέρες για να αποφυλακιστούνε (παίρνοντας τακτική δικάσιμο) οι υπόλοιποι.
Προς έκλπηξη όλων, ο δημοσιογράφος Δημ. Παπαγεωργίου όχι μόνο δεν αποφυλακίστηκε πρώτος αλλά αποφασίστηκε να παραμείνει προφυλακισμένος!

Αιτία:
Αναγνωρίστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αναρχικούς!
Μάλιστα διώκεται με τον «κουκουλονόμο», τον οποίο το ΠΑΣΟΚ λέει ότι είναι άδικος και θα τον αλλάξει.
Βέβαια το ερώτημα είναι αν ο δημοσιογράφος φορούσε κουκούλα, τότε πως τον αναγνώρισαν οι ΣΥΡΙΖΑιοι και οι αναρχικοί;
Όπως όμως μπορείτε να δείτε εδώ:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1115163
ο Δημ.Παπαγεωργίου είχε στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από το Indymedia πολύ πριν το περιστατικό στους Αμπελοκήπους.
Τους είχε πειράξει μάλιστα και η πρωτοβουλία του να αναλάβουν την επισκευή του ετοιμόροπου σπιτιού του Κωστή Παλαμά, με αποκλειστικά δικά τους χρήματα και προσωπική εργασία.


Συνοψίζοντας:

Ο (αριστερός) Παπαχρήστου Δημήτρης
· απελευθερώνεται (με εντολή υπουργού)
· ανταμοίβεται με δημόσια συγνώμη και
· προκαλεί την υποχρεωτική παραίτηση του Αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας.

Αντίθετα, ο Παπαγεωργίου Δημήτρης, ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ επειδή «αναγνωρίστηκε» (υποτίθεται ενώ φορούσε κουκούλα) από αναρχικούς και ΣΥΡΙΖΑίους.


Επιπλέον:
Ο (αριστερός)
Παπαχρήστου προπαγανδίζει την ιδεολογία του στα δημόσια ελληνικά σχολεία:
όπως μπορείτε να δείτε, καθηγητές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουνε να καλούνε τον Παπαχρήστου (ναι αυτόν που είδατε να προσπαθεί να βγάλει το κράνος από τον αστυνομικό) για ομιλίες ΜΕΣΑ σε σχολεία όπως
· στα δημοτικά της Κερατέας http://www.atticanews.gr/?c=117&a=2321
· από το σύνδεσμο Φιλολόγων νομού Ημαθίας και την αντίστοιχη ΕΛΜΕ http://www.laosver.gr/news/local/16150.html αλλά και
· σε Λύκεια : έχουμε καταγγελίες από μαθητές του 7ου Λυκείου Θεσσαλονίκης που υποχρεώθηκαν από τους φιλολόγους τους αντί για μάθημα να παρακολουθήσουν 2 ώρες σκληρής αριστερής προπαγάνδας τον Νοεμβρίο 2009 χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμμία σχετική άδεια από τη Δ/νση Βθμιας Εκπ/σης του νομού Θεσσαλονίκης

Όσο για τις απόψεις του κ. Παπαχρήστου, διαβάστε τι δήλωσε σε συνέντευξή του σε μαθητή:
«Ο κυβερνητικός εθνικισμός των γειτόνων μας είναι χειρότερος από των Άνθιμων και των Καρατζαφέρηδων» , πλαισιωμένα με πολλές ακόμη αναρχοαριστερές αμπελοφιλοσοφίες.
http://efhbos.wordpress.com/2008/11/13/efhbos_mhtsos_papaxrhstos/


ΟΧΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:
Για να μας απελευθερώνουν μόλις μας προσαγάγουν με εντολή του Υπ.Προ.Πο
Για να μας ζητάει δημόσια συγνωμη ο ίδιος ο Υπουργός
Για να αλλάζει εξαιτίας μας Αρχηγό η Ελληνική Αστυνομία
Και για να κάνουμε και την προπαγάνδα μας στη συνέχεια ΜΕΣΑ στα Ελληνικά δημόσια σχολεία.
Αυτή η αδικία ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί.

αναδημοσιευση απο:ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Εθνικό προσκλητήριο Μνήμης και Αντίστασης, Σάββατο 30 Ιανουαρίου – Πλατεία Ιμίων, Οδός Ρηγίλλης

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ σας καλεί να τιμήσουμε τους μεγάλους Νεκρούς της νεώτερης Ελλάδας. Τους Έλληνες Ήρωες, που με την θυσία τους στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, υπερέβησαν εαυτούς διασώζοντας την Εθνική μας αξιοπρέπεια. Την ίδια αξιοπρέπεια, την οποία οι μειοδότες πολιτικοί προσπαθούν να τσακίσουν, ξεπουλώντας τα Εθνικά συμφέροντα, αλλά και με ένα νομοσχέδιο που δίνει την Ελληνική Ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς!

Για να δείξουμε, πως υπάρχουν ακόμα εκείνοι που όπως και τη θλιβερή ημέρα του 1996, αντιστέκονται ακόμα στο ξεπούλημα της Πατρίδος...»»»


Αντιστεκόμενοι, στο «μέλλον» που επιφυλάσσουν στον Ελληνικό λαό, ενώπιον της ολοκληρωμένης υποβάθμισης του κοινωνικού μας βίου. Εκείνου του αυτοκτονικού «μέλλοντος», που μας σκιάζει απλώνοντας την αύρα του από τα σύνορα, στις γειτονιές, τις οικίες και την ψυχή του Έλληνα.

Για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον συμβιβασμό και την πολιτική νωθρότητα. Διότι εκείνοι που την ύστατη στιγμή έπεσαν υπέρ Πατρίδος ήταν αδιαπραγμάτευτα συνεπείς με την Ιστορία και τις αξίες της πραγματικής Ελλάδος.

Όχι της «Ελλάδος» των φερέφωνων και των υποτακτικών. Όχι της «Ελλάδος» την οποία οδηγούν πολιτικά ράκη, των συνδιαλλαγών και των συμφωνιών με τους επιβουλείς της. Όχι της «Ελλάδος», της θεσμοθετημένης δουλείας στον παγκόσμιο αφέντη. Και ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στο αισχρό νομοσχέδιο για την απόδοση Ελληνικής Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Διαδηλώνουμε για μια Ελλάδα Ελεύθερη και Ισχυρή. Για την Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...

TOY ΘΕΟΔΩΡΟY Κ. ΚΑΡΥΩΤΗ
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Τα τελευταία δυο χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να δημοσιεύσουν, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, έναν εντελώς απαράδεκτο χάρτη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Δίκαιο της Θάλασσας.

Όπως φαίνεται από τον παραπάνω χάρτη, δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη «νότιος» Κύπρος έχει μια περιορισμένη ΑΟΖ. Επιπλέον αρνούνται να δώσουν δικαιώματα ΑΟΖ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και με αυτή την οριοθέτηση παριστάνουν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο!
Η τραγωδία έγκειται στο γεγονός ότι έχουν πλησιάσει τους Αιγυπτίους που φαίνεται ότι αποδέχονται μια τέτοια οριοθέτηση που δεν δίνει δικαιώματα ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά Καστελόριζο και Στρογγύλη και έτσι παριστάνουν ότι η ΑΟΖ της Αιγύπτου συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο...»»»


Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας και το λόγο που δεν επιθυμεί καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος. Από τον ίδιο χάρτη διαπιστώνουμε επίσης τη μεγάλη ζημιά που κάνει το Καστελόριζο στην Τουρκία, αγκάθι πραγματικό για τα πονηρά της σχέδια στην Μεσόγειο. Τέλος, ο χάρτης δείχνει την ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.
Για να καταλάβουμε καλύτερα το πρόβλημα της Τουρκίας πρέπει να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του Δίκαιου της Θάλασσας. Η Τουρκία και η Βενεζουέλα είναι δύο κράτη που δεν υπέγραψαν την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 και αρνούνται μέχρι σήμερα να προσχωρήσουν σ' αυτήν. Το πρόβλημά τους είναι παρόμοιο γιατί και τα δύο κράτη έχουν μπροστά στις ακτές τους νησιά που δεν τους ανήκουν. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα της Βενεζουέλας γιατί η ύπαρξη νησιών απέναντι από τις ακτές της, της δίνει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ.Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα της Τουρκίας γατί έχει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος μια και απέναντι από τις ακτές της υπάρχουν ελληνικά νησιά που διαθέτουν δικοί τους ΑΟΖ όπως ορίζει το άρθρο 121 της Συνθήκης του Δίκαιου της Θάλασσας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα τραγικό λάθος όταν αποφάσισε να αρχίσει συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών των δυο κρατών. Το τραγικό λάθος έγκειται στο γεγονός ότι η Ελλάδα άρχισε τις συνομιλίες της με την Αίγυπτο χωρίς να πάρει κάποια ρητή και σαφή διαβεβαίωση από αυτήν ότι θα δοθούν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο. Τώρα που οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να δώσουν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη ελληνική πλευρά.

Τα πράγματα βέβαια έγιναν χειρότερα όταν οι Αιγύπτιοι ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με τη Τουρκία τη στιγμή που η Αίγυπτος δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία! Η Αίγυπτος θα μπορούσε να διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία μόνο αν δεν αναγνωρισθούν τα δικαιώματα του Καστελόριζου. Ο νοών νοήτω.

Η Αίγυπτος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι θα είχε συνομιλίες μαζί της στο Κάιρο στις 20 Ιουνίου του 2009 και αμέσως μετά στις 22 Ιουνίου 2009 με τη τουρκική πλευρά! Η Ελλάδα αντί να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία για αυτή την αιγυπτιακή θέση, που παραβιάζει ξεκάθαρα το Δίκαιο της Θάλασσας, πήγε στη συνάντηση στις 20 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι δυο μέρες αργότερα Αιγύπτιοι και Τούρκοι θα καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι.

Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία ζητώντας δυο απλά πράγματα από του Αιγύπτιους. Πρώτον, να μη κάνουν κάποια συμφωνία με την Τουρκία και δεύτερον, να κάνουν οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας που και αυτοί έχουν υπογράψει.

Πριν μερικά χρόνια η κυπριακή πλευρά προσέγγισε την ελληνική κυβέρνηση και της ζήτησε να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο κρατών, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν άδραξε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία που θα δημιουργούσε και ένα προηγούμενο όχι μόνο για το Καστελόριζο αλλά και θα δημιουργούσε μόνιμα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!

Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει την δική της ΑΟΖ με αυτή της Κύπρου δεν αποτελεί μόνο πράξη δειλίας αλλά και μεγάλης απερισκεψίας. Εύχεται κανείς η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διορθώσει σύντομα αυτό το λάθος και ταυτόχρονα να ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για αυτή την οριοθέτηση δυο κρατών-μελών της.

Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να προστατέψει τα συμφέροντά της στην περιοχή, γιατί μια οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τουρκία μειώνει το μέγεθος της ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μεσόγειο. Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πραγματοποιήσει άμεσα οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να προκαταλάβει την παράνομη Τουρκική ΑΟΖ στην Μεσόγειο, τότε η Ελλάδα θα υποστεί μια μεγάλη ήττα.

πηγη:geopolitics-gr
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Ρουφιάνοι του Σύριζα και Πρόεδρος Συλλόγου γονέων κατέδιδαν μαθητές!

Η ιστορία των γεγονότων του περασμένου Σαββάτου οδεύει προς το τέλος και είναι καιρός να κάτσουμε και με νηφαλιότητα να δούμε κάποια πράγματα. Είναι βέβαια δύσκολο να παραμείνει κανείς ψύχραιμος, αν κάτσει να καταμετρήσει τα απίστευτα που ακολούθησαν την προσαγωγή των νεαρών πατριωτών.
Από την πρώτη στιγμή που οι 44 οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα τραγελαφικά που μπορεί να κάνουν τον οποιονδήποτε να χάσει την ψυχραιμία του. Όπως την χάσαμε και εμείς όταν ενημερωθήκαμε από γονείς συλληφθέντων μαθητών ότι την ώρα που οι 44 πιτσιρικάδες βρίσκονταν για αναγνώριση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μουλόπουλος μπαινόβγαινε στους χώρους του μεγάρου σαν στο σπίτι του, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου των Αμπελοκήπων δρομολογούσε την καταδίκη μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μπροστά στην είσοδο της ΓΑΔΑ ο κύριος αυτός, υπό τη παρουσία του Μουλόπουλου και των προθύμων «περαστικών» αυτοπτών μαρτύρων - όχι η Μαρίνα Βήχου δεν ήταν εκεί - επεδείκνυε φωτογραφίες συγκεκριμένων ανηλίκων με τα ονόματά τους, ώστε αυτοί να ταυτοποιηθούν και να μηνυθούν...»»»


Το όνομα αυτού του «κυρίου» είναι στην διάθεσή μας αλλά δεν θα το δημοσιοποιήσουμε, γιατί θα κατατεθούν μηνύσεις εις βάρος του από τους γονείς των μαθητών.

Αυτό είναι το ήθος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των υποστηρικτών του. Νεοταξίτες δοσίλογοι, που σπεύδουν με κάθε ευκαιρία να καταδώσουν και να κατηγορήσουν από την ίδια την Πατρίδα τους μέχρι ανήλικα σχολιαρόπαιδα. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλοι αυτοί σε κάθε ευκαιρία αποκαλούν τους Πατριώτες ρουφιάνους και συγχρόνως παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι υπερασπιστές της ανηλικότητος, του εφηβικού αυθορμητισμού και των νεανικών οραμάτων.
Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται. Γιατί κάθε τόσο αποδεικνύεται ότι από τον Κον Μπεντίτ μέχρι τους διάφορους «αστέρες» της εγχώριας αριστεράς είναι όλοι τους φυσικοί και πνευματικοί βιαστές της νεολαίας από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα...
Όλα αυτά και πολλά άλλα που θα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες καταδεικνύουν και την εγκυρότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν απέναντι σε αυτά τα παιδιά που παρέλασαν μπροστά από τον ανακριτή με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να κρυφτούν, χωρίς να δακρύσουν, χωρίς να δείξουν το φόβο τους...

Παναγιώτης Δούμας
πηγη:elkosmos.gr
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

“Αντιρατσιστική” Χούντα: Αριστεροί καταδότες με ψευτοαναγνωρίσεις κατασκευάζουν ενόχους…

Σημεία και τέρατα! Κατάργηση κάθε εννοίας δικαίου στο ΠΑΣΟΚιστάν!

Η τρομοκρατία παγκοσμιοποίησης και εθνομηδενιστών δεν θα περάσει! Σχετικά με τα επεισόδια στους Αμπελοκήπους και την στάση του κράτους και των οργάνων του απέναντι σε αντιρατσιστές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την μία μεριά και σε διαμαρτυρόμενους νεαρούς πατριώτες από την άλλη, το μόνο που έχουμε να πούμε κατ’ αρχάς σαν μία γενική εικόνα είναι ότι τα πάντα (σιγά το νέο!) είναι διαλυμένα σε αυτή τη χώρα και ότι οι πολίτες δεν είναι ίσοι έναντι του νόμου όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Πριν προχωρήσουμε σε καταγγελίες συγκεκριμένες για τα όσα συνέβησαν θα σας πληροφορήσουμε ότι οι 13 ανήλικοι που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με εκκρεμείς όμως κατηγορίες. Κατηγορία απαγγέλθηκε ακόμη εναντίον ενός 13χρονου παιδιού! Οι ανήλικοι κατήγγειλαν ότι χωρίς κανένα στοιχείο η αστυνομία τους κατηγορεί για κουκούλες και κράνη. Δήλωσαν επίσης ότι κακώς παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και ότι θα έπρεπε να είχαν οδηγηθεί σε εισαγγελέα ανηλίκων. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πήραν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν την Τετάρτη. Σε πολλούς από αυτούς έχει απαγγελθεί η κατηγορία του περίφημου κουκουλονόμου(ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!)...»»»


την στιγμή που είναι γνωστό ότι αυτός ο νόμος έγινε γι’ αυτούς που σπάνε βιτρίνες, καταστρέφουν περιουσίες κλπ., πράγμα το οποίο και δεν συνέβη! Αντιθέτως συνέβησαν σημεία και τέρατα από πλευράς διαδικασιών, διαδικασιών οι οποίες θύμιζαν μπανανία της Λατινικής Αμερικής και όχι ευρωπαϊκό κράτος! Μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχει και άτομο το οποίο συνελήφθη εκ των υστέρων καθ’ υπόδειξη αριστερών καταδοτών, οι οποίοι συνεργαζόντουσαν άψογα σαν να βρισκόντουσαν στο σπίτι τους με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων…

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία, το έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη καταχώρησή μας, δεν έκανε ούτε μία σύλληψη από πλευράς των αντιρατσιστών και αριστερών, ενώ ακούστε το πρωτοφανές: όταν ζήτησαν να κάνουν μηνύσεις εναντίον των αριστερών με την διαδικασία του αυτοφώρου οι συλληφθέντες, τους είπαν ότι δεν ξέρουν τα ονόματα αυτών που τους αναγνώρισαν και ότι έχουν φύγει!!! Μιλάμε, για τον ορισμό του αδικήματος της παραβάσεως καθήκοντος που είναι κακούργημα.

Πως είναι δυνατόν να γίνεται μία συμπλοκή, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία, γιατί στην πραγματικότητα αψιμαχίες έγιναν, πως είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμη και τραυματίας από την πλευρά των συλληφθέντων και να μην υπάρχει καμμία δίωξη στην αντίθετη πλευρά; Είναι προφανές ότι ζούμε στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και των αντιρατσιστών, οι οποίοι καίτοι αντιπροσωπεύουν μία θλιβερή μειοψηφία και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι κατά του νόμου του ΠΑΣΟΚ για τις «ελληνοποιήσεις» αυτοί έχουν καταστεί πλέον η υπέρτατη εξουσία αυτής της χώρας… Εάν αυτό δεν είναι χούντα και στην συγκεκριμένη περίπτωση χούντα μαρξιστική και αντιρατσιστική, τότε τι είναι;

Ό,τι συνέβη και βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ένα μικρό δείγμα του βίαιου ανθελληνισμού που προσπαθεί να επιβάλουν στην Πατρίδα μας τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης της εξουσίας και της μαρξιστικής παραεξουσίας… Θλιβερή η στάση των αρμοδίων, που απέδειξαν ότι είναι ανάξιοι των περιστάσεων, θλιβερή και η στάση κάποιων… κυρίων, που αν και όφειλαν να βρίσκονται στο πλευρό των κατηγορουμένων δεν βρίσκονται…

Ας γνωρίζουν άπαντες ότι το άδικο δεν πάει μακριά και δεν είναι δυνατόν ένας ολόκληρος λαός να υποκύψει τόσο εύκολα σε αυτούς που όντας ξενοκίνητοι θέλουν να του καταργήσουν την εθνική του ταυτότητα. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


πηγη http://xryshaygh.wordpress.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Το φιάσκο του «αντισημιτισμού»...και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες που αλωνίζουν...

Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!
Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης...»»»


Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως... εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διατάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.

Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της... ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε από τους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα «τσιλιαδόρο» συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!

Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των... Ελλήνων! Τι έχει άραγε η Ουάσιγκτον να πει τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι δύο Αμερικανοί και όχι Ελληνες πολίτες συμμετείχαν στους εμπρησμούς, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να είναι και ο εμπρηστής την πρώτη φορά;

Παρόμοιο διασυρμό υπέστη και η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας», για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων. «Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, που να καταγγέλλει την αισχύνη του αντισημιτισμού» έγραφε λάβρη η αμερικανική εφημερίδα, επαινώντας παράλληλα την «αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!

Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική εφημερίδα ορίζει ως δήθεν αντισημιτισμό... «τη συνηθισμένη τώρα σύγκριση του Ισραήλ με τους ναζί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης»! Αποδεικνύεται έτσι ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποσκοπεί συν τοις άλλοις στο να πιέσει τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ισραήλ σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Μάταιος ο κόπος των Αμερικανών. Δεν θα το καταφέρουν.

ΥΠΟΨΙΕΣ
Προβοκάτσια ξένων υπηρεσιών;

Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ των δραστών εγείρει ένα κρίσιμο πολιτικό ερώτημα: οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί από τις βάσεις πυρπόλησαν δύο φορές τη συναγωγή λόγω προσωπικής πολιτικής εμπάθειας εναντίον των Εβραίων ή έδρασαν κατόπιν εντολών μυστικών υπηρεσιών των χωρών τους; Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με τυχαίες πράξεις αντισημιτικού κρετινισμού τεσσάρων ανεγκέφαλων Αμερικανών και Βρετανών ή με πολιτική προβοκάτσια ξένων πρακτόρων με στόχο τη δυσφήμηση της Ελλάδας στον εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε μια φάση που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και επομένως έχει ανάγκη τις ξένες τράπεζες;

πηγη ΕΘΝΟΣ

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Όχι στην εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας

Παρακολουθούμε από καιρό μπροστά στα μάτια μας την εξέλιξη μιας απίστευτης ιστορίας: τη συστηματική εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνα για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης (ΠΕΑΕΛ). Και στη συνέχεια επισημαίνει τα εξής: Το κράτος -που έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να υπερασπίζει και να προστατεύει τον ελληνικό λαό, την εθνική του ταυτότητα και το μέλλον του, μέσα στα νόμιμα σύνορα της επικράτειάς του- τηρεί μια στάση που προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση διευκολύνει την κατάργηση του ισχύοντος δικαίου εθνικής καταγωγής και την αδιάκριτη πολιτογράφηση και ελληνοποίηση των πάντων. Για λόγους συναισθηματικού επηρεασμού προτάσσεται η νομιμοποίηση των παιδιών των λαθρομεταναστών, για ν' ακολουθήσει, στη συνέχεια, ως «ανθρωπιστικό μέτρο», η νομιμοποίηση και των γονέων και η παροχή ελληνικής ιθαγένειας στους πάντες....»»»


Σκόπιμα, επίσης, δεν γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ της παροχής «πράσινης κάρτας», που εξασφαλίζει τη νομιμοποίηση της παραμονής και της εργασίας, και της έννοιας της ιθαγένειας.

Η διακηρυσσόμενη «ένταξη» και «ελληνοποίηση» των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία, όταν αφορά εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια λαθρομεταναστών, είναι το ψευδώνυμο του εποικισμού.

Η απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι προνόμιο που απονέμεται με απόλυτη φειδώ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο πάντα του σεβασμού της νομιμότητας και των υψηλών συμφερόντων της χώρας.

Είναι ολοφάνερο ότι η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ανομολόγητα και ως γεωπολιτικό όπλο.

Συνδέεται άμεσα με τις νεοοθωμανικές φιλοδοξίες της Άγκυρας, που έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και την αποδυνάμωση της Ελλάδας. Γι' αυτό η Άγκυρα αρνείται συστηματικά κάθε συνεργασία για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από το έδαφός της.

Έτσι εξηγείται, τέλος, η αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου στη χώρα και η προκαταβολική διαμόρφωση ενός πραγματικού νομικού οπλοστασίου, υπό τη μορφή του «συνταγματικού τόξου», κατά του υποτιθέμενου «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας» των Ελλήνων.
Το οπλοστάσιο αυτό στην πραγματικότητα έχει στόχο να λειτουργεί προληπτικά ως όπλο ιδεολογικής τρομοκρατίας για την αποτροπή κάθε αντιδράσεως του ελληνικού λαού κατά της επιχειρούμενης εθνικής αποδόμησης.

Το νομοσχέδιο Ραγκούση πρέπει να αποσυρθεί και η μεταναστευτική πολιτική να γίνει αντικείμενο σοβαρής μελέτης διακομματικής και διεπιστημονικής επιτροπής, τα συμπεράσματα της οποίας να τεθούν στην έγκριση του λαού... Μόνον έτσι οποιεσδήποτε σχετικές αποφάσεις θα έχουν νομιμότητα.

Η Ελλάδα και τα ανθρωπιστικά και οικουμενικά ιδεώδη, που εκπροσωπεί διαχρονικά μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της, είναι παρακαταθήκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν είναι όμως άλλοθι και πρόσχημα για όσους θέλουν να πλήξουν καίρια, για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα, την ελληνική εθνική ταυτότητα και το ελληνικό εθνικό κράτος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό. Τον καλούμε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε όλη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό.

Μόνο η άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση του λαού μπορεί να σταθεί εμπόδιο και ν' αναχαιτίσει μια δρομολογημένη δυναμική, μια ολέθρια μηχανή, που έχει ως στόχο τη δημογραφική αλλοίωση και την εθνική αποδόμηση της χώρας, με τη φενάκη της δήθεν «προοδευτικής» πολιτικής και του «διεθνισμού».

Το κείμενο υπογράφουν πολλοί έλληνες πολίτες, πανεπιστημιακοί, νομικοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επαγγελματίες κ.ά., μεταξύ των οποίων οι:

Νεοκλής Σαρρής - καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Κωνσταντίνος Ρωμανός - καθηγητής Πανεπιστημίου του Αιγαίου
Γιάννης Παπαμιχαήλ - καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Γιάννης Τσουδερός - αρχιτέκτων, καθηγητής ΕΜΠ
Αθηνά Κατσαφάδου - δικηγόρος, τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πειραιώς
Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης - δημοσιογράφος, συγγραφέας
Άννα Δοντά - δημοσιογράφος
Δημήτρης Γιαννόπουλος - οικονομολόγος, δημοσιογράφος
Θέκλα Κίττου - σκηνοθέτις
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος - αρχιτέκτων, συγγραφέας
Δαμιανός Βασιλειάδης - εκπαιδευτικός
Θεόδωρος Μπατρακούλης - δρ Γεωπολιτικής, πανεπιστημιακός
Λάμπρος Παπαδημητράκης - σκηνοθέτης
Αριστείδης Καρατζάς - εκδότης.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_5094.html#ixzz0ddAOiy3L


»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Γίνε και συ επαγγελματίας υποστηρικτής μεταναστών. Αξιοποίησε κι εσύ τα κονδύλια

Κερδίστε χρήματα υποστηρίζοντας την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη Ε.Ε.
Πρόγραμμα για την επιχορήγηση δράσεων που στηρίζουν την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών (2010/C 10/07)21/1/2010 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιχορήγηση δράσεων που στηρίζουν την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Λήξη προθεσμίας: 31 Ιανουαρίου 2010.
Aναλυτικές πληροφορίες, εδώ
Γίνε και συ επαγγελματίας ...υποστηρικτής. Τα λεφτά είναι καλά !
Ε, τι νομίζατε; Όλοι αυτοί που κόπτονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, είναι ψυχοπονιάρηδες;;;;; Bussiness αναγνώστη μου, τα πάντα είναι bussiness. Χέστηκε ο δημοσιογράφος της Εκάλης, για τον Αφγανό ταλαίπωρο. Σιγά να μην καθόταν να γράψει στην εφημερίδα του και να αμολάει κοτσάνες για..... "ακροδεξιούς", επειδή ενδιαφέρεται για το μέλλον του Αχμέτ...»»»
πηγη

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Το σχέδιο αφελληνισμού ξεκίνησε.

Ποια είναι τα επόμενα στάδια;

1. Μετά την ελληνοποίηση και βάσει του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, αναγνωρίζονται οι επίσημες μειονότητες στην Ελλάδα, η αλβανική, η πακιστανική, η τούρκικη, η 'μακεδονική' κ.α.
2. Οι επίσημες πλέον μειονότητες ζητούν και επιτυγχάνουν την καθιέρωση της εθνικής τους γλώσσας σαν δεύτερης επίσημης γλώσσας αυτού του κράτους της ΝΑ Ευρώπης.

3. Επιβάλλεται στην Ελλάδα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ η ποσόστωση της συμμετοχής των μειονοτήτων στη διοίκηση, το στρατό, την αστυνομία, το δικαστικό σώμα, πανεπιστήμια κ.α.
4. Ιδρύονται μειονωτικά κόμματα τα οποία με ποσοστά από 5 έως 15% απαιτούν και επιτυγχάνουν τη συμμετοχή τους στην διακυβέρνηση της χώρας. Τα κόμματα αυτά με έξωθεν εντολές, προωθούν τα εθνικά θέματα των χωρών από τις οποίες προέρχονται (τσαμουριά, Θράκη, Αιγαίο). Επίσης επιτυγχάνουν την ελληνοποίηση και των υπολοίπων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας...»»»


5. Ο κύριος όγκος των μειονοτήτων εγκαθίσταται σε συγκεκριμένες ευαίσθητες περιοχές και ξεκινούν τα κινήματα ανεξαρτοποίησης. Στις περιοχές αυτές εκτελούνται σχέδια εθνοκάθαρης σε βάρος των Ελλήνων. Πολλοί Έλληνες ταλαιπωρημένοι από την εγκληματικότητα και τις διακρίσεις αλλά και εξαθλιωμένοι από την οικονομική κατάρευση που έχει εν τω μεταξύ συντελεσθεί, μεταναστεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό.
6. Με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα μεγάλες περιοχές οι οποίες ήδη τελούν υπό ξένη διοίκηση, αποκόπτονται από τον Εθνικό κορμό και προσαρτώνται στις γειτονικές χώρες.
Ποια Μακεδονία; ποια Θράκη; ποιο Αιγαίο;
Σας φαίνονται υπερβολικά ή φανταστικά όλα τα παραπάνω; Μπορεί και να είναι. Εσείς πάντως κοιμηθείτε ήσυχα. Πείτε ότι είναι ένα κακό όνειρο και μόλις ξυπνήσετε δεν θα το θυμάστε καν.
Θα έχουν φροντίσει άλλοι γι' αυτό.
Καλή νύχτα σας.

Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ
deltio11.blogspot.com/

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΣΑΣ!! ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!

Με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ , το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, -ΠΡΟ ΠΟ- (βλ.Χρυσοχοϊδης) ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ απο τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες.
Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι ΑΥΡΙΟ Παρασκευή θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς "παραβάτες" θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100ΕΥΡΩ. Στίς στολές θα επιτρέπεται να φέρουν ΜΟΝΟ (στίς επωμίδες) τον αριθμό μητρώου των Αστυνομικών, προκειμένου να αναγνωρίζονται ευκόλως και να ΚΑΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ , να ΜΗΝΥΟΝΤΑΙ, να ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, να ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ αναλόγως....

«Χωρίς τον σταυρό το εμβλημα της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και 1 χρόνο!»

Οι στολές των αστυνομικών φέρουν το έμβλημα της Ελληνικής αστυνομίας στην αριστερή τσέπη. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα αυτό. Το νέο σήμα της αστυνομίας το πληρώνουν μάλιστα με 4 ευρώ έκαστος οι αστυνομικοί από την τσέπη τους. Η αλλαγή αυτή έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον σε λίγο καιρό θα εκδοθούν και οι καινούριες ταυτότητες των αστυνομικών τυπου πιστωτικης καρτας. Oυτε αυτές λοιπόν θα φέρουν το εθνόσημο με τον σταυρο...»»»


Τέλος πριν λίγους μηνες, δόθηκε διαταγή να καθαριστούν όλα τα περιπολικά από αυτοκόλλητες σημαίες που είχαν τοποθετήσει με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι αστυνομικοί και να μείνουν κολλημένα μόνο τα σήματα που προβλέπονται. Ακολούθησε έλεγχος των περιπολικών από τους προιστάμενους ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με το μέτρο.

Ποιους και γιατί τους ενοχλούσε ο σταυρός. Δεν μπορούμε παρά να συσχετίσουμε το συγκεκριμένο μέτρο με τα σχέδια για την πρόσληψη αλλοδαπών, κυρίως Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, στις τάξεις τις ΕΛ.ΑΣ.. Ένα σχέδιο που άρχισε να σχεδιάζεται το 2005 επί ΝΔ, και εφαρμόζεται τώρα αρχικά μέσω της πρόσληψης διερμηνέων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά μόνο στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων παρατηρείται "συνέχεια"στην πολιτική. Ισως διότι η πολιτική αυτή υπαγορεύεται από δυνάμεις με πάγαια επιρροή που βρίσκονται υπεράνω των εκάστοτε κυβερνήσεων...

Η αλλαγή αυτή εντάσσεται στα σχέδια προασμογής του Ελληνικού κράτους στο δημογραφικό της συγχρονης Ελληνικής κοινωνίας όπου μέσω της παράνομης λαθρομετανάστευσης, μεγάλο μέρος των κατοίκων της σήμερα είναι αλλόθρησκοι, μουσουλμάνοι στην πλειονότητα τους. Έτσι ο σταυρός δεν τους εκφράζει και καλλιεργεί εχθρική στάση απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ..

ΕΨ

πηγη:http://ventetta.blogspot.com/
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

"Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση... ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας"
Θυμόμαστε τα λόγια του - Τιμούμε τη μνήμη του
Οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' πιστοί στα κελεύσματά του, πιστοί στις συνειδήσεις μας, καλούμε άπαντες τους απροσκύνητους Έλληνες να παραστούν δίπλα μας, στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου "Κεραυνού", του Χριστόδουλου που τόσο μας λείπει, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής (Εθνικής Αντιστάσεως κ Υμηττού) μετά πρωϊνή λειτουργία (10:00 πμ). Θα είμαστε εκεί από νωρίς και θα περιμένουμε να ενώσεις την φωνή σου μαζί μας.
"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

Αντιπροσωπία των "Ανένταχτων Πατριωτών" θα παραστεί την ίδια ώρα στο μνημόσυνο για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή, που τελείται υπό την αιγίδα των Κυπρίων φοιτητών του Δρασις ΚΕΣ στον Άγιο Θωμά στο Γουδί.
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Προωθήστε το μαζικά στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις 26 πρεσβείες των εταίρων μας και στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Θέμα: Greek Citizenship Code reform

The newly elected socialist government of George Papandreou is planning a drastic reform to the Greek Citizenship Code, the law governing the modes of acquisition of Greek citizenship.

The planned proposals would give Greek citizenship to:

* children born in the country, as soon as one of their parents manages to stay legally in the country for five years, by declaration of their parents
* children who attend the first three grades of grammar school, by their own declaration on their majority (18 years)
* children who attend any six grades of school, by declaration of their parents
* children born in Greece of one parent who was also born in Greece, ipso jure ...»»»


The reform would also far simplify the requirements for Greek citizenship by adults, abolishing the need to be "of good morals and personality", and to have "knowledge of Greek history and culture", and requiring only that the applicant be in Greece during any 5 of the last 10 years rather than the requirement for 10 years in effect now.

While Greece currently ranks as one of the countries with one of the strictest nationality laws, the planned reforms have no parallel in Europe and will result in its adopting the loosest requirements in the Union.

The repercussions of the reform

There is widespread opposition to the reform, but the Greek constitution allows for a referendum to be carried out only on the initiative of the parliamentary majority, which is held by PASOK, the socialist party. Thus, it is expected that the governent initiative will pass and be enacted into law.

Due to its geographical position, Greece receives about 75% of all illegal third-country migrants into Europe. In the past it has legalized hundreds of thousands of illegal immigrants in a series of blanket amnesty decrees.

Turkey does not honor a bilateral agreement with Greece to accept back illegal immigrants. Moreover, European Union regulations forbid the travel of illegal immigrants and asylum seekers from Greece to the rest of the Union. As a result, a large illegal immigrant population has accumulated in Greece.

The government reform is likely to increase immigration pressure on Greece. Moreover, many newly naturalized Greek citizens are unlikely to remain in the country but will use European freedom of movement rules to settle elsewhere in Europe. The dire economic conditions prevalent in Greece are likely to exacerbate this problem.
In essence, the Greek government is opening up a huge loophole into European Union immigration policy that may result in illegal immigrants using Greece to become legal and then proceed to their final destinations.
The Greek government's policies are also likely to negatively affect Greek public finances as naturalized immigrants, who are mostly employed in low-paid work, will have access to welfare benefits currently reserved to Greek citizens. The repercussions for the stability of the Euro zone are unknown.

What must be done

Citizenship law is decided by EU member countries.
However, Greece's newly adopted policies may jeopardize EU immigration policy by creating a "back door" into Europe. It may also jeopardize the stability of the Euro zone by putting a new burden in the already troublesome Greek public finances.
It is imperative for EU citizens and other EU governments to ask Greece for an assessment of the effects its citizenship policies will have on the rest of the Union.
----------------------------------------------------------------------------------------
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα comm-rep-athens@ec.europa.eu
1.Πρεσβεία Αυστρίας athen-ob@bmeia.gv.at
2.Πρεσβεία Βελγίου Athens@diplobel.fed.be
3.Πρεσβεία Βουλγαρίας embassbg@otenet.gr
4.Πρεσβεία Γαλλίας info@ambafrance-gr.org
5.Πρεσβεία Γερμανίας german-embassy@otenet.gr
6.Πρεσβεία Δανίας athamb@um.dk
7.Πρεσβεία Εσθονίας embassy.athens@mfa.ee
8.Πρεσβεία Ηνωμένου Βασιλείου information.athens@fco.gov.uk
9.Πρεσβεία Ιρλανδίας athensembassy@dfa.ie
10.Πρεσβεία Ισπανίας emb-esp@otenet.gr
11.Πρεσβεία Ιταλίας ambasciata.atene@esteri.it
12.Πρεσβεία Κύπρου cyemb4@otenet.gr
13.Πρεσβεία Λετονίας embassy.greece@mfa.gov.lv
14.Πρεσβεία Λιθουανίας info@ltambasada.gr
15.Πρεσβεία Λουξεμβούργου athenes.amb@mae.etat.lu
16.Πρεσβεία Μάλτας maltaembassy.athens@gov.mt
17.Πρεσβεία Ολλανδίας ath@minbuza.nl
18.Πρεσβεία Ουγγαρίας huembath@mail.otenet.gr
19.Πρεσβεία Πολωνίας ateny.amb.wk@msz.gov.pl, ambpol@otenet.gr
20.Πρεσβεία Πορτογαλίας embportg@otenet.gr
21.Πρεσβεία Ρουμανίας secretariat@romaniaemb.gr
22.Πρεσβεία Σλοβακίας embassy@athens.mfa.sk
23.Πρεσβεία Σλοβενίας vat@gov.si
24.Πρεσβεία Σουηδίας ambassaden.athen@foreign.ministry.se
25.Πρεσβεία Τσεχίας athens@embassy.mzv.cz
26.Πρεσβεία Φινλανδίας sanomat.ate@formin.fi
Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) fpa@fpa.gr
Mailing list:
comm-rep-athens@ec.europa.eu, athen-ob@bmeia.gv.at, Athens@diplobel.fed.be, embassbg@otenet.gr, info@ambafrance-gr.org, german-embassy@otenet.gr, athamb@um.dk, embassy.athens@mfa.ee, information.athens@fco.gov.uk, athensembassy@dfa.ie, emb-esp@otenet.gr, ambasciata.atene@esteri.it, cyemb4@otenet.gr, embassy.greece@mfa.gov.lv, info@ltambasada.gr, athenes.amb@mae.etat.lu, maltaembassy.athens@gov.mt, ath@minbuza.nl, huembath@mail.otenet.gr, ateny.amb.wk@msz.gov.pl, ambpol@otenet.gr, embportg@otenet.gr, secretariat@romaniaemb.gr, embassy@athens.mfa.sk, vat@gov.si, ambassaden.athen@foreign.ministry.se, athens@embassy.mzv.cz, sanomat.ate@formin.fi, fpa@fpa.gr

πηγη:http://dhmopshfisma.blogspot.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

Γιατί τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού; το ύπουλο σχέδιο ...

Είχα προβληματιστεί έντονα γιατί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τους μετανάστες δίνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας στα 18 για όσα παιδιά πηγαίνουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Ώσπου διαβάζοντας ξανά το νομοσχέδιο συνειδητοποίησα τον λόγο:

Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.

Εφόσον το παιδί "κατοικεί μόνιμα στη χώρα" και λαμβάνει την ιθαγένεια "από την συμπλήρωση του 18ου έτους" της ηλικίας του, τί κάνει όταν τελειώσει την Τρίτη Δημοτικού και μέχρι να γίνει Έλληνας πολίτης;...»»»


Η αρχική μου ιδέα είναι πως αυτή η διάταξη αφήνει παραθυράκι για εκμετάλλευση ανηλίκων, οι οποίοι θα μπορούσαν να μεγαλώσουν στην Ελλάδα και να γίνουν πολίτες ακόμα κι αν δεν τελειώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Όμως υπάρχει μια πιο ύπουλη εξήγηση: τα παιδιά μετά την Τρίτη Δημοτικού στο ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα θα μπορούν να εγγράφονται σε μη ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα, π.χ. σε αλβανικό σχολείο, Μουσουλμανικό μαντράσα, ή οποιοδήποτε άλλου τύπου σχολείο, και να ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους εκεί.

Η κυβέρνηση, μέσα στην πολυπολιτισμική της υστερία δεν θέλει να επιβάλει σε αλλοδαπούς μετανάστες την ελάχιστη προϋπόθεση της 9ετούς υποχρεωτικής ελληνικής παιδείας. Θέλει να σεβαστεί τον "πολιτισμό" και να ανεχτεί τη "διαφορετικότητα" των μεταναστών, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν μια παράλληλη δική τους εθνικοθρησκευτική παιδεία.

αναδημοσίευση από:d-politiki.blogspot.com
»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Άνοιξαν Κερκόπορτα στην Θράκη: Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο πρωθυπουργός

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της Άγκυρας: Νέα οδός στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώνει τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, που είναι αναγνωρισμένη τουρκική μειονότητα με τους μουσουλμάνους Ξάνθης και Ροδόπης. Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Βούλγαρου ομολόγου του Μπόϊκο Μπορίσοβ άνοιξε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο νομό Ξάνθης, μία οδική αρτηρία που θα ενώσει την συμπαγή μάζα των μουσουλμάνων Βουλγάρων με τους ομοθρήσκους τους των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Έτσι ικανοποιείται και το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την διάβαση αυτή η Άγκυρα. Ο νέος συνοριακός σταθμός μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας στην περιοχή Θερμών στο Νομό Ξάνθης. Μία εξέλιξη για την οποία βετεράνος διπλωμάτης δήλωσε «Κάποτε θα κλάψουμε πικρά για την απόφαση αυτή».

Μάλιστα ετοιμάζεται και μία ακόμα διάβαση στο Νομό Ροδόπης, ενώ τελειώνει και η οδός Κάρτζαλι – Κομοτηνής! Η Ελλάδα είχε βεβαίως το δικαίωμα να αρνηθεί την διάνοιξη αυτών των διαβάσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά δεν το έκανε...»»»


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Γράφει σχετικά το defence.net: «Ποιος θα εμποδίσει τα επόμενα, είκοσι ή τριάντα, χρόνια την δημιουργία ενός σκηνικού με εκατομμύρια μουσουλμάνων, ελεγχόμενων από την Τουρκία (και βέβαια, αυτό είναι το πρόβλημα) και μερικές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα περικυκλωμένων από εκατομμύρια ελεγχόμενων από την Άγκυρα, τουρκόφωνων ή μη, μουσουλμάνων (αλλά πάντα ελεγχόμενων από την Άγκυρα) στα δυτικά και βόρεια και την Τουρκία στα ανατολικά;»

Το αποτέλεσμα αυτών των συνοριακών διαβάσεων θα είναι να έρθουν σε άμεση επαφή ένας πληθυσμός περί των 800.000 τουρκόφωνων Βούλγαρων μουσουλμάνων (το 10% του πληθυσμού της Βουλγαρίας) με τις 200.000 Έλληνες μουσουλμάνους της περιοχής Οι οποίοι Βούλγαροι μουσουλμάνοι όχι απλώς δεν θεωρούνται θρησκευτική μειονότητα όπως ισχύει στην Ελλάδα με βάση τη συνθήκη της Λοζάνης, αλλά είναι χαρακτηρισμένοι ως «τουρκική μειονότητα» και μάλιστα με αυξημένα προνόμια μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1990.

αναδημοσίευση από :xryshaygh.wordpress.com

»»»Διαβάστε Περισσότερα»

Ιδεολογικό Βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ

Ιδεολογικό Βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ
\
.


.

Λίστα ιστολογίων 1

GreekBloggers.com,

SYNC BLOGS

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

Unique Visitors

Page Hits

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "youtube"
  © Blogger template 'Grease' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP